Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 7 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Beste chatapps van dit moment: de beste manieren om te videobellen

Nu we elkaar allemaal wat minder zien is het toch heel fijn om contact te houden. Daarom presenteren we hier de beste chatapps van dit moment. We leggen de nadruk op het videobellen, zodat je elkaar toch nog kunt zien in tijden van crisis.

Aan applicaties waarmee je kunt videobellen hebben we tegenwoordig geen gebrek. Dat is wat ons betreft goed en slecht nieuws. Mogelijkheden hebben is fijn, maar wat zijn nou de beste chatapps? Dan kijken we niet alleen naar alle mogelijkheden, maar ook naar de populariteit van die applicaties. Zo is de kans groot dat je vrienden en familieleden die apps óók op hun smartphones hebben staan.

Beste chatapps van dit moment

De onderstaande applicaties hebben allemaal voor- en nadelen en kunnen op allerlei verschillende manieren gebruikt worden. We weten zeker dat er iets voor je tussenzit.

Skype

Skype is één van de meest bekende videobelapplicaties van dit moment, eentje die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Het is een betrouwbare en stabiele app die mogelijk al op menig smartphone staat. En anders kun je de software ook gebruiken op een laptop of desktop, een tablet of zelfs op je Xbox One. Want niets is zo relaxed als gewoon op de bank zitten en hangen met je vrienden. Met Skype kun je tot 24 personen kwijt in één videobelgesprek.

Download Skype voor Android of iOS. Ook is er de desktopversie.

Skype groepsgesprek
Een hele nieuwe manier van vergaderen (Afbeelding: Skype)

Houseparty

Een app die nu furore maakt, is Houseparty. De app is nog jong, maar al wel heel populair. Het doel van deze app, waardoor het één van de beste chatapps van dit moment is, is de ervaring van videobellen zo naadloos mogelijk te maken. Zodra een vriend de app opent, weet je dat en kun je meteen beginnen met praten. Daarnaast zijn er enkele games die je ondertussen samen kunt spelen.

Je downloadt Houseparty voor iOS, Android en je computer.

FaceTime

Als je een iPhone, iPad of Mac hebt, dan ben je ongetwijfeld al bekend met FaceTime. Dit is namelijk een app van Apple die exclusief voor zijn platformen beschikbaar is. Mochten al je vrienden ook alleen maar Apple-producten hebben, dan heb je verder ook geen reden om een andere app uit te kiezen. Je kunt met in totaal 32 mensen tegelijkertijd videobellen en een telefoongesprek vanuit de Messages-app starten.

FaceTime is alleen voor iOS beschikbaar.

Google Duo

Google Duo is vergelijkbaar met FaceTime, maar is niet gebonden aan één platform. Het werkt op Android én op iOS, waardoor het dus niet uitmaakt of je meer van Google of Apple houdt. Videobellen is zo gepiept en je kunt zelfs zien wie er aan de andere kant van de lijn zit door op je scherm te kloppen. In tegenstelling tot veel andere videobelapplicaties, kun je tot slechts twaalf man kwijt in het gesprek — dat is minder dan bij de hierboven genoemde opties.

Google Duo is verkrijgbaar voor Android en iOS. Ook is er een destkopversie.

WhatsApp

WhatsApp is en blijft de beste chatapp van dit moment. Het is de meest gebruikte applicatie voor communicatie en iedereen en z’n moeder gebruikt hem. Je kunt er ook mee videobellen. Daar is WhatsApp dan géén koning in, aangezien je in totaal met z’n vieren een gesprek kunt voeren. Dan lijkt Google Duo ineens een prima optie. WhatsApp is wel goed op andere gebieden. Zo gebruikt die weinig data, het videobellen is versleuteld en er zijn versies voor de computer waardoor je niet naar je smartphone hoeft te staren.

WhatsApp is te downloaden voor iOS, Android en desktop.

WhatsApp donkere modus fraude
WhatsApp-applicatie. (Afbeelding: Ritcie B. Tongo / ANP)

Facebook Messenger

Facebook Messenger mag dan wel een app zijn die meer nadruk legt op tekst, je kunt er wel degelijk mee videobellen. Dat kan in totaal met acht man in één gesprek. Tijdens het bellen kun je gebruikmaken van interactieve functies, zoals verschillende filters voor je gezicht. Bovendien is dit een prima optie voor mensen met een Facebook-account, omdat dat ook op Messenger werkt. Heb je geen account? Dan kun je een aparte aanmaken voor de Facebook Messenger-app.

Facebook Messenger kun je gebruiken op Android, desktop en iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste chatapps van dit moment: de beste manieren om te videobellen
Sluiten