Beste apps van de week: Hidden Folks, Star Wars en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere de Nederlandse top game Hidden Folks voor Android en een goede Star Wars-app!

De beste Android-apps van week 50

Hidden Folks

Hidden Folks is een topgame van Nederlandse makelij. De game bestaat volledig uit interactieve zoekplaatjes, die je moet gebruiken om personages te vinden en voorwerpen aan te tikken. Heb je er volgens de app genoeg gevonden, dan kun je door naar de volgende kaart. Vooral de grafische stijl is uniek, al is ook de gameplay de moeite waard. In totaal zijn er zo’n twintig speelgebieden, die leuk zijn om op te pakken als je bijvoorbeeld een paar minuten niets te doen hebt. Hier te downloaden voor Android.

Hidden Folks

Storyboard

Ook op Android zijn Googles Appsperiments beschikbaar, waaronder Storyboard. Dit is een app waarmee je video’s tot een soort stripboek omtovert. Je kiest een video en Storyboard selecteert automatisch zes frames, waarna ze in stripboekvorm op je Android-toestel verschijnen. De app is niet heel uitgebreid, maar wel leuk om eens te proberen.

weMessage

Ontwikkelaars proberen al geruime tijd om Apples iMessage naar Android te brengen. De 16-jarige Roman Scott is het eindelijk gelukt met de weMessage-app. Die installeer je op je Android-toestel, terwijl je op je Mac (vereist voor de app) een server-applicatie installeert. WeMessage fungeert vervolgens als ‘brug’ om iMessage-berichten van je Mac door te sturen naar de Android-app. Hierdoor kun je de berichtendienst gewoon op je telefoon gebruiken, op dezelfde manier als hoe je WhatsApp en Facebook Messenger gebruikt.

Hearthstone

Hearthstone, één van de populairste mobiele games van de afgelopen jaren, heeft een uitbreiding gekregen. Het zogeheten ‘Kobolds and Catacombs‘ brengt 135 nieuwe kaarten en een singleplayermodus. De kaarten maken een boel nieuwe decks en tactieken mogelijk, terwijl je in de Dungeon Run-modus het in je eentje opneemt tegen verschillende bazen. Je begint met tien kaarten, maar krijgt er steeds meer naarmate je de vijanden verslaat. Een simpele opzet, maar wel behoorlijk verslavend.

beste apps

De beste iOS-apps van week 50

Fez

De fantastische puzzelgame Fez is er eindelijk ook voor iOS. Het is één van de meest diepgaande puzzelspellen van de afgelopen jaren, die je wellicht al kent van de spelcomputers en pc. Het principe van Fez is simpel: je loopt rond in een 2D-wereld die je met een druk op de knop kunt laten ronddraaien. Door te springen en rond te lopen los je langzaam de verschillende puzzels op, terwijl je continu met het spelperspectief speelt.

Star Wars-app

Deze week verscheen Star Wars: The Last Jedi en de officiële Star Wars-app mag daarom niet op je iPhone ontbreken. Met de app volg je het laatste Star Wars-nieuws, officiële video, trailers en de countdown naar komende films. Ook is er een geinige optie om selfies te maken, waarbij je een geinig Star Wars-effect aan je zelfportret toevoegt.

Life is Strange

Nog een consolegame die er nu ook voor iOS is: Life is Strange. In de game speel je als Max, een net meisje dat ontdekt dat ze de tijd kan terugspoelen. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor jeugdvriendin Chloe, die wat losser in het leven staat dan Max. Dat levert leuke gesprekken op, waardoor je al gauw meeleeft met de avonturen van de twee meisjes. Een aanrader als je op zoek bent naar een verhalende game om helemaal in op te gaan.

Selfissimo

Selfissimo is een nieuwe ‘Appsperiment’ van Google. De experimentele applicatie is gemaakt met nieuwe technologie en maakt een serie selfies in zwartwit. Elke keer als je een andere pose aanneemt, verschijnt er een nieuwe foto in beeld. Selfissimo gooit een soort pasfoto-hokje-effect over je beelden, wat leuke kiekjes oplevert om te delen.

Wij hebben de WANT Awards uitgereikt voor de beste mobiele games van 2017. Benieuwd? Je vindt de must downloads hier.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Hidden Folks, Star Wars en meer
Sluiten