Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 19 nov 2017

Beste apps van de week: Notch Remover voor de iPhone X, prachtige games en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere een app die de notch van de iPhone X ‘verwijdert’ en een prachtige game!

De beste Android-apps van week 46

Rabo Wallet

Goed nieuws voor klanten van de Rabobank, want de bank maakt het eindelijk mogelijk om te betalen met je Android-smartphone. Hiervoor dien je de Rabo Wallet-app te installeren en koppelen aan je bankpas, waarna je met je telefoon kunt afrekenen. Het werkt simpel: leg je smartphone tegen een betaalterminal en zorg dat het scherm is ingeschakeld. De app hoef je niet te openen of op de achtergrond te draaien, als de nfc-optie van je toestel maar is ingeschakeld.

Monument Valley 2

Veel Android-gebruikers hebben er lang naar uitgekeken, maar eindelijk is Monument Valley 2 ook op dit platform beschikbaar. Je speelt als Ro, die wordt bijgestaan door haar dochter. Samen is het de bedoeling om de puzzels op te lossen, al wordt je regelmatig van elkaar gescheiden. Hoogtepunten zijn de werelden van de game, want die zien er weer schitterend uit. Monument Valley 2 is gebaseerd op het werk van M.C. Escher en speelt continu met perspectief.

Firefox

De populaire Firefox-browser kreeg deze week de grootste update tot nu toe, en ook op Android is er het een en ander veranderd. Het belangrijkste is de zogeheten ‘Photo’-interface, die de browser een stuk opgeruimder en vooral minimalistischer laat ogen. Ook de startpagina is onder handen genomen: daar vind je nu een overzicht met favoriete websites en recente browsergeschiedenis. Ook fijn: Firefox blijft helemaal gratis in gebruik.

South Park: Phone Destroyer

Er is een nieuwe South Park-game verschenen, die je overigens ook op iOS kunt downloaden. ‘Phone Destroyer’ zet je in de schoenen van The New Kid en is een soort kaartgame. Alle kenmerkende personages hebben een eigen kaart en speciale vaardigheden, die je in de 60 singleplayermissies inzet om je ‘vijanden’ (andere bekende South Park-personages) te verslaan. Er is ook een multiplayermodus om het op te nemen tegen andere spelers, en zo beloningen te verdienen.

De beste iOS-apps van week 46

Notch Remover

De afgelopen weken stonden natuurlijk vooral in het teken van de iPhone X. Kenmerkend aan het toestel is de notch, de uitsnede aan de bovenkant van het scherm. Een geinige app ‘verbergt’ de notch door de bovenkant van je wallpaper zwart te kleuren. Hierdoor lijkt het alsof er een volledige notificatiebalk is en is de notch iets minder storend bij dagelijks gebruik. Notch Remover staat in de App Store voor 1,09 euro.

beste apps
Clips 2.0

Apples video-app, Clips, heeft een grote update ontvangen. Versie 2.0 introduceert bijvoorbeeld de zogeheten Selfie Scenes voor de iPhone X, waarmee je een zelfportret schiet ‘in een andere wereld’ door een andere omgevingen te kiezen. Ook nieuw is de iCloud-ondersteuning, waardoor je je creaties gemakkelijk kunt benaderen en delen op verschillende Apple-apparaten.

Abi: A Robot’s Tale

Abi: A Robot’s Tale is een prachtige avonturen waarin je – zoals de naam al doet vermoeden – als Abi speelt. Abi is een huishoudrobot die overbodig was en daarom werd verstopt in een opslagruimte. Ergens in de toekomst wordt hij wakker en ontmoet je een andere robot, DD. Samen kom je erachter dat de hele mensheid is verdwenen, en is het jouw taak om uit te vinden wat er is gebeurd.

beste apps
Telegram

De populaire chat-app is er snel bij, want een update voegt al ondersteuning voor de iPhone X toe. Hierdoor wordt er volledig gebruikgemaakt van het grotere scherm en zijn er geen zwarte balken meer aan de boven- en onderkant. Ook handig: je kunt nu foto’s en video’s in albums naar anderen verzenden. Bovendien is het voortaan mogelijk om belangrijke berichten te groeperen en bij elkaar op te slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Notch Remover voor de iPhone X, prachtige games en meer
Sluiten