Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 22 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Beste apps van de week: pittige puzzels, verborgen naaktfoto’s en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere een app die je naaktfoto’s verbergt en een schitterende game!

De beste Android-apps van week 42

Can’t Talk

Niet iedereen wil de hele dag bereikbaar zijn, zeker als je je volledig wil concentreren op het werk, of tijdens een etentje niet gestoord wil worden. De app Can’t Talk helpt je, door je een afwezigheidsbericht te laten opstellen dat automatisch naar anderen wordt gestuurd als ze je proberen te bereiken. De app werkt heel simpel en helpt met telefoongesprekken, sms’jes en WhatsApp-berichten.

Beste Android apps can't talk
Google Foto’s

Google Foto’s herkent niet alleen mensen op foto’s, maar voortaan ook huisdieren. Het was al mogelijk om dieren terug te vinden door bijvoorbeeld op ‘hond’ of ‘kat’ te zoeken, maar nu kun je ook specifiekere zoektermen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan ‘mopshond’, ‘labrador’ of ‘sint-bernard’ om foto’s te vinden die aan deze beschrijving voldoen.

AirpodsForGA

Hoewel je de Apple AirPods al kon gebruiken met Android-toestellen, was het tot op heden niet mogelijk om de Google Assistant op te roepen. De AirpodsForGA-app zorgt ervoor dat de slimme assistent verschijnt wanneer je twee keer op één van de oordopjes tikt. Houd er rekening mee dat het geen officiële app is en je dus tegen wat kleine problemen aan kunt lopen.

Airpods
De Apple AirPods

 

Microsoft Edge

Microsoft brengt zijn Edge-browser naar iOS- en Android-apparaat, al gaat het vooralsnog om een testversie. Vooral fijn aan Edge is dat de app naadloos samenwerkt met Windows op je pc. Lees je een artikel op je smartphone en leg je je smartphone even kort weg, dan kun je op je computer verder gaan waar je was gebleven. Ook je favorieten en leeslijst worden automatisch gesynchroniseerd.

De beste iOS-apps van week 42

WhatsApp

WhatsApp heeft een nieuwe functie gekregen: het delen van je live locatie. Je kon al je locatie via de chat-app versturen, maar nu is het mogelijk om voor langere periodes (15 minuten, een uur of acht uur) te laten zien waar je bent. Handig voor als je bijvoorbeeld in de trein zit of continu onderweg bent. Uiteraard geef je zelf aan met wie je je locatie deelt. Je bent dan live te volgen op een kaart.

The Talos Principle

De nieuwe puzzelgame The Talos Principle ken je misschien van de pc of spelcomputers, maar is nu ook op je iPhone of iPad te spelen. In de game beweeg je rond in een 3d-wereld met allerlei puzzels. Het doel in deze puzzels is altijd om gekleurde laserstralen naar een bepaald punt te sturen, zodat je verder gaat. Vooral tof aan The Talos Principe is de hoeveelheid content en het verhaal, dat bijzonder goed is uitgewerkt.

The Talos Principle
Nude

Niemand kijkt tegenwoordig meer op van een naaktfoto’s op een smartphone, maar niet iedereen staat stil bij de veiligheid ervan. Nude speelt hier slim op in en zorgt ervoor dat gevoelige foto’s automatisch in een kluis belanden, zodat ze niet zomaar in je Filmrol staan. De kluis is ook voor andere foto’s te gebruiken, bijvoorbeeld een kopie van je paspoort, betaalgegevens of andere gevoelige informatie.

Nude naaktfoto's
Cmplt

Ben je op zoek naar een nieuwe voor je iOS-apparaat, dan moet je Cmplt eens proberen. Het is de taak voor jou als speler om de missende pixels in te vullen, zodat er een volledige ‘pixelafbeelding’ ontstaat. Het spel is niet heel moeilijk, maar wel uniek en behoorlijk uitgebreid. Er zijn zo’n 125 levels om te spelen.

Hier vind je de beste apps van week 40. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen. Check ook onze WANT To Have met de beste to-do-apps!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: pittige puzzels, verborgen naaktfoto’s en meer
Sluiten