Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 10 sep 2017

Beste apps van de week: emoji-maker met gezichtsherkenning, de nieuwe YouTube-app en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere de nieuwe YouTube- en een augmented reality app..

De beste iOS-apps van week 36

YouTube

YouTube ondersteunt voortaan Apples ReplayKit, wat het makkelijk maakt om het scherm van je iPhone of iPad te livestreamen via Googles videoplatform. Naast de toffe mogelijkheid om apps te streamen, zijn er nog meer verbeteringen. Zo heb je nu niet meer duizend abonnees nodig om een stream te starten. Al honderd volgers is genoeg. Daarnaast maakt YouTube gebruik van een nieuwe technologie, waardoor er nauwelijks vertraging tussen jou en de kijkers zit. Selecteer je bij de instellingen de ultra-low-latency-optie, dan zit er maar enkele seconden tussen.

beste apps
Google

De Google-app gaat voortaan beter zijn best doen om dingen te laten zien die bij jouw interesses aansluiten. Als je de app opstart vult je scherm zich met kaarten die het laatste nieuws en informatie over je woonplaats laten zien. Zo zie je in een oogopslag wat de weersverwachting is, hoe druk het op de weg is en welk nieuws je niet mag missen. Door handmatig het overzicht bij te stellen past de feed zich steeds beter aan jou aan.

Polygram

Polygram doet een dappere poging om de strijd met sociale netwerken als Facebook en Twitter aan te gaan. Hiervoor heeft de dienst een bijzonder idee bedacht: met gezichtsherkenning wordt jouw uitdrukking op je gezicht gedetecteerd en op basis daarvan kiest de app zelfstandig een emoji uit. Hierdoor ontstaan opvallend eerlijke gesprekken, omdat je geen lachend poppetje kunt kiezen als je verveeld naar je iPhone zit te staren.

beste apps
Rabo Bankieren

Voor klanten van Rabobank wordt het lastiger om geld over te maken naareen verkeerd rekeningnummer. Met de nieuwe Naamcheck controleert de app of het ingevoerde rekeningnummer wel overeenkomt met de ingevulde naam. Wijkt de naam af, dan komt er een waarschuwing in beeld. De functie is aan de kant van de servers van de Rabobank doorgevoerd, waardoor jij niet eens handmatig een update hoeft te installeren.

De beste Android-apps van week 36

Fast Finder

Kun je nooit die belangrijke bestanden op je smartphone vinden? Geen idee meer waar die ene nuttige app nou is gebleven? Fast Finder laat je alles eindelijk terugvinden. De app oogt simpel en fris, maar is in werkelijkheid behoorlijk krachtig. Je doorzoekt apps, bestanden en eigenlijk zowat alles wat op je smartphone opgeslagen staat. Met de filteropties weet je zeker dat je sneller het juiste vindt.

Atom Visualizer

Augmented reality is misschien wel dé grote trend van 2017. Nadat Pikachu en zijn virtuele vrienden de echte wereld veroverden in Pokémon GO, duiken zowel Google als Apple dit najaar in augmented reality. Beide bedrijven lanceren tools die het voor ontwikkelaars makkelijker maken om AR-apps te bouwen. Voorlopig kun je ARCore, Google’s variant, op slechts een handjevol toestellen gebruiken. Deze Atom Visualizer laat echter goed zien wat er allemaal mogelijk is. Met de app kun je virtuele modellen van alle atomen in de echte wereld bekijken en er meer over leren.

Letterboxd

Echte filmliefhebbers zijn waarschijnlijk wel bekend met Letterboxd. Met deze sociale filmsite kun je bijhouden welke films je al hebt gezien, scores uitdelen, en het kijkgedrag van je vrienden bijhouden. Zo is het stukken makkelijker om toffe nieuwe films te ontdekken, en ben je veel minder tijd kwijt aan browsen op Netflix. De vernieuwde Android-app van Letterboxd heeft zelfs een Netflix-achtige interface en is ook zonder account bruikbaar. Zo wordt het nog makkelijker om een fijne filmavond te organiseren.

Telegram

Berichtendienst Telegram is onlangs weer een stukje slimmer gewordne. De ontwikkelaars hebben een app uitgerold die onder andere opties voor fotobewerking toevoeg. Zo kun je een onderschrift toevoegen aan je foto’s, en andere leuke elementen toevoegen aan je selfies en andere kiekjes. Maak je graag je eigen stickerbundels, dan kun je die nu gemakkelijk in groepsgesprekken met vrienden delen. Daarnaast kun je nu vanuit de app naar Twitch kijken, als je bijvoorbeeld samen met een vriend een potje PlayerUnknown’s Battlegrounds wil kijken.

beste apps

Hier vind je de beste apps van week 35. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: emoji-maker met gezichtsherkenning, de nieuwe YouTube-app en meer
Sluiten