Dit zijn de beste crime-series die nu op Netflix zijn te zien (deel 1)

We kunnen met z’n allen niet genoeg krijgen van Netflix. Dat is niet zo raar, want er staan ontzettend veel series en films op de dienst. Wij zetten nu de beste misdaadseries voor je op een rij.

Netflix staat vol met series en films over misdaad. Van documentaireseries tot echte Britse misdaadklassiekers. Het is dan ook een van de meest populaire genres op de streamingdienst. Het is daarom ook moeilijk om tussen alle titels jouw favoriet te vinden. Om je het iets makkelijker te maken zetten wij de beste op een rij, zodat je makkelijker kunt zien wat je leuk vindt.

Narcos

We beginnen met een van de grootste Netflix-series: Narcos. Iedereen kent Pablo Escobar, maar wat voor een man was hij precies? De makers laten hun beeld van de Colombiaanse drugsbaron zien en wat voor invloed hij allemaal heeft gehad. We zien ook hoe de Amerikaanse narcoticapolitie hem probeert te stoppen en hoe moeilijk dat is.

Mindhunter

Eind jaren ’70 zijn er twee FBI-agenten die voor een doorbraak zorgen in moordonderzoeken. Zij onderzoeken seriemoordenaars om te weten te komen hoe ze tot hun daden zijn gekomen. Hiermee hopen ze een profiel op te kunnen stellen waardoor het makkelijker moet worden om ze te ontdekken. Het is een verslavende Netflix-serie die je in een keer wil afkijken.

Undercover

Undercover hoeft eigenlijk geen uitleg. De Nederlands-Belgische Netflix original is spannend en tegelijkertijd zit er ook een vleugje humor in. We zien hoe Ferry Bouman op de camping zijn drugsimperium wil uitbreiden en hoe agenten Bob en Kim dat proberen te voorkomen. Inmiddels is seizoen 2 in volle gang. In plaats van een camping speelt de serie zich nu af op een manege. En eerlijk gezegd: seizoen 2 is nog veel spannender.

Bodyguard

Al vanaf de eerste scène grijpt Bodyguard je bij de keel. In de serie volg je agent David Budd die de een conservatieve politica moet beschermen. Gedurende de serie kom je steeds meer achtergrondinformatie te weten over Budd. Hij is een veteraan in een conflict waarvoor de politica juist een voorstander van is.

The Sinner

The Sinner is een bijzondere serie. In elk seizoen komt er een nieuwe zaak voor. Deze serie bekijkt misdaad van de andere kant, het laat zien hoe de daders tot hun misdaad komen. Detective Harry Ambrose doet er alles aan om achter het ware verhaal te komen en kijkt hoe hij de daders kan helpen. Deze Netflix Original gooit hoge ogen op iMDB en is zelfs genomineerd geweest voor een Golden Globe.

Manhunt: Unabomber

Deze Netflix-serie gaat over FBI-profiler Jim Fitzgerald. De Unabomber-terrorist, die bompakketjes verzendt via de post loopt vrij rond en de veiligheidsdienst heeft geen enkel idee wie er achter de aanslagen zit. De angst onder de bevolking neemt daardoor alleen maar toe. Kan Fitzgerald de terrorist opsporen?

The People v O.J. Simpson

De rechtszaak tegen O.J. Simpson is misschien wel de meest iconische zaak in het Amerikaanse rechtssysteem. Alle sporen wijzen erop dat Simpson Nicole Brown Simpson en Ron Goldman heeft vermoord, maar de jury spreekt hem bijzonder genoeg vrij. Deze documentaireserie probeert beide kanten in beeld te brengen.

Peaky Blinders

Peaky Blinders heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Tommy Shelby leidt zijn familie door de criminaliteit van de jaren 1900. Van illegaal gokken rondom Birmingham weet hij van de Peaky Blinders een van de grootste criminele organisaties van het land te maken. Daardoor zijn er naast de politie ook nog genoeg andere bendes die het op hem en zijn familie gemunt hebben.

The Keepers

Deze zevendelige docuserie op Netflix gaat over de moord op een non die vijftig jaar geleden is gepleegd. Twee oud-leerlingen bijten zich vast in de cold case en willen de zaak alsnog oplossen. Wie heeft Catherine Cesnik vermoord? Is het toch de priester die van misbruik is beschuldigd?

Broadchurch

De moord op een jongen schokt een heel dorpje. Het zorgt voor een enorm mediacircus en de relaties tussen de dorpelingen verslechteren. Wie zit er achter de moord en wat voor geheimen dragen het dorp mee? Deze klassieker is nu te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste crime-series die nu op Netflix zijn te zien (deel 1)
Sluiten