Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 30 jul 2017

Beste apps van de week: Loop helpt je gezonde gewoontes te ontwikkelen, motion stills en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Deze week onder andere een app die je helpt gezonde gewoontes te ontwikkelen

De beste Android-apps van week 30


1. AH Productscanner

De Albert Heijn heeft de Productscanner-app gelanceerd. Bijzonder is dat de applicatie werkt met augmented reality. Scan je een product in de winkel, dan zie je informatie over bijvoorbeeld ingrediënten in realtime op je scherm getoond, in plaats van dat je simpelweg een nieuw schermte zien krijgt. De augmented reality-functies werken momenteel maar met een beperkt aantal producten, maar het is uiteindelijk de bedoeling dat alle producten van het Albert Heijn-huismerk worden ondersteund.

beste app


2. Motion Stills voor Android

iOS-gebruikers kunnen al een tijdje met Motion Stills aan de slag, maar Android-gebruikers hebben er lang op moeten wachten. Met de app stabiliseer je een Live Foto’s en maak je er vervolgens een gifje van. Op Android zijn er geen Live Foto’s, maar je kunt de app wel gebruiken om video’s te maken, stabiliseren en vervolgens om te toveren tot een gif. Houd er wel rekening mee dat geen bestaande video’s kunt gebruiken; je moet dus eerst met Motion Stills een filmpje maken.


3. Loop

Loop is een nieuwe app waarmee je gezonde gewoontes kunt ontwikkelen. Hierbij maakt het niet uit of je bijvoorbeeld een nieuwe taal wil leren of probeert af te vallen, het moet vooral een gewoonte voor je worden. In Loop geef aan welke gewoonte je wil ontwikkelen en hoe vaak per week je hier tijd voor hebt. De app houdt vervolgens bij of je er wel genoeg tijd aan besteedt.

4. Unlucky 13
De nieuwe game Unlucky 13 is het beste te omschrijven als een combinatie tussen Tetris en Threes. Je moet gekleurde blokjes bij elkaar plaatsen, waarbij nummertjes aangeven hoeveel blokjes van dezelfde kleur bij elkaar staan. Logischerwijs mogen dit er niet meer dan dertien zijn, want dan ben je af. Geinig is dat je de blokjes op een Tetris-achtige manier kunt draaien, om ze zo een betere plek op het speelveld te geven.

De beste iOS-apps van week 30


1. Layton’s Mystery Journey

De Layton-games kennen we van de Nintendo 3(DS)-games, en sinds kort staat het nieuwste deel in de App Store. In het spel speel je als Katrielle Layton, de dochter van de bekende professor uit vorige delen. Net als in vorige games puzzel je om door de game te raken, al hebben de puzzeltjes niet direct verband met het verhaal. Ook kun je aan de slag met de zogeheten Daily Puzzel om elke dag een nieuwe puzzel te downloaden.

2. Yankai’s Triangle
Zoals de naam van het spel al doet vermoeden, draait Yankai’s Triangle om driehoekjes. Je moet op driehoekjes tikken, waarna ze draaien totdat ze één grote driehoek vormen. Dit is in het begin simpel, maar wordt al gauw moeilijk. Al snel moet je van driehoekjes grote vormen maken, die je vervolgens weer losse puzzeltjes vormen. Een ingewikkelde game, maar wel heel leuk om te spelen.

3. Vertrouwde Contacten
De Vertrouwde Contacten-app kennen we van Android, maar kwam deze week eindelijk ook naar de iPhone. Het idee achter de app is simpel: je voegt enkele vertrouwde contacten (denk aan familieleden of goede vrienden) en vervolgens kun je elkaars locatie zien. Dit is handig wanneer je je bijvoorbeeld zorgen maakt over iemand, omdat je een berichtje met ‘Gaat het goed met je?’ kunt sturen. Tikt de ander op de knop die verschijnt, dan is er niks aan de hand. Reageert hij of zij niet, dan wordt automatisch de laatst bewaarde locatie van die persoon gedeeld.

4. Preset
Er zijn enorm veel apps waarmee je filters op foto’s kan plakken, maar Preset doet het een klein beetje anders. Je maakt namelijk je eigen filters, die je vervolgens kunt hergebruiken voor eerdere kiekjes. Bestaande filters kun je bewerken met de 29 aanwezige aanpassingen, al kun je eerdere combinaties ook altijd weer terugroepen. Foto’s zijn verder meteen delen via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook.

beste apps

Hier vind je de beste apps van week 28. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Loop helpt je gezonde gewoontes te ontwikkelen, motion stills en meer
Sluiten