Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 dec 2017

Beste apps van de week: augmented reality komt tot leven, Minecraft en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere een grote update voor Minecraft en indrukwekkende AR-apps.

De beste apps voor Android van week 38

Cornerfly

Jaloers op de voorkantvullende smartphones die dit jaar verschijnen? Wil je ook een toestel met een scherm dat doorloopt tot de randen, maar heb je er eigenlijk geen geld voor? Cornerfly biedt the next best thing. Deze app voegt namelijk ronde randen toen aan je vierkante scherm. Ja, we geven het toe, het is een beetje een gimmick. De app biedt je echter veel aanpasmogelijkheden, zodat je bijvoorbeeld voor specifieke apps kan bepalen hoe gebogen de randen precies moeten zijn. Zo maak je toch nog indruk op je vrienden.

Cornerfly beste Android apps

Tinycards

Duolingo wil het gemakkelijk maken om alles te leren onthouden met Tinycards. De app komt goed van pas als je voor een proefwerk feiten uit je hoofd moet leren of 150 verschillende Pokémon bij naam wilt kennen. Je kunt Tinycards gratis downloaden en gebruiken. Leuk om tussendoor even je geheugen te trainen.

GlassWire

Benieuwd naar hoeveel data je elke maand verbruikt? Elke smartphone kan je dat vertellen via de instellingen. Maar met de GlassWire-app voor Android duik je er pas echt dieper in. Deze app vertelt je namelijk precies hoeveel data elke app verbruikt, en op welke dag. Je kunt zelfs notificaties instellen voor specifieke apps. Kies er bijvoorbeeld voor om WhatsApp onbeperkt data te laten verstoken, terwijl je wel de rem zet op video via Netflix.

Glasswire beste apps Android

Minecraft

Microsoft rolde deze week één van de grootste updates voor Minecraft ooit uit. De Better Together-update, die gratis verkrijgbaar is voor niet alleen Android, maar ook iOS en gameconsoles, maakt de populaire game nog beter. Na installatie kunnen gebruikers op elk platform met elkaar samenspelen. Zo zie jij op jouw Android-smartphone dezelfde werelden als spelers op de pc of Xbox. Ook nieuw is een Marketplace, waar je nieuwe items kan kopen voor in je game. Het spel beschikt opeens over tientallen nieuwe items en materialen.

De beste apps voor iOS van week 38

AR MeasureKit

AR MeasureKit is één van de nieuwe apps die werkt op ARKit. ARKit is Apples nieuwe augmented reality-platform, geïntroduceerd met iOS 11. Met de nieuwe app kan je via je toestel makkelijk op verschillende manieren dimensies opmeten in de echte wereld. AR MeasureKit laat je ook hoeken en personen opmeten, evenals checken of iets waterpas is. Allemaal met de camera van je iPhone of iPad. Ouderwets gereedschap is verleden tijd.

AR Measurekit

The Machines

Speel The Machines en verander je eettafel in een slagveld. The Machines is een nieuw spel dat zich volledig gespeeld in augmented reality, met behulp van ARKit. Het multiplayerspel laat je als machine op een speelveld vechten, met of tegen je vrienden. Door slimme tactieken en speciale krachten te gebruiken kan je de strijd winnen. Daarnaast kan je ook offline je eigen strategieën en skills trainen om beter te worden. The Machines kan je zowel met je vrienden in één kamer als online spelen.

Monster Park – Dino World

Met Monster Park – Dino World kan je op de foto met je favoriete dinosaurus. De app laat je zelf één van de prehistorische monsters kiezen en plaatsen in je omgeving, door ARKit. De dinosaurussen zijn levensgroot en zien er erg realistisch uit. Je kan je eigen tyrannosaurus rex met je laten meelopen, laten wegrennen of vrij laten rondlopen. Daarnaast kan je een ‘deur’ naar de prehistorische wereld maken en een kijkje nemen hoe een dinosaurus het vroeger had. Zo kan je leuke foto’s of video’s maken met je nieuwe monstermaatje.

Sky Guide AR

Ook Sky Guide AR werkt met ARKit. Met deze app kan je snel en gemakkelijk leren over het sterrenstelsel. Je opent de app, wijst je telefoon naar de lucht en krijgt automatisch informatie over de planeten, satellieten en sterrenbeelden om je heen. Sky Guide kan je meldingen sturen, ook op je Apple Watch, als er boven je locatie iets voorbij komt in de lucht. De app laat je op een leuke en interactieve manier leren over het sterrenstelsel. Sky Guide kan je ook offline gebruiken. Zo kan je in elke situatie leren over het heelal om ons heen.

AR Skyguide

The Witness

In The Witness word je wakker op een onbewoond eiland. Je speelt een onbekend persoon die moet het eiland moet ontdekken en alle puzzels op zijn weg moet oplossen. Op die manier kom je achter de identiteit van het personage. Je kan vrij rondlopen op het eiland en elke puzzel die je maakt daagt je uit. The Witness is een spel voor één speler. Elke plek en puzzel op het eiland is anders en zorgt voor een mooie ervaring. The Witness heeft ook een uitgebreide versie voor macOS.

Hier vind je de beste apps van week 36. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen. Check ook onze WANT To Have met de beste to-do-apps!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: augmented reality komt tot leven, Minecraft en meer!
Sluiten