Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 dec 2018

Beste apps van de week voor iOS en Android: Gone Home en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen.

De beste Android-apps van week 51

NPO 3FM Serious Request

De radio-dj’s van 3FM zitten dit jaar niet opgesloten in het Glazen Huis, maar trekken in drie teams vanaf drie verschillende locaties in Nederland van actie naar actie. 3FM Serious Request is namelijk weer in volle gang en de dj’s willen nu op deze manier zoveel mogelijk geld bij elkaar verzamelen voor drie goede doelen van het Rode Kruis. Doordat de dj’s door het hele land verspreid zitten, is de 3FM-app nog belangrijker. Hier vind je terug waar de duo’s zich precies bevinden, maar kan je ook doneren of in ruil voor geld je lievelingsplaat aanvragen.

10 Sticker Packs for WhatsApp

Ironisch genoeg heeft concurrent Telegram de leukste en meest uitgebreide sticker-app voor WhatsApp in de Play Store staan. In Telegram is het al veel langer mogelijk om stickers te versturen, en de chat-app gunt het gebruikers van het populaire WhatsApp om deze stickers ook te gebruiken. De app bestaat uit tien pakketten, waardoor je uit tientallen plaatjes kunt kiezen. Stickeren maar!

Purchased Apps

Heb je zoveel apps en games op je telefoon staan dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dan biedt Purchased Apps overzicht. In deze app kun je gemakkelijk zien welke apps je wanneer allemaal hebt gekocht en hoeveel je in totaal uitgegeven hebt. Ook kun je games of apps die je ooit hebt aangeschaft snel opnieuw downloaden, handig als je straks tijd moet doden tussen je kerstontbijt en -diner.

De beste iOS-apps van week 51

Gone Home

Gone Home is een bijzondere game die slechts een paar uur duurt, maar absoluut het spelen waard is. Je komt thuis na een jaar reizen, maar je familie is nergens te bekennen. Je gaat daarom op onderzoek uit en in iedere kamer, gang of kast vind je hints. Terwijl het verhaal zich langzaam ontwikkelt, kom je zo steeds meer te weten over wat er is gebeurd met je familieleden.

Gone Home iOS beste apps

Facebook Messenger

Als jouw iPhone geen portretmodus ondersteunt: niet getreurd. Facebook Messenger heeft een ‘neppe’ portretmodus toegevoegd waardoor je met elke iPhone een prachtige portretfoto met bokeh-effect schiet! Facebook heeft goed gekeken hoe Apple met behulp van software met de enkele camera van de iPhone XR een scherptediepte-effect creeërt. De nieuwste Messenger-update voegt eenzelfde soort software toe die diepte-informatie verzameld en de personen in een foto herkent. Op basis daarvan wordt er een blur toegevoegd, handig!

Fundalert

Fundalert doet precies wat Funda is vergeten toe te voegen aan zijn app: je waarschuwen als er interessante huizen voor jou worden toegevoegd. De Nederlandse huizenmarkt is met name in de grote steden aardig oververhit. Om ervoor te zorgen dat jij geen overuren hoeft te draaien op Funda én als eerste in de rij staat is Fundalert ideaal. Stel jouw voorkeuren in en zodra er een woning op Funda verschijnt die aan jouw wensenlijstje voldoet, ontvang je een pushmelding.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Gone Home en meer!
Sluiten