Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 juli 2018

Beste Android en iOS apps van de week: ZenScreen, Telegram en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor Telegram en Gorogoa!

De beste Android-apps van week 26

ZenScreen

Het nieuwe Android P, dat later dit jaar verschijnt, introduceert een dashboard om je smartphonegebruik bij te houden en mogelijk aan banden te leggen. Die feature zit nog niet in de publieke bèta die beschikbaar is, maar met de app ZenScreen kun je veel functies alvast gebruiken. Met de applicatie kun je bijhouden hoeveel minuten per dag je naar je smartphonescherm kijkt, wat je precies doet en welke apps je het meeste gebruikt. Handig is de optie om je smartphonegebruik in de ochtend te beperken, waardoor je rustiger moet ontwaken.

Zenscreen

Google Maps-update

Tijdens I/O 2018 kondigde Google een grote update voor Maps aan, en die is nu voor veel gebruikers beschikbaar. Een belangrijke vernieuwing is het ‘Verkennen’-tabblad, waarmee je nieuwe restaurants ontdekt, maar ook bestemmingen die mogelijk voor jou interessant zijn. De nieuwste versie van Google Maps nodigt gebruikers ook meer uit om nieuwe plekken te ontdekken, door middel van ‘trekking plekken’ die elke week worden vernieuwd.

Gorogoa

Gorogoa is een combinatie van een stripboek en schuifpuzzel, en nu eindelijk voor Android beschikbaar. Dat klinkt misschien wat suf, maar het is één van de beste mobiele games die we dit jaar hebben gespeeld. Dit komt voornamelijk door het verhaal dat tussen de puzzels is verweven. Het gaat om een jongen die vijf objecten moet verzamelen, maar voor de rest blijft het mysterieus. Het is echt een spel dat je zelf moet ontdekken, dus ga er vooral mee aan de slag.

Gorogoa

De beste iOS-apps van week 26

Dialogue

Ooit met de gedachte gespeeld om een script voor een film te schrijven? Dan is de Dialogue-app misschien iets voor je. De applicatie maakt het erg makkelijk om te schrijven, door er een soort chat van te maken. Er wordt automatisch van personage gewisseld, en aan de bovenkant van het toetsenbord zie je voor welke persoon je iets aan het schrijven bent. Voor hoeveel personages je schrijft, heb je helemaal zelf in de hand. Ook kun je teksten inspreken middels de spraak-naar-tekst-functie.

BetterMe

Mediteren is voor veel mensen een manier om tot rust te komen, maar niet iedereen is er even goed in. BetterMe is er speciaal voor mensen die niet kunnen mediteren, maar het wel willen. Dit doet de app door je niet passief, maar actief bezig te laten zijn. Je hoeft immers niet per se rustig te zitten, maar kunt ook lopend meditaties doen. Dan focus je je op de stappen die je zet, in plaats van dat je met je gedachten bezig bent. De app is prijzig (zo’n 36 euro per half jaar), maar je kunt BetterMe een week lang gratis proberen.

Betterme beste apps

Telegram

Chat-app Telegram heeft een update gekregen, die een aantal fijne features toevoegt. Allereerst is er de optie om verzonden media te vervangen, wat handig is als je per ongeluk de verkeerde afbeelding naar iemand hebt gestuurd. Hierdoor hoef je een plaatje niet te verwijderen, maar tik je op ‘bewerken’ om vervolgens de vervangende afbeelding te selecteren. Ook kun je audio- en videoberichten voortaan sneller afspelen, zodat je eerder hoort wat je gesprekspartner precies probeert duidelijk te maken.

Reageer op artikel:
Beste Android en iOS apps van de week: ZenScreen, Telegram en meer!
Sluiten