Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 feb 2019

Beste apps van de week voor iOS en Android: Pushbullet en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen.

De beste Android-apps van week 7 – 2019

1. Gaming Mode

Ga je net zo lekker in je favoriete smartphonegame, wordt je gebeld. Vervelend en onhandig, maar gelukkig is daar nu de app Gaming Mode voor. De app blokkeert alle afleidingen, zodat jij je volledig kan focussen op het spel. Het is bovendien mogelijk om algemene regels te maken die altijd gelden, maar je kunt ook per game de instellingen van de app bepalen. Zo kun je ervoor kiezen dat bij een bepaalde game binnenkomende telefoontjes worden geblokkeerd. Handig wanneer je bij Sim City afleiding prima vindt, maar in Fortnite toch echt in opperste concentratie wil winnen.

2. Spicy Piggy

Voor liefhebbers van vlotte platformgames is het leuke Spicy Piggy onlangs in de Play Store verschenen. Zorg dat jij als varkentje zo veel mogelijk pepers pakt, terwijl je een parcours vol obstakels en vijanden moet zien te overleven. Terwijl je heet aanloopt is er geen tijd om af te koelen, want het draait erom dat je het level in een zo snel mogelijke tijd voltooid. Het tempo van het rennende biggetje ligt dan ook hoog. Ook fijn: je bent wel even zoet met dit spel, want er zijn drie werelden bomvol levels te spelen.

3. Pushbullet

De handige app Pushbullet heeft sinds lange tijd eindelijk een grote update gekregen. De app laat je gemakkelijk links, tekst en bestanden van je smartphone naar je pc en andersom sturen. Zo krijg je bijvoorbeeld notificaties binnen van WhatsApp, Telegram en andere apps. Zo hoef je niet steeds op je smartphone te kijken als je op je pc bezig bent bijvoorbeeld. Pushbullet heeft nu een volledig nieuw uiterlijk, waardoor de app een stuk overzichtelijker is geworden.

De beste iOS-apps van week 7 – 2019

1. Halide Camera

Camera-app Halide heeft de mogelijkheid toegevoegd om een RGB-histogram van foto’s te bekijken. Hierin zie je hoe de kleuren zijn verdeeld en jouw foto van rode rozen te weinig rode ‘kleurdata’ bevat. Zo weet je dat je de foto nog mooier kan maken door deze onderbelicht te schieten en na te bewerken. Ook handig: de Smart RAW functie is nu nog slimmer dankzij machine learning. Smart RAW is een aangepaste versie van RAW-fotografie die automatisch je foto’s verbetert.

2. Flitsmeister

Flitsmeister heeft een nieuw soort notificatie. Bij zo’n driehonderd onoverzichtelijke spoorwegovergangen in Nederland krijg je voortaan een waarschuwing. In samenwerking met ProRail hoopt de verkeersapp zo meer verkeersveiligheid bij deze spoorwegovergangen te zorgen, doordat mensen ze alerter en rustiger benaderen. Daarnaast kun je nu je agenda koppelen aan Flitsmeister. Zoek je vervolgens een bestemming om naar te navigeren, krijg je de locatie van je volgende afspraak als suggestie. Handig!

3. The Stillness of the Wind

The Stillness of the Wind is een bijzondere game over geitenhoeder Talma. Terwijl iedereen de stad voor haar dorp verruild, brengt zij haar laatste jaren teruggetrokken op haar boerderij door. Voeder de geiten, maak kaas met hun melk, raap eieren en verbouw gewassen. De opbrengsten ruil je met een handelaar, die je steeds brieven van vrienden en familie uit de stad brengt. Deze brieven vertellen het bijzondere verhaal van de game, en geven het diepgang om over na te denken. The Stillness of the Wind laat je zo stiekem stilstaan bij thema’s als nostalgie, familie en verlies.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Pushbullet en meer!
Sluiten