Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 jan 2019

Beste apps van de week voor iOS en Android: Soon en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen.

De beste Android-apps van week 3 – 2019

Twitter

Eindelijk is het weer mogelijk om de nieuwste tweets bovenaan je tijdlijn te zien te krijgen op Twitter. Na jarenlang een algoritme het werk te laten doen waardoor je tijdlijn volliep met oudere berichten, kun je er nu weer voor kiezen om alleen de nieuwste posts te tonen bovenaan. De functie wordt geleidelijk uitgerold naar gebruikers op Android-smartphones. Als je vervolgens toch regelmatig terugschakelt naar de aangepaste weergave, stelt Twitter dat automatisch opnieuw in als standaardweergave.

Soon

Kan jij ook nooit bijhouden welke series, films, boeken, podcasts en albums je allemaal nog een keer wil checken? Dan is de app Soon de ideale oplossing. Hierin bewaar je al je plannen en ideeën in een overzichtelijke lijst. Hoewel apps als Spotify en Netflix zelf al een kijk- of luisterlijst hebben, is het wel zo handig om het allemaal in één app te bewaren. Soon heeft bovendien een mooi, simpel vormgegeven overzichtsscherm waar het alles in categorieën indeelt.

Spotify

Steeds meer apps proberen ervoor te zorgen dat je je ogen op de weg houdt, en ook Spotify heeft zijn app wat veiliger gemaakt onderweg met de Spotify-automodus. Een normaal scherm zit vol met informatie, features en de albumhoes. De automodus is daarentegen een uitgeklede versie hiervan. De knoppen zijn groter, de albumhoes is verdwenen en met de hartjesknop voeg je een nummer snel toe aan je favorieten. Ook handig: de modus schakelt automatisch in als je smartphone via bluetooth verbonden wordt met het audiosysteem van je auto. De functie is ook handmatig in de app in- en uit te schakelen.

De beste iOS-apps van week 3 – 2019

Battlelands Royale

Battelands Royale is de zoveelste battle royale game voor je smartphone, maar wel een hele leuke. Na een flinke update is de game nu nog uitgebreider en fantasierijker. Het eiland – waar je met 32 mensen op wordt gedropt om uit te vechten wie er als laatste overblijft – heeft allerlei verschillende gebieden die je soms het gevoel van een minigame geven. Terwijl je andere spelers te slim af probeert te zijn in het doolhof of de oude barakken bij de treinrails, vind je leuke details terug als gekke obstakels en sushi of vissen als vlaggen.

YouTube

Ook zo’n fan van het swipen op Tinder en Instagram? Goed nieuws: ook YouTube laat je nu swipen door video’s. Veeg naar rechts om de volgende video te checken, en naar links voor de vorige. Vooral handig is dat YouTube gewoon onthoudt waar je bent gebleven, zodat je altijd verder kunt kijken. De video’s die verschijnen tijdens het swipen komen uit de Aanboven-lijst, die wordt samengesteld aan de hand van je kijkgeschiedenis en welke video’s je leuk vindt.

Immer

De manier waarop we boeken lezen op smartphones en tablets kan stukken beter. Dat vindt journalist Niels ’t Hooft, die de fijne app Immer heeft gebouwd. Deze app laat je boeken lezen zoals ze ook echt bedoeld zijn. Alinea’s breken namelijk niet zomaar af als je scherm vol staat, maar er wordt juist goed nagedacht over het moment dat een stuk tekst wordt afgebroken. Zo blader je door het boek zoals de schrijver ook voor ogen had met de pagina-indeling van het papieren boek, en blijft de spanningsboog intact. Bladeren doe je door simpelweg op het scherm te tikken.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Soon en meer!
Sluiten