Beste apps van de week: 22tracks maakt comeback, Pollenradar en meer

Ook al downloadt niemand meer apps, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Voor iOS en Android. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen.

De beste iPhone-apps van de week

iOS-app muziekplatform 22tracks maakt comeback

Muziekplatform 22tracks heeft een nieuwe en verbeterde versie van de iOS-app. De app beschikt over een integratie met Spotify en kun je eenvoudig nieuwe muziek ontdekken in twaalf verschillende genres.

Vanuit de afspeellijsten kun je zelf eenvoudig een My22 playlist aanmaken. Deze playlist is ook in Spotify terug te vinden. Dit betekent dat je wel een Spotify premium-account moet hebben om de gratis 22tracks-app te gebruiken. De Android-versie komt volgende maand.

Pollenradar in Buienradar

Met een beetje geluk ligt de periode van buien achter ons, maar dat betekent nog niet dat je Buienradar hoeft te verwijderen van je iPhone. De app heeft nu namelijk een handige Pollenradar toegevoegd, een nieuwe radar die laat zien in welke gebieden van Nederland mensen met hooikoorts extra goed op moeten letten. Een update heeft de Pollenradar automatisch toegevoegd aan de Buienradar-app.

Notitie-app Bear

De fijne minimalistische notitie-app Bear is er deze week alleen nog maar fijner op geworden. Zo heeft de app op iOS ondersteuning gekregen voor Siri, zodat je notities nu ook voorgelezen kunnen worden.

Gebruik je Bear ook op de Mac, dan ondersteunt de app nu ook de Touch Bar. Ook maakt de app het gemakkelijk om je notities overzichtelijk te sorteren, wel zo fijn als je van Bear je favoriete notitie-app maakt.

Op avontuur in Oxenfree

De beste nieuwe game die je op dit moment kunt spelen, is ongetwijfeld Oxenfree. Dit stijlvolle avontuur verscheen eerder al op de PC en maakt nu succesvol de overstap naar het touchscreen van je iPhone of iPad.

Hier en daar los je wat kleine puzzels op, maar je speelt Oxenfree vooral voor het spannende en mysterieuze verhaal. Door de meerdere eindes kun je het avontuur daarnaast prima meerdere malen spelen.

WhatsApp Status is terug
WhatsApp doet met een update vooral een stapje terug. Na een stroom van kritiek wordt de ouderwetse statusfunctie teruggebracht in de vorm van Info. Hiermee zet je weer een regel tekst onder je gebruikersnaam. Als extraatje verbetert WhatsApp ook de in-app camera, waarmee je voortaan extra mooie foto’s in het donker maakt.

De beste Android-apps van week 12

Super Mario Run eindelijk voor Android

We hebben er best wel even (lees: ruim drie maanden) op moeten wachten, maar Super Mario Run is sinds deze week eindelijk verkrijgbaar voor Android. iPhone-gebruikers kunnen al geruime tijd rennen, springen en stompen met Mario maar Android-fans zijn nu eindelijk aan de beurt.

Wel krijgen Android-gebruikers gelijk een verbeterde versie, met meer gratis levels en extra uitdagingen om tegen je vrienden te racen. Ook kun je nu met Yoshi spelen. Maakt dat het lange wachten een beetje goed? Ja, toch!

Wordt Google Maps een sociaal netwerk?

Stiekem is Google Maps sinds deze week ook een beetje een sociaal netwerk. Je kunt nu namelijk in real-time je locatie delen met vrienden. Je kunt er zelf voor kiezen of je je locatie permanent deelt, of slechts voor een paar uurtjes.

Ook kun je instellen dat je vrienden en collega’s je route kunnen volgen terwijl je onderweg bent. Zo weten ze precies wanneer je aankomt op het feestje, of dat je op tijd gaat zijn voor die ene vergadering.

Ballen schieten met Ballz

Ballz is een rare naam voor een verslavende game. Het is een variant op Breakout, het klassieke spel waarin je met een balletje probeert blokken weg te kaatsen.

Ballz doet het iets anders: je mag zelf iedere keer kiezen welke kant je jouw ballen op schiet. Dat vereist nog aardig wat strategie, want zodra je bal de grond raakt zakken alle tegels een rij naar beneden. Weet jij alles weg te werken voor het Game Over is?

RollerCoaster Tycoon Touch

Breakout is al een aardige klassieker, maar we durven te wedden dat het overgrote deel van jullie ooit wel eens RollerCoaster Tycoon heeft gespeeld. In dit spel was het zaak een zo groot en succesvol mogelijk pretpark te bouwen, inclusief spannende, door jouw ontworpen achtbanen. RollerCoaster Tycoon Touch brengt het hele spel gratis naar Android: daar ben je wel wat uren zoet mee, zo verwachten wij.

BlackBerry Privacy Shade

Ben je regelmatig onderweg in het openbaar vervoer, en heb je ook het idee dat er constant mensen over je schouder mee zitten te loeren naar je smartphonescherm? BlackBerry’s Privacy Shade biedt bescherming. Deze app maakt je scherm donker, behalve een strook die jij zelf kiest. Zo kun je alleen de relevante, niet-gevoelige informatie in beeld brengen zonder dat al die geheime documenten direct voor iedereen zichtbaar zijn.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: 22tracks maakt comeback, Pollenradar en meer
Sluiten