Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 23 nov 2018

Beste apps van de week voor iOS en Android: Darkroom en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen.

De beste Android-apps van week 47

Tikkie

Een Tikkie sturen is nog nooit zo simpel geweest. De handige betaal-app van ABN AMRO laat je nu geld overmaken met enkel het 06-nummer van de ontvanger. Tikkie weet namelijk zowel je rekeningnummer als je 06-nummer, omdat je beide opgeeft tijdens het instellen van de app. Hierdoor is het nu mogelijk om geld over te boeken naar Tikkie-gebruikers in je adresboek waarvan je het bankrekeningnummer niet weet. Zo hoef je nooit meer via je eigen bankieren-app een nieuw contact aan te maken om knaken te sturen, zolang diegene ook Tikkie gebruikt. Zo hoef je bovendien niet meer te wachten tot iemand een betaalverzoek stuurt.

Google Vind Mijn Apparaat

Je verloren of gestolen Android-smartphone terugvinden wordt een stukje gemakkelijker. Google heeft zijn Vind Mijn Apparaat-app een update gegeven, met ondersteuning voor plattegronden. De locatie van je telefoon is nu preciezer aangegeven in grote gebouwen als winkelcentra of vliegvelden. Zodra je je Android-apparaat kwijt bent, kun je via de app een geluid op maximaal volume laten afspelen of een Google Maps-route naar je telefoon starten. Weet je zeker dat ‘ie gestolen is? Dan kan je op afstand je telefoon vergrendelen of wissen.

Digitaal Welzijn

Voor de zware telefoonverslaafden heeft Google nu een digitaal hulpje om dat apparaat wat vaker weg te leggen. De nieuwe Digitaal Welzijn-app helpt je om smartphonegebruik te verminderen. Check hoevaak je je telefoon ontgrendeld hebt, hoe lang je deze gebruikt en welke apps je het meest opent. Schrik je van die cijfers? Dan kan je een tijdslimiet instellen voor bepaalde apps, zodat ze op slot gaan tot de volgende dag. Slechte slapers worden geholpen door de Wind Down-functie, die je smartphonescherm een lelijke grijze tint geeft. Zo val je uit verveling vanzelf in slaap!

De beste iOS-apps van week 47

Netflix

Netflix voor iOS heeft een update gekregen waardoor bingewatchen nu écht een eitje is. Door verbeterde navigatiefuncties skip je nu snel door een film of serie door links of rechts te tikken. Zo spoel je tien seconden voor- of achteruit. De pauzeer- en afspeelknop zijn nu groter en hieraan zijn labels toegevoegd om vlotter de ondertiteling in te schakelen of nieuwe afleveringen te selecteren. Geen zin om helemaal tot aan het einde te kijken? Nu kun je op ieder moment doorklikken dankzij een ‘Volgende Aflevering’-knop.

Darkroom

Gebruik jij je iPhone fanatiek om foto’s te schieten? Dan is Darkroom een fijne bewerkingsapp voor jou. De app is flink uitgebreid en werkt nu bijvoorbeeld perfect samen met de foto-app Halide. Schiet met Halide foto’s in RAW-formaat, om ze vervolgens in Darkroom onder handen te nemen. Ook als je geen nieuw toestel zoals de iPhone XS hebt, kun je in de app de scherptediepte van portretfoto’s aanpassen. Deel snel meerdere foto’s met dezelfde bewerking en laat de app veel gebruikte hashtags automatisch erbij plakken. Handig!

Pepper.com

We zitten middenin het kortingsfestijn van Black Friday, maar de app van Pepper.com helpt je ook na dit weekend om de beste deals en kortingen te vinden. Fijn aan Pepper is dat het niet afhankelijk is van updates van de laatste deals, maar dat gebruikers dit zelf bijvullen. Iemand ziet een aanbieding en kortingscode en plaatst deze. Andere gebruikers stemmen op de beste deals, die bovenaan in de app komen. Zoek je naar een leuke aanbieding voor een kerstboom of gourmetstel voor straks? Stel dan een alert in voor dat trefwoord, en de deals stromen vanzelf binnen op je scherm. Dat scheelt je weer scrollen door de eindeloze lijst met kortingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Darkroom en meer!
Sluiten