Milton Broen
Milton Broen 24 dec 2015

Beste apps van afgelopen week; tover je smartphonecamera om tot 3D-camera, de perfecte datumprikker en meer

De appwereld is constant aan het ontwikkelen en er worden wekelijks duizenden nieuwe apps aan de markt toegevoegd. In een wereld waarin je door de bomen het bos niet meer ziet hebben wij samen met Android Planet en iPhoned.nl de handen ineen geslagen. Gezamenlijk zijn wij jouw boswachter en leiden we je door het bos vol met apps en helpen je de slechte te vermijden. Dit zijn volgens ons de beste apps van de afgelopen twee weken.

De beste Android-apps van week 52

Deze week hebben we onder meer een datumprikker, een frustrerende – maar verslavende – game en een handige app voor wintersport geselecteerd. Meer toffe nieuwe Android-apps vind je op deze pagina.

1. Whatson Planner

Het plannen van feestjes, etentjes of stapavonden kan een behoorlijke crime zijn, maar gelukkig is er een datumprikker die je hiervoor kunt inzetten. Whatson Planner, een app van Nederlandse makelij, maakt het gemakkelijk om een dag te vinden waarop iedereen kan. Je kunt afspraken inplannen met contactpersonen uit je telefoonboek. Voorwaarde is wel dat zij ook Whatson Planner geïnstalleerd hebben staan (zowel voor Android als iOS beschikbaar). Kies voor de optie ‘Vind de tijd’ om een datum en tijdstip te vinden waarop alle genodigden kunnen. Heeft iedereen zijn voorkeuren aangegeven, dan doorzoekt de app de gekoppelde agenda’s en worden de drie beste opties getoond. Download ‘m hier!

2. Texpand

Texpand maakt sneltoetsen aan voor specifieke zinnen en uitdrukkingen om je zo sneller te laten typen. Het werkt heel simpel: je opent Texpand en voert een zin in, die je vervolgens koppelt aan een woord. Zo breng je bijvoorbeeld de zin ‘hoe gaat het?’ terug naar ‘hgh’. Wanneer je deze letters vervolgens invoert, zorgt Texpand dat automatisch de volledige zin verschijnt. De app werkt met vrijwel elke toetsenbord-app, zoals Swiftkey of het Google-toetsenbord. Ook externe keyboards met Bluetooth worden ondersteund. Texpand is hier te downloaden.

3. Swing Copters 2

Hoe hoog is jouw frustratiedrempel? Swing Copters 2, van de maker van het megapopulaire Flappy Bird, is een goede game om dat te testen. Net als deel 1 is ook Swing Copters 2 simpel van opzet, maar lastig te besturen en voor velen daardoor waarschijnlijk (te) frustrerend. Het is de bedoeling op de linker- en rechterkant van het scherm te tikken om zo een mannetje met een propellerhoed door poorten te manoeuvreren. Daarbij zorgen grote hamers die heen en weer slingeren voor extra gevaar. Bovendien vliegt je mannetje niet in één rechte lijn omhoog, wat het moeilijk maakt om een topscore te behalen in deze eindeloze game. Hier is-ie te downloaden.

4. Skiinfo

Je bent eindelijk aangekomen op de eindbestemming. Tijd om je spullen uit te pakken en de omgeving te verkennen. Skiinfo heeft een database met meer dan 2000 skigebieden in een groot aantal landen en biedt onder meer een overzicht van de sneeuwhoogte, skipistes en skiliften die geopend zijn, webcambeelden van de skipistes en skigebieden in de buurt. Behalve de standaard wintersport-informatie heeft de app ook een plattegrond van wintersportgebieden en reviews van andere skiërs over het gebied. Ideaal om routes uit te stippelen. Zo vind je snel de beste routes en pistes, maar ook fijne lunchtentjes, gezellige après-skihutten en goede restaurants. Download ‘m hier.

5. Pushbullet

Pushbullet laat je onder andere op chat- en sms-berichten van je smartphone reageren vanaf een desktopcomputer. Vooralsnog was het echter nog niet mogelijk om dit ook met groepsgesprekken te doen. Dankzij een recente update is deze optie wel toegevoegd. Je hebt de nieuwste versie van Pushbullet en een apparaat met minimaal Android 5.0 nodig om dit te laten werken. Ook nieuw is Remote Files, waardoor je makkelijk de bestanden van andere apparaten kunt aanvragen zonder dat ze fysiek aan elkaar verbonden zijn. Tot slot kun je simpel van schijf wisselen, wat het gemakkelijker moet maken om de bestanden op je desktopcomputer te bereiken. Download Pushbullet hier.

De beste iPhone-apps van week 52

Ook in de App Store zijn de afgelopen weken weer duizenden nieuwe apps verschenen. Maar Google Maps laat zien dat ook updates spannende vernieuwingen met zich meebrengen. Op zoek naar meer? Check dan deze pagina voor de laatste nieuwe iOS-apps.

1. Google Maps

Ook op de iPhone heeft Google Maps nu de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan. Handig is dat je nu zonder internetverbinding de omgeving kunt bekijken, maar het is ook mogelijk om te navigeren en informatie over restaurants en locaties in de buurt op te vragen. Denk daarbij aan openingstijden, contactinformatie en reviews. Zoek je in Maps naar een plaatsnaam, dan komt de locatie direct onder in beeld. Druk erop en je ziet drie opties: Opslaan, Delen en Downloaden. Laatstgenoemde haalt het kaartgebied binnen, zodat het offline beschikbaar wordt. Houd er wel rekening mee dat kaarten behoorlijk veel MB’s in beslag nemen, dus zorg voor wifi en genoeg opslagruimte. We hopen dat je ‘m al hebt, anders is-ie hier te downloaden.

2. GTA Liberty City Stories

Grand Theft Auto Liberty City Stories was oorspronkelijk een game voor de PlayStation Portable. Speciaal voor de handheld dus. Dat komt goed uit, want nu is hij ook speelbaar op de iPhone. Liberty City Stories speelt in dezelfde omgeving als GTA III, met als verbetering dat je nu in meer gebouwen naar binnen kan en dat je op motoren kunt rondrijden. Verder is de camera aangepast aan deze tijd, zodat je je daar niet teveel aan hoeft te storen. Het lijkt een klein punt, maar is belangrijk voor de spelbeleving. Verwacht echter geen enorme GTA-wereld zoals je ze op spelcomputers ziet, het ziet er wat leeg uit, maar gelukkig valt er genoeg te doen. Download GTA Liberty City Stories hier.

3. Slide

Standaard heeft de camera van de iPhone geen optie voor 3D-fotografie, maar met Slide kun je toch driedimensionale kiekjes schieten. Dat vereist wat oefening, maar het resultaat mag er zijn. Richt je iPhone op hetgeen je wil fotograferen, druk op de sluiterknop en beweeg je toestel vlot en nauwkeurig horizontaal. Tik vervolgens op een punt in de foto en Slide geeft ‘m automatisch een 3D-effect. In de praktijk betekent dit dat de foto van links naar rechts wiebelt, wat er geinig uitziet. Slide werkt het best als de belichting goed is en je een duidelijke voor- en achtergrond hebt. Ook moet je een duidelijk onderwerp hebben om te fotograferen. Slide is hier te downloaden.

4. TimeBuzz

TimeBuzz laat je weten hoe laat het is door via de taptic engine van de Apple Watch vibraties te versturen. De ontwikkelaar heeft de app speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar is natuurlijk handig voor iedereen die wil weten hoe laat het is zonder op het horloge te hoeven kijken. Omdat het voor de doelgroep van TimeBuzz lastiger of onmogelijk is een Apple Watch te bedienen, heeft TimeBuzz een complicatie gemaakt. Dit betekent dat je op het klokje kunt tikken om de app te activeren. Download TimeBuzz hier.

5. Flo

Het doel van de Flo-app is om automobilisten te helpen een betere bestuurder te worden. Tijdens het rijden krijg je feedback en cijfers voor de manier waarop je accelereert, remt en bochten neemt. Na elke rit word je gepresenteerd met een totaalbeoordeling die inzicht geeft in je rijgedrag. Flo heeft ook een sociaal tintje, aangezien je scores kunt vergelijken met vrienden op social media. Vanaf februari 2016 kan gebruik van de app daarnaast korting op je autoverzekering opleveren. Flo werkt hiervoor samen met verzekeraar Whoosz, die aan de hand van je ritscore korting geeft. Behaal je een gemiddeld puntenaantal van 100 in de app, dan bedraagt de korting 100 euro. Je kunt ‘m hier downloaden.

Dit artikel is samen met iPhoned en Android Planet tot stand gekomen.

Reageer op artikel:
Beste apps van afgelopen week; tover je smartphonecamera om tot 3D-camera, de perfecte datumprikker en meer
Sluiten