Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 4 jun 2017

Beste apps van de week: Pokémon spin-off Magikarp Jump, SendAnyFile en meer

Ook al downloadt niemand meer apps, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Voor iOS en Android. Wie weet zit er wat mooi downloadspul voor je tussen.

Beste Android-apps van week 22

Magikarp Jump

Ben je een fan van Pokémon, dan ken je Magikarp vast wel. De vis, die al moeite heeft met zwemmen en alleen maar wat kan springen, heeft nu zijn eigen game gekregen. Het is een soort Tamagotchi, waar je je Magikarp verzorgt en sterker maakt door ‘m aandacht te geven. Het uiteindelijke doel in Magikapr Jump is om de League Champion te worden door het allerhoogst van alle Magikarps te springen. Bereik je level 20, dan gaat je Magikarp met pensioen en kun je een andere vangen om opnieuw te beginnen.

1Password

Aangezien je steeds vaker bij een grenscontrole verplicht bent om toegang tot je smartphone te geven, zorgt 1Password er met de nieuwe Travel Mode voor dat je data beschermd blijft. Bij elk stukje (gevoelige) informatie geef je aan of het ‘Safe for Travel’ is. Zet je voordat je op reis gaat de modus aan, dan worden alle gegevens van je toestel verwijderd. Die komen weer terug als je de modus weer uitzet.

SendAnyFile

WhatsApp laat je al een tijdje bestanden versturen, maar helaas is de functionaliteit beperkt. Naast documenten kun je alleen foto’s en filmpjes versturen, maar eigenlijk zou je willen dat je nog veel meer in de app kwijt kunt. SendAnyFile lost dit probleem op door elk bestand te vermommen als document, zodat ze wél met WhatsApp verstuurd worden. Een nadeel: je gesprekspartner moet ook SendAnyFile gebruiken om de app te laten werken.

Old Man’s Journey

Old Man’s Journey is één van onze favoriete mobiele games van de afgelopen tijd. Het spel vertelt het verhaal van een oude man die op pad gaat. Dit gaat niet zo makkelijk, omdat de man alleen over paden kan lopen die elkaar raken. Aan jou de taak om de spelwereld te verschuiven, zodat je kleine puzzeltjes moet oplossen. Je speelt Old Man’s Journey echter vooral voor de ervaring en de prachtige spelwereld.

SoundAssistant

Beschik je over een Samsung-toestel, dan moet je de nieuwe SoundAssistant-app eens checken. Met deze app krijg je veel meer controle over het volume op je smartphone, en kun je bijvoorbeeld het geluid per app aanpassen. Ook is het mogelijk om een app op bepaalde tijdstippen op trillen te zetten, of ‘s avonds op de bank automatisch wat harder te laten klinken.

Beste iOS-apps van week 22

Penarium

Penarium is een nieuwe iOS-game van Nederlandse bodem waarin je speelt als Willy. Je werkt in het circus en moet mensen vermaken door allerlei gevaren te ontwijken, zoals zagen, messen en raketten. Tegelijk moet je tonnen verzamelen, want anders kun je niet door naar het volgende level. Tijdens het spelen moet je goed blijven opletten en zorgen dat je anticipeert op de gevaren.

Klocki

Een eenvoudig spelletje zonder complexe gameplay, maar wel eentje die bijzonder leuk is. In Klocki tik je op twee verschillende vakjes om ze van plek te verwisselen. Het doel is om het patroon, dat op een soort doosje wordt weergegeven, compleet te maken. In het begin is dit vrij simpel, maar het wordt al gauw moeilijk. Fijn is de kalmerende muziek en het feit dat er geen timer in beeld is, zodat je de puzzels rustig kunt oplossen.

In Control

Belsimpel wil je met de In Control-app helpen om slimmer om te gaan met je databundel. Je vult in hoe groot je databundel is en op welke dag je nieuwe MB’s ontvangt. Vervolgens gebruik je je iPhone zoals je dat normaal doet, terwijl In Control op de achtergrond bezig is om je dataverbruik te analyseren. Vervolgens krijg je advies hoe je beter met je data om kunt gaan, en kun je zelfs een datacoach instellen.

Halide

De iPhone maakt mooie foto’s, maar de standaard Camera-app is voor veel gebruikers te simpel om écht mooie foto’s te maken. Nu is er Halide, een foto-app die is gemaakt door een ex-Apple-designer. De interface van Halide is lekker simpel, maar biedt ook een boel geavanceerde opties. Zo kun je gemakkelijk de iso-waarde, sluitertijd en witbalans aanpassen, en sla je foto’s op in het raw-formaat.

Halide
PiPifier

Deze app voegt een fijne functie toe aan de iPad, namelijk het afspelen van video’s in de picture-in-picture-modus. Hierdoor wordt een video in een klein venster gezet, terwijl je tegelijk in een andere app kunt werken. PiPifier is een extensie voor Safari, wat betekent dat je elke video in de webbrowser in de picture-in-picture-modus kunt gebruiken. Handig!

Zat er deze week helaas niets tussen? Hier vind je de beste apps van vorige week, inclusief een nieuwe versie van WhatsApp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Pokémon spin-off Magikarp Jump, SendAnyFile en meer
Sluiten