Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 mrt 2018

Beste apps van de week: PUBG Mobile, Florence en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere aandacht voor PUBG Mobile en Florence!

De beste apps voor Android van week 12

PUBG Mobile

PlayerUnknown’s Battlegrounds (of PUBG) is een enorme gamehit. In het spel, waarin je met 99 andere spelers uit een vliegtuig springt en het vervolgens zo lang mogelijk moet volhouden, is het doel om als laatste over te blijven. PUBG was al speelbaar op de pc en Xbox One, maar is er nu ook voor Android (en iOS). En dat is tof, want hierdoor krijg je de hele game-ervaring gewoon op je smartphone, al zijn er een aantal kanttekeningen. Zo loopt het spel niet altijd vloeiend, en is de besturing nogal wennen.

PUBG MObile

Google Camera

Google Camera, de camera-app die standaard op elke Nexus- en Pixel-toestel staat, heeft een update gekregen. Vooral handig is dat de app voortaan een melding geeft als de cameralens van je smartphone vies is. Daarnaast kun je aangeven welke actie wordt uitgevoerd wanneer je twee keer achter elkaar op het scherm tikt, en is het mogelijk om het grid op het scherm aan te passen. Via APK Mirror kun je Google Camera als apk-bestand downloaden en installeren.

Florence

Florence is een nieuwe game van de maker achter Monument Valley. Het is een verhalende game die gaat over Florence, een 25 jarige vrouw die op een dag de knappe cellospeler Krish tegenkomt. Wat volgt is een realistisch verhaal over een opbloeiende relatie, waarin ook het een en ander misgaat. Meer willen we er eigenlijk niet over vertellen: je moet de game, die zo’n 40 minuten duurt, echt helemaal zelf ervaren. Een aanrader!

Florence

Facebook Messenger Lite

Met de populaire berichten-app Facebook Messenger kon je al veel langer videobellen, maar met de Lite-versie is dat pas vanaf nu mogelijk. Messenger Lite is vooral interessant door het feit dat de app een stuk lichter en sneller is en beter werkt bij een slechte internetverbinding. Bovendien neemt de applicatie minder ruimte in op je Android-toestel, wat vooral fijn is als je nog een oudere telefoon gebruikt.

De beste apps voor iOS van week 12

Nightly

Meer dan de helft van alle Nederlanders ervaren slaapproblemen; moeite om een hele nacht door te slapen, en sowieso is het in slaap vallen een probleem. De app Nightly wil hiermee helpen, door je een gezonder slaapritme aan te leren. De applicatie helpt met het sneller in slaap vallen, verkleint de kans op nachtmerries en dat je ‘s nachts te vaak wakker wordt. Daar hangt wel een prijskaartje aan: 8,99 euro per maand, al heb je een standaard proefperiode van twee weken.

Evoland 2

Evoland 2 is een soort tijdreis door de gamesgeschiedenis. De eerste Evoland gooide hoge ogen, en hoewel het tweede deel zeker de moeite waard is, mist er vooral diepgang. Tijdens het spel kom je langs allerlei bekende games, waardoor je op het ene moment door een Zelda-achtige kerker loopt, en even later een Street Fighter-achtige vechtgame speelt. Omdat Evoland 2 zoveel tegelijk wil doen, duurt het spel te lang en blijft het vaak oppervlakkig.

Evoland 2 android ios

AfterShip

We bestellen onze pakketjes niet alleen maar bij Nederlandse webwinkels, maar ook bij shops uit het buitenland. Juist dan is het handig om één plek te hebben waar al je bestellingen samenkomen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. AfterShip, dat al een tijdje beschikbaar is, is hier de ideale oplossing voor. De app werkt enorm simpel: tik op het plusje om een nummer in te voeren, de vervoerder te kiezen en je zending verschijnt direct op je lijst.

Magic Lasso

Met Magic Lasso voeg je een gratis adblocker toe aan Safari. De app maakt gebruik van Materiaalblokkeringen-functie van de browser, wat in de praktijk betekent dat ‘ie nauwelijks geheugen verbruikt en accuvriendelijk is. Dat de app gratis is, is fijn, maar er missen wel een aantal functies. Denk bijvoorbeeld aan de optie om een site op je whitelist te zetten, zodat op die pagina de advertenties niet worden geblokkeerd.

 

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: PUBG Mobile, Florence en meer!
Sluiten