Beste apps van de week: update voor WhatsApp en Telegram, verkopen met Pakkie en meer

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. Tussen de beste apps van deze week onder andere updates voor WhatsApp en Telegram en de intense game Thumper: Pocket Edition.

De beste Android-apps van week 4 2018

PodAlarm

De standaard klok-app op je Android-toestel bevat waarschijnlijk maar een aantal (saaie) geluiden om mee wakker te worden. Wil je meer opties, dan kun je de app PodAlarm eens proberen. Met deze handige Android-app krijg je veel meer opties, doordat je bijvoorbeeld een podcast of audioboek kunt laten afspelen wanneer je wakker wordt. Hiervoor werkt PodAlarm samen met een aantal populaire apps, zoals Spotify en Pocket Casts.

beste app
Telegram X

WhatsApp-alternatief Telegram is behoorlijk populair en deze week verscheen een lichtere en snellere versie van de app. Telegram X laat de overbodige interface-elementen en functies weg, zodat een veel vloeiendere app overblijft. Bovendien is de applicatie aanzienlijk sneller, wat voor veel gebruikers een goede reden is om over te stappen. Telegram X is overigens naast de ‘normale’ app te gebruiken, mocht je af en toe willen switchen.

GoalTracker

Met GoalTracker kun je je eigen doelen bijhouden, maar de app helpt je ook om ze sneller te realiseren. De applicatie toont je opgestelde doelen, zoals een takenlijst van je werkdag, heel overzichtelijk en laat ook je voortgang zien. Je kunt doelen voor korte, lange of onbepaalde termijn instellen, dus je hebt altijd wel wat speling. Ben je even wat minder productief, dan krijg je een notificatie met een reminder waarvoor je het eigenlijk doet.

Skyline

Er staan talloze wallpaper-apps in de Play Store, maar het nieuwe Skyline is een bijzondere. De app zet namelijk een kaart van je live locatie op de achtergrond, wat toffe beelden oplevert. Ook leuk: de kaart beweegt mee met je eigen acties, wanneer je bijvoorbeeld over het scherm veegt. Ook handig is dat je de naam van een andere locatie kunt invoeren, zodat je iets anders te zien krijgt. Fijn voor als je bent uitgekeken op de Nederlandse landschappen.

De beste iOS-apps van week 4 2018

WhatsApp-update

WhatsApp voor iOS heeft een update gekregen, die een aantal handige nieuwe functies toevoegt. Nieuw is bijvoorbeeld de picture-in-picture-videospeler, die ervoor zorgt dat ontvangen YouTube-video’s binnen WhatsApp worden afgespeeld, zonder dat je de app verlaat. Het filmpje verschijnt in een eigen venster dat over het gesprek wordt gelegd. Ook handig: WhatsApp treft meer maatregelen om spam en nepberichten tegen te gaan.

Thumper: Pocket Edition

We hebben sinds lange tijd niet meer zo’n intense game op onze iPhones gespeeld als Thumper. Het spel ken je misschien van de spelcomputers en pc, en is het beste te omschrijven als een ‘ritme-game’. Je bent een soort ruimtekever die over een baan zoeft, terwijl je op het ritme van muziek moet reageren op obstakels. Dat is behoorlijk hectisch en moeilijk, want soms komt het op een halve seconde aan of je een bocht wel (of niet) haalt.

beste app
Pakkie

De nieuwe Nederlandse app Pakkie helpt je bij het online (ver)kopen van spullen, maar maakt het ook veiliger. Weet je iets te verkopen via Pakkie, dan kun je direct vanuit de app een betaalverzoek aanmaken. Is het geld door de koper overgemaakt, dan krijgt de verkoper een verzendlabel voor op het pakket. Hierdoor kan de koper altijd het pakket volgen, maar weet de verkoper ook precies wanneer het door de ander is ontvangen. Het volledige bedrag ontvang je automatisch binnen twee dagen nadat het pakketje op de juiste bestemming is.

beste app
Rusty Lake: Paradise

De avonturenserie Rusty Lake gaat al een tijdje mee en staat bij veel fan van point-and-click-games hoog aangeschreven. Onlangs verscheen Paradise, het nieuwste deel in de serie. Je speelt als Jakob Eilander, die een eiland besluit te bezoeken nadat zijn moeder daar is overleden. Meer hoef (en wil) je eigenlijk over het verhaal te weten, want dat moet je helemaal zelf ervaren. Een aanrader als je een spannende puzzelgame zoekt.

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: update voor WhatsApp en Telegram, verkopen met Pakkie en meer
Sluiten