Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 2 jul 2017
Leestijd: 4 minuten

Beste apps van de week: een Wifiversterker, hologrammen in de woonkamer en meer

Ook al downloadt niemand meer apps, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Voor iOS en Android. Wie weet zit er wat mooi downloadspul voor je tussen.

De beste iOS-apps van week 26

Telepaint: een aanrader van een game

In iOS-game Telepaint speel je als een emmertje verf dat zijn weg moet vinden naar een kwast. Hierbij maak je gebruik van teleportatie; loop door een geel blokje en je verschijnt direct op een andere plek in het level. Tijdens het spelen vliegt het verf in het rond, wat een geinig effect en kleurrijke graphics oplevert. Een aanrader.

Appie is vernieuwd

Ook de Appie-app van Albert Heijn is deze week helemaal vernieuwd. Allereerst nieuw is het design, wat is opgefrist en hierdoor overzichtelijker oogt. Daarnaast vind je op het startscherm verschillende functies, met bijvoorbeeld de Bonus-aanbiedingen die in een carrousel voorbij komen. Albert Heijn werkt verder nog aan een manier om de Zelfscannen-app in Appie te verwerken.

Ziggo GO

De populaire Ziggo-app heeft ongeveer 50 nieuwe tv-zenders toegevoegd om op je iPhone te bekijken. Voorbeelden hiervan zijn BBC One en Two, het Duitse ARD en het eventkanaal van Ziggo. Misschien wel belangrijker is de verbeterde Chromecast-ondersteuning en het feit dat de app nu met AirPlay werkt. Media uit het Movies & Series-pakket, bijvoorbeeld Game of Thrones, hoef je niet nu meer per se op je smartphone of tablet te checken, maar kun je gewoon naar je televisie streamen.

The House of Da Vinci is dé puzzelgame voor iOS

The House of Da Vinci lijkt qua opzet op The Room, één van de populairste en beste puzzelgames voor iOS. Het spel speelt zich echter af in de werkkamer van Leonardo Da Vinci, waarbij je allerlei lastige puzzels moet oplossen. De puzzels zijn uiteraard allemaal gebaseerd op de werken van Da Vinci, wat leuke en uitdagende gameplay oplevert.

Metro-app voor gratis nieuws

Omdat er steeds minder Metro-kranten op het station te vinden zijn, is sinds deze week een app beschikbaar. Met de applicatie check je het dagelijkse nieuws, toffe video’s en kun je puzzels, woordzoekers en sudoku’s oplossen. Ideaal als je in de trein naar je werk zit en even niks te doen hebt. De Metro-app is gratis te downloaden.

De beste Android-apps van week 26

Anyfi als wifiversterker

Heb je nog een oude Android-smartphone liggen, dan zijn er interessante manieren om ‘m te gebruiken. Met Anyfi tover je een Android-toestel om tot een wifiversterker, waarmee je je netwerk kunt verbeteren. De app maakt een mesh-wifi-netwerk van smartphones, wat betekent dat alle toestellen met elkaar in verbinding staan. Het bereik van je wifi wordt op deze manier groter.

Firefox Focus

Firefox Focus is een simpele browser waarmee je je activiteit op het internet anoniem houdt. De app lijkt op de incognitomodus van Chrome, maar biedt een aantal extra functies. Focus verwijdert de gegevens op je toestel als je stopt met internetten, en blokkeert app-trackers om te voorkomen dat je wordt gevolgd. Verder is Firefox Focus sneller dan andere browsers doordat trackers en advertenties ontbreken.

Action Launcher

De populaire homescreenvervanger Action Launcher heeft een grote update gekregen. Veel betaalde functies zijn namelijk gratis geworden. De launcher is vooral handig doordat je veel functies van de Google Pixel kunt overhevelen naar je eigen smartphone. Hierbij kun je denken aan ronde icoontjes, een simpel applicatie-overzicht en snelkoppelingen voor apps.

Holo voor je hologrammen

De nieuwe app Holo laat je allerlei beesten of andere figuren in augmented reality plaatsen. Zo kun je verschillende hologrammen kiezen, die vervolgens naast je in de echte wereld verschijnen. Tof aan Holo is dat de app ook samenwerkt met filmmakers om superhelden in de applicatie te plaatsen. Elke week worden er nieuwe personages toegevoegd.

Twitch

Je kent Twitch waarschijnlijk als platform voor games, maar de app probeert zich de laatste tijd te verbreden. De laatste update voegt de optie toe om direct vanaf je smartphone te streamen, waarbij het niet per se over games hoeft te gaan. Ook andere creatieve hobby’s, zoals schilderen, hebben voortaan een plek in de app.

Zitten er voor jou geen spectaculaire apps tussen? Check dan de beste apps van vorige week. Monument Valley 2 is bijvoorbeeld een fantastische game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: een Wifiversterker, hologrammen in de woonkamer en meer
Sluiten