Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 30 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Beste apps van de week: Top 2000, AutoNotification en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. De laatste van dit jaar! Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere de handige app AutoNotification en de vette game Bridge Constructor Portal.

De beste Android-apps van week 52

Haven

De nieuwe app Haven komt van de bekende klokkenluider Edward Snowden. Met de applicatie kun je oude Android-toestellen omtoveren tot een beveiligingsapparaat, doordat beweging, geluid, vibratie en licht worden gedetecteerd. De applicatie is bedoeld voor onderzoeksjournalisten en beschermers van mensenrechten, maar kun je ook gewoon zelf downloaden. Haven bevindt zich trouwens in de bètaversie, dus mogelijk kom je nog wat bugs tegen.

Reigns: Her Majesty

In Reigns: Her Majesty bestuur je een koninkrijk, dat bol staat van de humor en verschillende verhaallijnen. De game is een vervolg op de originele Reigns en is weer een stukje uitgebreider en toffer om te spelen. Een belangrijke vernieuwing is dat je deze keer items vindt, die je kunt gebruiken om nieuwe verhaallijnen vrij te spelen. Een aanrader voor als je je de komende dagen verveelt.

AutoNotification

AutoNotification is een simpele, maar enorm handige app. Gebruik je de Gmail-applicatie op je Android-telefoon, dan krijg je waarschijnlijk de hele dag nieuwe mailtjes binnen. Met deze app kun je vanuit de notificaties mailtjes direct verwijderen, of markeren als gelezen. Normaal gesproken moet je daarvoor eerst de Gmail-app opstarten. Ook is het mogelijk om een mail uit te stellen of direct als spam te markeren.

Oddworld New ‘n’ Tasty

Oddworld New ‘n’ Tasty is een remake van de bekende game Oddworld: Abe’s Oddysee. Hoewel hetzelfde verhaal wordt verteld, heeft het spel wel nieuwe 2,5D-graphics en de optie om van moeilijkheidsgraad te verwisselen. Bovendien zijn vijanden minder voorspelbaar, wat de game een stukje moeilijker maakt. Een nadeel is wel dat New ‘n’ Tasty behoorlijk duur is (8,49 euro), maar daar krijg je veel voor terug.

De beste iOS-apps van week 52

Top 2000

Alleen vandaag kun je nog genieten van de Top 2000. De Radio 2-app staat volledig in het teken van de traditie, waardoor je simpel en snel de radio kunt aanzetten. Ook is het mogelijk om de livestream vanuit de studio volgen, of het geluid naar je Chromecast of Apple TV sturen. Ook fijn: de app is al bijgewerkt voor de iPhone X.

beste apps

Live Memories

We zijn fan van Live Foto’s, waarmee je iPhone-foto’s tot leven laat komen. In plaats van een stilstaande foto, zie je een korte animatie met de momenten voor en nadat het kiekje is geschoten. Met de nieuwe app Live Memories kun je de korte filmpjes van je Live Foto’s aan elkaar plakken in een video. Die video kun je vervolgens delen op Instagram, of als Snapchat Story.

Bridge Constructor Portal

Ben je een fan van de Portal-games, dan heb je waarschijnlijk lang op een iOS-versie zitten wachten. Hoewel Bridge Constructor Portal niet een échte Portal-game is, maak je wel gebruik van de bekende gadgets en is ook GLaDOS aanwezig. In plaats van dat je puzzels oplost zodat je zelf naar een volgend level gaat, moet je in de testkamers constructies bouwen, zodat de voertuigen veilig de overkant halen.

Gorogoa

Gorogoa is een combinatie van een stripboek en schuifpuzzel. Dat klinkt misschien wat suf, maar het is één van de beste iOS-games die we dit jaar hebben gespeeld. Dit komt voornamelijk door het verhaal dat tussen de puzzels is verweven. Het gaat om een jongen die vijf objecten moet verzamelen, maar voor de rest blijft het mysterieus. Het is echt een spel dat je zelf moet ontdekken, dus ga er vooral mee aan de slag.

Wij hebben de WANT Awards uitgereikt voor de beste mobiele games van 2017. Benieuwd? Je vindt de must downloads hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Top 2000, AutoNotification en meer
Sluiten