Goede voornemens? Deze apps helpen je ze in 2020 (wél) te behalen

Wat 2020 jou gaat brengen? Dat heb je grotendeels zelf in de hand. Maar om er voor te zorgen dat je het schip de juiste kant op stuurt heb je vast een aantal goede voornemens op een rij gezet.

Goede voornemens veranderen meestal niet veel door de jaren heen. Wij kunnen er zo een paar van je raden: je wilt een nieuwe baan, meer bewegen, geld sparen voor een grote reis, een grote reis maken, of vegetarisch eten. Zat je voornemen er tussen? Dan vind je hieronder een aantal apps die er voor zorgen dat je die goede voornemens ook daadwerkelijk gaat halen.

Goede voornemens: afvallen

Er zijn ontelbaar apps te vinden waarop je uitgebreid je voeding kunt bijhouden. Myfitnesspal is er daar een van en misschien ook wel de beste. Deze app kent meer dan 6 miljoen verschillende ingrediënten en gerechten. Daarnaast kun je er ook je activiteiten en doelen op bijhouden. Myfitnesspal is beschikbaar voor Android en iOS.

Myfitnesspal app goede voornemens
Myfitnesspal app (Bron: App Store/Myfitnesspal)

Fitter worden

Wil je echt fitter worden en afvallen? Dan is het misschien nog beter om een app te installeren die je echt aan het werk zet in plaats van laat tellen. Denk bijvoorbeeld aan de app Freeletics. Dit is een personal trainer app waarop je veel verschillende oefeningen kunt vinden. Check hem in de Play Store en App Store.

Freeletics app goede voornemens
Freeletics – iets te ambitieuze voornemens? (Bron: Freeletics)

Geld sparen

Is je goede voornemen om geld te sparen? Of wil je graag een dure aankoop doen waarvoor je iets meer de hand op de knip moet houden? Check dan de app ‘Mint’. Deze app houdt al je financiële activiteiten bij vanaf al je bankrekeningen. Tuurlijk, de grafiek op je ING- of Rabo-app is leuk, maar vrij beperkt. Mint maakt daarentegen uitgebreide grafieken van je financiën zodat je altijd weer hoe je er voor staat. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Bezorgd om je privacy? Dat snappen we. Daar heeft Mint een aantal extra’s voor ingebouwd die je in de App Store kunt terugvinden. Voor de duidelijkheid, deze app spaart het geld niet voor je. Die hand op de knip moet je dus écht zelf doen.

Mint app
Geld sparen met Mint (Bron: Mint)

Stoppen met roken

Stoppen met roken: een goed voornemen die we elk jaar weer terugzien op de goede-voornemen-bingo-kaart. Er zijn veel apps te vinden die een poging doen je te helpen stoppen. Welke het beste bij jou past weten we niet, maar op de website van ikstopnu kun je er vijf vinden die het proberen waard zijn. Ze laten je bijvoorbeeld zien hoeveel dagen je niet gerookt hebt, hoe veel geld je hebt bespaard, en welke gezondheidsdoelen je behaald hebt.

stoppen met roken app
Stop jij met roken in 2020? (Bron: ANP / Jerry Lampen)

Monitor ál je goede voornemens tegelijkertijd: Strides & Loop

Heb je niet genoeg vrije ruimte op je smartphone om voor al je goede voornemens een aparte app te downloaden? Dan kun je het beste Strides (voor iOS) of Loop (voor Android) downloaden. Deze apps helpen je om jouw doelen te behalen. Van het drinken van twee liter water per dag, tot aan tien minuten mediteren: de apps houden het allemaal bij. Je voert er zelf de juiste doelen en data in en de apps helpen je vervolgens om deze goede nieuwe gewoonten echt eigen te maken.

Wist je dat de Aldi en Lidl je trouwens ook willen helpen bij het behalen van je goede voornemens? Check hier de handige gadgets die ze verkopen om je een duwtje in de rug te geven.

Reageer op artikel:
Goede voornemens? Deze apps helpen je ze in 2020 (wél) te behalen
Sluiten