Tech 12 mrt 2018 Noah Korevaar

Beste apps van de week: Aangifte 2017, De Sims en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor de jaaraangifte en de Sims!

De beste apps voor Android

  1. Google Foto’s

Vanaf deze week is Google Lens beschikbaar voor alle Android-gebruikers. Deze slimme foto-assistent wordt geïntegreerd in Google Foto’s. Google Lens gebruikt kunstmatige intelligentie en objectherkenning om relevante info te leveren op basis van wat je ziet. Zo kan Lens zien welke objecten, planten of dieren er op een foto staan, en automatisch recensies van restaurants geven die in beeld staan.

  1. Final Fantasy XV Pocket Edition

Prince Noctis en zijn vrienden gaan in de Pocket Edition van Final Fantasy XV op pad in een magische wereld. In eerste instantie moeten ze de verloofde van de prins bereiken, maar al snel dragen ze het gewicht van de wereld op hun schouders. Deze speciale editie is een opnieuw opgebouwde versie van de originele game, maar dan geschikt voor smartphones. Dat betekent een ander vechtsysteem en gameplay die wat meer gestroomlijnd is. Fijn is dat het eerste stuk helemaal gratis is, zodat je een goed idee krijgt of de game wat voor jou is.

Final Fantasy XV Pocket Edition

 

  1. Caravan War

In Caravan War draait alles om caravans. Deze towerdefencegame draait niet om de vierkante dozen die achter de auto naar Frankrijk hangen, maar handelskaravaans. Deze karavaans moet je niet alleen zelf op pad sturen, maar ook die van de vijand tegenhouden door krijgers en torens te plaatsen. Daarnaast moet je ook je basis uitbouwen, nieuwe troepen kopen en je leger uitbreiden via kaarten uit kisten. De game biedt dus voor ieder wat wils.

  1. Aangifte 2017

Het is weer die tijd van het jaar: de belastingaangifte. Net als in voorgaande jaren kun je je aangifte gemakkelijk op je Android-toestel doen met de officiële Aangifte 2017-app. Na het opstarten van de app doorloop je een stappenplan, waarbij je begint met het invoeren van je DigiD-gegevens. Het controleren van iedere stap van het proces is belangrijk, want ondanks dat de Belastingdienst zo veel mogelijk voor je invult, kan het zijn dat zaken niet kloppen. Als je vorig jaar niets hoefde aan te passen en je aangifte in één keer kon versturen, is de kans groot dat dat dit jaar weer zo is.

Belastingaangifte 2017

 

De beste apps voor iOS

  1. Halide

Halide, één van onze favoriete camera-apps voor de iPhone, heeft een grote update gekregen. De app bevat nu brede ondersteuning voor het spelen met diepte. Zo kun je niet alleen snel foto’s schieten in portretmodus, maar ook een visualisatie krijgen van hoe de diepte van je foto in elkaar zit. Bovendien kun je dit op een toffe manier inzien in de nieuwe augmented reality-modus.

  1. De Sims Mobile

De Sims is één van de populairste en bekendste computergames ooit, en is nu ook speelbaar op je iPhone. De Sims Mobile is grotendeels zoals je De Sims kent. Je laat je sims thuis voelen, relaties aangaan, hobby’s uitoefenen en je stuurt ze naar hun werk. Ook samen, want je kunt zelfs een relatie aangaan met de karakters van je vrienden. Je moet alleen wel van het freemiummodel houden. De valuta, energiemeters en objecten die je kunt kopen zijn constant aanwezig en de game is daar echt omheen gebouwd.

De Sims Mobile Beste Apps
  1. Postertoaster

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur, dus hangen er door het hele landen grote posters met de hoofden van lokale politici. Zondag met Lubach speelt hier slim op in met Postertoaster. De app vuurt een aantal vragen op je af over jouw eigen politieke partij en maakt op basis daarvan een toffe poster. Scoor jij na de verkiezingen de meeste likes met je poster, dan ben jij de ster van jouw gemeente.

  1. Feedless

Minutenlang door je Facebook-, Instagram- of Twitter-feed scrollen: al vind je het eigenlijk niet eens meer echt leuk, toch blijf je maar door scrollen. Herkenbaar? Dan is Feedless wellicht de oplossing voor jou. Deze app blokkeert namelijk de tijdlijnen van bovengenoemde apps. Wel kun je nog steeds van alle andere functies gebruikmaken, zoals de Evenementen-pagina van Facebook. Feedless blokkeert de feeds van bovengenoemde sociale medianetwerken in Safari. Je kunt dus nog steeds ‘smokkelen’ door de apps zelf te installeren, al heeft de app daardoor weinig nut meer.

Flick
Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Aangifte 2017, De Sims en meer!
Sluiten