Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 okt 2017

Beste apps van de week: Popcorn Time is terug, Stranger Things en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere de terugkeer van Popcorn Time en een Stranger Things spelletje!

De beste Android-apps van week 40

Stoptober 2017

De maand oktober is begonnen, en dus doen veel mensen mee aan Stoptober. De bijhorende app helpt mensen met het stoppen met roken, door dagelijks motiverende feiten en tips te geven. Die helpen om van de sigaretten af te blijven, maar ook om een boel geld te besparen. De app houdt namelijk een spaarpotje bij van het geld dat je bespaart aan sigaretten of gerolde shag.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Stoptober 2017

Popcorn Time 3.0

Popcorn Time was een tijdje enorm populair in Nederland, maar verdween een beetje uit het zicht. Sinds kort is een nieuwe versie van de app te downloaden, waarmee je – net als voorheen – gemakkelijk films en tv-series kunt checken op je Android, of kunt streamen naar je Chromecast. Let op: Popcorn Time werkt met torrents en het gebruik ervan is daarom illegaal. De vernieuwde app is via de Popcorn Time-website te downloaden.

HuisjeHuisje

In Nederland moet je soms jaren wachten op een sociale huurwoning en af en toe doen huurders daarom aan woningruil om de wachttijd over te slaan. Met de nieuwe app HuisjeHuisje kun je het aanbod huurwoningen doorzoeken en checken wat bij je past. De app werkt op een Tinder-achtige manier en laat je aan de hand van matches het gesprek aan gaan met andere verhuurders.

Huisjehuisje

Battle.net-app

Miljoenen mensen spelen de games van ontwikkelaar Blizzard, maar gek genoeg was er nog geen officiële Android-app. Daar is verandering in gekomen, al gebruik je de Battle.net-app logischerwijs niet om games en updates te installeren. Het sociale aspect staat daarentegen in de applicatie centraal, zodat je bijvoorbeeld je vrienden kunt volgen en met ze kunt chatten.

De beste iOS-apps van week 40

IKEA Place

IKEA Place is volledig gericht op ARKit, het platform van Apple voor virtual reality. De app doet precies wat je zou denken: het plaatsen van meubels in je huiskamer. Hierdoor kun je niet alleen op je iPhone een kamer inrichten, maar ook checken of bijvoorbeeld een nieuw bed of nachtkastje bij de rest van je slaapkamer zou passen. De posities van meubelstukken worden onthouden, waardoor je rustig kunt rondlopen om alles te checken.

ARKit

Stranger Things: The Game

Vanaf 27 oktober staat het tweede seizoen van Stranger Things op Netflix. Nog even wachten dus, maar tot die tijd kun je aan de slag met de officiële game voor iOS (en Android). Je speelt in Hawkins en probeert de nieuwe mysteries te ontrafelen. Het spelletje heeft een retro stijl en speelt lekker weg. Bovendien kun je de game helemaal gratis downloaden.

Stranger Things the game

PostNL-app

De PostNL-app is geüpdatet en introduceert een handige nieuwe feature. Met ‘Mijn Post’ zie je welke post naar je huis gaat, al voordat de postbode bij je langs komt. Hierbij gaat het niet per se om pakketpost, maar ook om brieven en kaarten. Voorwaarde is wel dat de post via PostNL wordt verzonden, anders is het niet in de app zichtbaar.

Hier vind je de beste apps van week 36. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen. Check ook onze WANT To Have met de beste to-do-apps!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Popcorn Time is terug, Stranger Things en meer!
Sluiten