Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 5 nov 2017

Beste apps van de week: handige apps over het weer, voor Instagram-video’s en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere de vernieuwde app van DigiD en een app die je helpt je Instagram-feed nóg mooier te maken!

De beste Android-apps van week 42

KNMI-app voor Android

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut heeft eindelijk een eigen Android-app uitgebracht. De weer-app is betrouwbaar, zeker omdat veel andere diensten ook hun informatie bij het KNMI halen. De app toont het actuele weer, met een handige buienradar, windsnelheid en windrichting. Ook is er een 14-daagse verwachting. Fijn is dat de KNMI-app gratis en volledig advertentievrij is.

Love You to Bits

De aandoenlijke puzzelgame Love You to Bits was er al voor iOS, maar is nu eindelijk beschikbaar voor Android. Als speler bestuur je een klein mannetje dat zijn robotvriendinnetje kwijt raakt door een explosie. Gelukkig is er nog een kans om haar te redden, omdat het robotje in verschillende stukjes op allerlei planeten terecht is gekomen. Aan jou de taak om daar naar toe te reizen en alle puzzels op te lossen.

beste apps
DigiD-app

De DigiD-app heeft een update gekregen, waardoor je nu je identiteitsbewijs kunt laten controleren via je Android-toestel. Hiervoor heb je wel een toestel met Android 4.4 en een nfc-chip nodig, zodat je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs gecontroleerd kan worden. Door de smartphone, zodra de app daar om vraagt, op het identiteitsbewijs te leggen, wordt deze gecontroleerd en ben je direct klaar.

XOutOf10

De iPhone X is eindelijk in Nederland verkrijgbaar! Hoewel de levertijden niet mals zijn, is er al een manier om je toestel van een vleugje iPhone X te voorzien, mits je een Android hebt. De app XOutof10 plaatst de kenmerkende ‘notch’, het hapje dat uit het scherm van de iPhone X is genomen voor de frontcamera en diverse sensoren, op elke andere smartphone. Zo kun je alvast op geinige wijze wennen aan het nieuwe scherm van de iPhone X.

beste apps

De beste iOS-apps van week 44

Frost

Frost is zonder twijfel één van de tofste iOS-games die de afgelopen tijd zijn verschenen. In de game moet je orbs vullen met deeltjes van dezelfde kleur, door over het scherm te swipen en ze zo de goede kant op te sturen. De puzzels zijn in het begin makkelijk, maar worden al gauw pittiger. Heel tof is de muziek, die de game een rustgevende sfeer meegeeft. Een aanrader voor als je af en toe rustig wil puzzelen.

Apollo

Ben je een fanatieke Reddit-gebruiker, dan zijn er op iOS veel apps beschikbaar. Apollo, dat deze week verscheen, is echter verreweg de beste en zelfs beter dan de officiële Reddit-app. Dit komt vooral door het feit dat je vrijwel alles aan de applicatie kan aanpassen, van het thema tot de grootte van afzonderlijke berichten. Maar vooral tof is de donkere modus, die het lezen van Reddit in het donker een stukje makkelijker maakt.

beste apps
Sheltered

De nieuwe iOS-game Sheltered speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waar jij de leiding neemt over een familie. Het doel is simpel: overleven. Natuurlijk is dit niet zo makkelijk en moet je lastige keuzes maken om de juiste spullen te vinden. Houd er overigens wel rekening mee dat Sheltered geen makkelijke game is: je bent vaak afhankelijk van geluk en moet daarom vaak opnieuw beginnen.

PopGrid

Instagram is tegenwoordig veel meer dan een foto-app, maar helaas kun je maar één video per keer in beeld brengen. PopGrid verhelpt dit ‘probleem’ en laat je tot negen video’s in een Instagram-post zetten. Hierbij is het mogelijk om verschillende perspectieven van dezelfde gebeurtenis naast elkaar te zetten, of een verhaal te vertellen door meerdere video’s achter elkaar te posten.

beste apps

Hier vind je de beste apps van week 42. Wellicht zit daar ook goed spul voor je tussen. Check ook onze WANT To Have met de beste to-do-apps!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: handige apps over het weer, voor Instagram-video’s en meer
Sluiten