Tech 7 dec 2018 Noah Korevaar

Beste apps van de week voor iOS en Android: Chuchel en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen.

De beste Android-app van week 49

Chuchel

Chuchel heeft steeds enorm veel zin in een kers. Klein probleempje: het fruit ligt steeds net buiten zijn bereik. In deze game is het aan jou om hem te helpen. Elk voorwerp of ander wezen dat je aanraakt, doet iets origineels. Hierdoor oogt de game als een soort interactieve tekenfilm. Chuchel is een bolletje stof met een hoedje, wat net zo komisch is als de game zelf. Deze zit vol humor en verrassingen. Bovendien is ‘ie ideaal voor het hele gezin, want de game heeft een makkelijk niveau.

Facebook Messenger Lite

Voortaan kun je niet alleen gifjes ontvangen in Facebook Messenger Lite, maar ze eindelijk ook zelf versturen. Ook kun je nu bestanden zoals een foto, video of document versturen en gesprekken te personaliseren met een kleurtje of emoji. Messenger Lite is een lichtere, snellere versie van de berichten-app van Facebook. Oorspronkelijk was de app bedoeld voor opkomende landen met traag internet, maar al snel kwam het wereldwijd beschikbaar.

Facebook Messenger Lite

PostNL

Hoewel de postzakken steeds minder zijn gevuld met kaartjes, blijft het wel een gewoonte tijdens speciale momenten zoals Kerstmis. Gelukkig is een kaartje sturen anno 2018 wel heel makkelijk geworden, nu je via de PostNL-app je eigen Hallmark-kaart kan ontwerpen en versturen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een foto maken en toevoegen als voorkant. Hiervoor moet je voorlopig nog wel de experimentele bètaversie van de app voor downloaden. Probeer het eens, en wens iemand een fijne kerst met een persoonlijk kaartje!

De beste iOS-apps van week 49

Command & Conquer: Rivals PVP

Laten we meteen met de deur in huis vallen: de eerste smartphonevariant van Command & Conquer, Rivals, lijkt totaal niet op wat je gewend bent van de game. Toch vind je wel een hoop bekende elementen terug en is het een leuk en uitdagend spel om je in te verdiepen. Alles draait om twee kleine basissen met een raketsilo in het midden. Zorg ervoor dat je manschappen de basissen snel veroveren, zodat de raket wordt afgeschoten richting het honk van je tegenstander. Bouw net zoals in de originele game specifieke units en verzamel tiberium als grondstof om je manschappen sterker te maken.

Ecosia

Bijdragen aan een betere wereld was nog nooit zo makkelijk als met Ecosia. Dat is een Duitse zoekmachine, die net zoals gewoonlijk geld verdient met advertenties tonen. Maar als je in Ecosia op een advertentie klikt, ontvangt Ecosia een bepaald bedrag dat wordt gebruikt om natuurbeschermingsprojecten mee te steunen. Je draagt dus simpelweg een steentje bij door de zoekmachine te gebruiken. Verder werkt de iOS-app hetzelfde als de zoekmachines die je gewend bent. De app maakt gebruik van Microsofts Bing voor de zoekresultaten en advertenties.

Ecosia

Spitkiss

Wat hebben verliefd zijn en spuug met elkaar te maken? Weinig, maar in de game Spitkiss wordt het op een gekke maar komische manier gecombineerd tot een spel. Spitkiss gaat over wezens die op het eerste gezicht verliefd worden, en in ieder level moet jij spuug van het ene personage naar het andere manoeuvreren om de liefde te verklaren. Dat klinkt redelijk vies, maar eigenlijk is het gewoon een originele puzzelgame.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Chuchel en meer!
Sluiten