Redactie
Redactie Tech 20 aug 2018

Beste apps van de week voor iOS en Android: Fortnite, Pocket City en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. 

  1. Fortnite voor Android

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de populaire battle royale-game Fortnite beschikbaar voor Android. In elk potje nemen 100 spelers het tegen elkaar op, met als doel om uiteindelijk als enige over te blijven. Dit is enorm leuk, want elk potjes is anders en iedereen reageert op verschillende manier op elkaars tactieken. Daardoor is Fortnite bovendien erg verslavend, ook nu je de game op je Android-toestel kunt spelen. Fortnite staat niet in de Play Store, maar download je via de officiële website van ontwikkelaar Epic Game s.

  1. Android Berichten-update

De standaard Berichten-app van Android, die op enorm veel toestellen staat en gebruikt wordt om sms’jes te ontvangen en versturen, krijgt een flinke update. De applicatie heeft een fris nieuw uiterlijk, waardoor interface-elementen wat ronder en simplistische ogen. Toffer is de nieuwe ‘dark mode’, waarmee de app donker kleurt en hierdoor fijn is om in de avonduren te gebruiken. Je activeert de donkere modus door rechtsboven op de drie puntjes te tikken.

  1. Too Good to Go

Voedselverspilling is in Nederland een groot probleem, en met de app Too Good to Go kun je daar iets aan doen. Met de applicatie is het mogelijk om eten, dat normaal overblijft en wordt weggegooid, op te kopen. Hierdoor voorkom je dat het niet wordt gebruikt en zomaar in de prullenbak wordt gegooid. Je ziet direct winkels in de buurt die zijn aangesloten, en met een groen (of rood) stipje zie je of er voedsel beschikbaar is. Dit kun je dan voor een lage prijs aanschaffen, waarbij het meestal gaat om een volle doos met willekeurige dingen.

De leukste iOS-apps van week 33

  1. Pocket City

Op zoek naar een SimCity-achtige game om op je iPhone of iPad te spelen? Dan is Pocket City dé game voor jou. Het is de bedoeling een stad te bouwen en dit volledig te onderhouden. Hierbij moet je natuurlijk goed nadenken hoe je je stad opbouwt, waar je je geld vandaan haalt en of het water en verkeer wel goed doorstroomt. Ook de veiligheid van de stad is belangrijk, dus zorg voor genoeg politie- en brandweerstations. Via losse quests worden spelers aangemoedigd om hun stad steeds verder te verbeteren.

  1. Migraine Buddy

Er zijn in Nederland zo’n twee miljoen mensen die last hebben van migraine. Dit is niet te genezen, maar pijn is te beperken en met de app Migraine Buddy kun je een soort dagboek bijhouden over je hoofdpijnen. Klinkt misschien suf, maar het is handig omdat zo een goed beeld wordt geschetst van je migraine-aanvallen, wat waardevolle informatie is voor je familie, vrienden en natuurlijk dokter. Ook is er een slaapdagboek aanwezig, om zo het verband tussen je slaapritme en migraine vast te leggen.

  1. Holedown

Het is één van de tofste iOS-games die we dit jaar hebben gespeeld: Holedown. Het is geen enorm ingewikkelde game, maar wel eentje die je blijft opstarten en spelen. Het doel is om naar de bodem van een planeet te graven, wat je doet door met balletje de aanwezige blokjes weg te schieten. Tof is dat je ook upgrades vrijspeelt, waarmee je bijvoorbeeld meerdere balletjes tegelijk kunt afvuren of ze juist krachtiger maakt. Hierdoor ontdek je telkens iets nieuws, en blijft er continu uitdaging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Fortnite, Pocket City en meer
Sluiten