Nice: de beste duurzame (Nederlandse) projecten van 2016

Ja, we dragen bij aan de opwarming van de aarde. Dat mensen als Donald Trump dat ontkennen en zelfs allerlei maatregelen die het milieu ontzien willen terugdraaien is daarom slecht nieuws. Gelukkig kent 2016 ook allerlei duurzame, innovatieve (Nederlandse) projecten die onze aardbol ten goede komen.

Bill Gates to the rescue

Dit vinden wij zelf hét initiatief van 2016. Bill Gates komt namelijk met het ‘Breakthrough Energy Ventures‘ initiatief. Samen met andere grootheden, zoals Virgin-oprichter Richard Branson en Amazon-directeur Jeff Bezos, wordt er meer dan één miljard euro voor duurzame startups gereserveerd.

wereldproblemen 2017

Tiny Houses ook in Nederland een feit

Begin dit jaar spraken we met Marjolein. Zij was één van de eersten die in Nederland in een klein huis ging wonen. Deze kleine, ecologische huizen zijn goed nieuws, aangezien ze een duurzame manier van wonen zijn. Wij zijn fan!

TinyHouse-WANT

In het verlengde daarvan: het eerste zelfvoorzienende hotel in Europa

En als klapper op de vuurpijl staat dat hotel binnenkort in Nederland. Wij spraken het brein achter dit project over de zelfvoorzienende lodges waar jij geheel duurzaam in kunt verblijven. Tof!

Greenhuus1-WANT

Het dobberende bos van Rotterdam

Wist jij dat Rotterdam in 2016 een dobberend bos rijker is? Juist, we hebben het over een bos dat op het water is gebouwd. Dat project fleurt niet enkel de Rotterdamse haven op, maar is ook nog duurzaam van aard. Als je dit op grotere schaal toevoegt is dat dus enkel voordelig voor het milieu!

Dobberend-Bos1-WANT

Het zonnedak van Tesla

Elon Musk zit niet stil. Naast dat-ie met nieuwe elektrische auto’s kwam en een raket de ruimte inschoot, werd er onder leiding van Musk een zonnedak ontwikkeld. Dit is een dak waar zonnepanelen in zitten verwerkt. Perfect voor het groene, slimme huis dus!

tesla-zonnepaneel-elon-musk-want

Gestoord idee zorgt voor revolutie in schone energie

Een groep wetenschappers heeft de zon als voorbeeld gebruikt om een reactor te ontwikkelen. Deze reactor warmt waterstof tot dergelijk hoge temperaturen op dat er energie van wordt geproduceerd. Het baanbrekende is dat hier geen radioactief afval bij tot stand komt.

schone energie

Het zelfvoorzienende dorp in Almere

Ken je het Regen Village in Almere? Dat dorp is toch een primeur in Nederland. De zelfvoorzienende huizen staan in een kas met zonnepanelen erop. Te gek!

zelfvoorzienend dorp

Tesla die samen met SolarCity een geheel eiland op zonne-energie laat draaien

Need we say more?

Wil jij nog meer initiatieven zien? Laatst spraken wij allerlei startups die op een groene manier met de wereld bezig zijn. Zij werken namelijk met bloemen en planten. Die passen ze toe om de wereld te verbeteren. Vet!