Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 aug 2017

Beste apps van de week: puzzelen in Framed 2, belangrijke update Instagram en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Deze week onder andere de app Framed 2, een heerlijk puzzelspelletje.

De beste Android-apps van week 34

Framed 2

Misschien ben je bekend met Framed, de populaire puzzelgame die een aantal jaar geleden voor Android verscheen. Nu is er een opvolger uitgebracht, die zich opvallend genoeg vóór het eerste deel afspeelt. Het spelprincipe blijft hetzelfde: je speelt de game als een stripboek, waarbij je de verschillende panelen in de juiste volgorde moet leggen om een scène van het verhaal te tonen, en zo in de game te vorderen.

Google Contacten

Google maakte onlangs zijn Contacten-app beschikbaar in de Play Store. Dit klinkt misschien logisch, maar het is een opvallend handige app die vaak beter werkt dan de contacten-app die standaard op je toestel staat. Alle contacten worden in de cloud opgeslagen, zodat je ze gemakkelijk synchroniseert als je switcht van toestel. De app is lekker overzichtelijk en toont adressen van personen direct in Google Maps.

Inbox by Gmail

Google rolt regelmatig updates uit voor zijn apps en dit keer is e-mail-app Inbox aan de beurt. De applicatie bundelt voortaan de inboxen van de verschillende accounts die je hebt ingesteld, waardoor je niet meer tussen je e-mailadressen hoeft te wisselen. Heb je meerdere accounts aan Inbox gekoppeld, dan vind je in het hamburgermenu de optie ‘Alle inboxen’. Vervolgens zie je alle ontvangen mails chronologisch op een rijtje.

Once Upon A Tower
Once Upon a Tower

Once Upon a Tower is een endless runner met een twist. Je rent niet oneindig lang weg voor een bepaald gevaar, maar moet juist zorgen dat je ontsnapt uit een hoge toren. Dit doe je door vloeren kapot te slaan, obstakels te ontwijken of de confrontatie bewust aan te gaan met de vijanden. De game is pittig, maar wel de moeite waard door de mooie graphics en verslavende gameplay.

De beste iOS-apps van week 34

Data Wing

Data Wing is een nieuwe iOS-game van Dan Vogt, de oprichter van de studio achter Fruit Ninja en Jetpack Joyride. Tijdens het spelen bestuur je een vliegtuigje, die zich tientallen levels met banen moet wurmen. Klinkt simpel, maar de besturingssysteem maakt de game lekker moeilijk. Het vliegtuigje komt namelijk zelf op snelheid en het besturen van links naar rechts gebeurt niet direct. Het vraagt om wat oefening, maar al snel heb je het onder de knie.

Unobstruct

Je kent ze wel: die vervelende balkjes op mobiele websites waarmee je artikelen direct kunt delen via social media. Wil je hier vanaf, dan kun je de nieuwe app Unobstruct installeren. De applicatie verwijdert bij iedere website de zwevende balkjes en werkt via het deel-menu in Safari. Zo houd je niet alleen meer ruimte over om te lezen, maar heb je ook geen last van elementen die je toch niet gebruikt.

Instagram-update

Ook Instagram kreeg deze week een kleine, maar belangrijke update. De app maakt het namelijk mogelijk om te reageren op reacties, waardoor je eindelijk een gesprek kan voeren onder een foto. Instagram bundelt de reacties zodat je het overzicht behoudt, al krijgen gesprekken een eigen pagina, die je ziet als je op de knop drukt om alle reacties te lezen. De nieuwste versie van de Instagram-app staat nu in de App Store.

Beste apps van de week
Tsuro

Tsuro voor iOS is gebaseerd op een bordspel, waarbij het de bedoeling is op jouw pion een zo lang mogelijke route te laten afleggen op het spelbord. Dit doe je aan de hand van kaarten, waar routes op staan om jezelf over het bord te bewegen. Heb je de langste route afgelegd, dan win je. De iOS-game laat je tegen de computer spelen, maar je kunt ook lokaal of online een potje starten tegen menselijke tegenstanders.

Hier vind je de beste apps van week 30. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: puzzelen in Framed 2, belangrijke update Instagram en meer!
Sluiten