Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 11 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Beste apps van de week: Olympische Winterspelen, Flitsmeister en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor de Olympische Spelen in Pyeongchang en Flitsmeister.

De beste Android-apps van week 6

Thrive

Deze nieuwe app helpt je om je tijd effectief te benutten. Hoe? Door per app een tijdslimiet in te stellen, zodat je weet wanneer je te veel tijd doorbrengt in bijvoorbeeld de Facebook- of Snapchat-app. Belangrijk is de Thrive-modus, waarmee je aangeeft hoe lang je even niet bereikbaar wil zijn, zodat je je volledig kunt focussen op bijvoorbeeld je werk, of hetgeen waar je even tijd voor nodig hebt.

Telegram

De fijne chat-app Telegram heeft deze week een grote update gekregen. Er zijn verschillende nieuwe features, waaronder een automatische nachtmodus, die automatisch wordt ingeschakeld bij zonsondergang. Ook nieuw is dat je ontvangen video’s direct kunt streamen, en niet volledig hoeft te downloaden. Dat scheelt een boel als je een tragere interverbinding hebt. Tot slot is het voortaan mogelijk om met Telegram in te loggen bij andere websites, zoals Facebook, Twitter of Google.

Rootless Pixel Launcher

De software van Android-smartphones verschilt per fabrikant, maar de meeste gebruikers vinden Googles eigen uitvoering het fijnst. Met de Rootless Pixel Launcher kun je de interface op je eigen smartphone zetten, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Wel is het zo dat je de app als apk-bestand moet downloaden en installeren, maar dat proces spreekt redelijk voor zich. Rootless is overigens afkomstig van Amir Zaidi, een Nederlandse student aan de Technische Universiteit in Delft.

beste apps

YouTube GO

Ongeveer een jaar geleden lanceerde YouTube Go, een datavriendelijk alternatief voor de reguliere YouTube-app. De app is nu beschikbaar in meer dan 130 landen, maar werkt ook in Nederland. Daarvoor dien je – net als Rootless Pixel Launcher – het losse apk-bestand te downloaden. Heb je dat gedaan, dan kun je gemakkelijker YouTube-video’s kijken bij slecht internet, maar ook filmpjes voor offline gebruik downloaden. Voor gebruik zie je dan hoeveel MB de video inneemt.

De beste iOS-apps van week 6

Flitsmeister

Flitsmeister, de Nederlandse app waarmee tijdens het rijden op de hoogte blijven van actuele flitsers, is nog beter geworden. De applicatie laat je voortaan navigeren met gesproken instructies. Dat is handig, want hierdoor hoef je minder vaak op het scherm te kijken voor informatie, wat natuurlijk ook een stuk veiliger is. Verder is het design aangepast en is het mogelijk om je snelheid te delen met vrienden en/of familie. Zo weten zij of je onderweg bent, of vast staat in de file.

flitsmeister
The Room: Old Sins

De The Room-serie gaat al een tijdje mee op iOS en deze week verscheen het nieuwste deel: Old Sins. De opzet is grotendeels gelijk aan dat van de vorige delen, al oogt de game weer een stukje mooier en zijn de puzzels iets complexer. Ook is er een nieuw verhaal aanwezig, die je zelf helemaal moet ervaren. Echt vernieuwend is de game niet, maar voor puzzelfans is dit weer een aanrader.

Pyeongchang Olympische Winterspelen 2018

De Olympische Winterspelen in Pyeongchang zijn van start gegaan. Om op de hoogte te blijven van al het nieuws, de wedstrijden, toernooien, sporters en uitzendingen, is de Pyeongchang 2018-app beschikbaar. Die app biedt eigenlijk alle informatie die je nodig hebt, al moet je voor het (live) volgen van de sporten de Eurosport Player- of NOS-app even downloaden.

olympische spelen 2018
Final Fantasy XV Pocket Edition

Er is een nieuwe Final Fantasy-game in de App Store verschenen, en dat is best bijzonder. Zeker niet omdat het de eerste game uit de serie voor iOS is, maar omdat de game bijna volledig opnieuw is opgebouwd. Zo zijn de graphics totaal anders, al blijft de basis staan. Als speler kom je terecht in een oorlog, met een verhaal dat allerlei gekke wendingen neemt. De app is gratis te proberen, dus downloaden kan geen kwaad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Olympische Winterspelen, Flitsmeister en meer
Sluiten