Dit zijn de beste crime-series die nu op Netflix zijn te zien (deel 2)

We kunnen met z’n allen niet genoeg krijgen van Netflix. Dat is niet zo raar, want er staan ontzettend veel series en films op de dienst. Wij zetten nu de beste misdaadseries voor je op een rij. Vandaag deel 2.

Netflix staat vol met series en films over misdaad. Van documentaireseries tot echte Britse misdaadklassiekers. Het is dan ook een van de meest populaire genres op de streamingdienst. Het is daarom ook moeilijk om tussen alle titels jouw favoriet te vinden. Om je het iets makkelijker te maken zetten wij de beste op een rij, zodat je makkelijker kunt zien wat je leuk vindt.

Misdaadseries op Netflix

Eerder zag je van ons al deel 1. Vandaag zijn de volgende tien series aan de beurt die zeker het kijken de moeite waard zijn.

Bloodline

Deze Netflix-original uit 2015 is nu nog steeds het kijken waard. Wanneer het zwarte schaap van de familie terug naar huis komt, is de familie gedwongen om te kijken naar het echte verleden. Oude geheimen komen naar boven en littekens worden weer opengetrokken.

Narcos Mexico

Narcos Mexico is het vervolg op de Netfilx original Narcos. Het verhaal over de drugshandel heeft zich inmiddels verplaatst naar Mexico. We zien hoe een lokale wietkweker zijn organisatie uitbouwt tot een van de grootste criminele organisaties in de wereld. Ondertussen probeert de Amerikaanse drugspolitie de bende op te rollen, maar zo makkelijk is dat niet.

Luther

Zeg je Idris Elba, dan zeg je natuurlijk Luther. Deze briljante detective komt af en toe toch in de problemen vanwege zijn privéleven. Op Netflix zien we hoe hij zijn leven op de rit probeert te houden en omgaat met de psychologische factoren die de misdaden met zich meebrengen.

Making a Murderer

Deze Netflix-original gaat over twee mannen die worden beschuldigd een moord te hebben gepleegd. De grote vraag is echter of deze beschuldigingen gegrond zijn. De documentaireserie is over een periode van 13 jaar gefilmd. De productie heeft dan ook voor veel verdeeldheid gezorgd.

Young Wallander

Young Wallander is sinds september te zien op Netflix. Over detective Kurt Wallander zijn al verschillende series gemaakt, maar deze gaat expliciet over zijn jongere jaren. Hoe is Wallander zo nors geworden en wat heeft hem gevormd? Het plot past volledig bij deze tijd en laat ook maatschappelijke problemen zien die nu spelen.

Sherlock

Sherlock is al meerdere malen verfilmd, maar deze BBC-productie op Netflix is misschien wel de beste die er op dit moment is. De verhalen zitten zo ontzettend goed in elkaar en Benedict Cumerbatch zet de detective echt geweldig neer. De Engelse humor die er af en toe tussendoor zit maakt het helemaal af!

The Innocent Man

Deze documentaire gaat over twee moordzaken in de Amerikaanse staat Oklahoma in de jaren ’80. Het is het enige non-fictieboek van John Grishams. Voor die moorden zit Ron Williamson 11 jaar op death row. Hij blijkt die misdaden echter helemaal niet gepleegd te hebben.

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

De moord op Gianni Versace is een van de bekendste moorden op een bekend persoon. In juli1997 werd hij voor zijn villa in Miami Beach doodgeschoten door Andrew Cunanan. Hij pleegde verschillende moorden. Hoe kwam hij tot die daad en hoe wist hij de politie te ontwijken?

How to Get Away with Murder

Een groep rechtenstudenten en hun geniale docent raken betrokken in een mysterieuze moordzaak die ervoor zorgt dat hun leven voorgoed zal veranderen. Deze serie ui 2014 is nog steeds het kijken waard op Netflix.

Jessica Jones

Hoewel Marvel onder Disney valt en nu dus te zien is op streamingdienst Disney Plus, was er een tijd dat Marvel gewoon series maakte voor Netflix. Misschien de beste daarvan was wel Jessica Jones. Na een superheldencarrière bouwt Jessica Jones haar leven op als privédetective. Ze komt in een aantal bijzondere zaken terecht.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste crime-series die nu op Netflix zijn te zien (deel 2)
Sluiten