Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 11 apr 2020

Thuis zonder boek? Deze e-reader apps helpen je uit brand!

Verplicht thuis zitten voor je eigen gezondheid en voor die van anderen biedt mogelijkheden voor het ontdekken van nieuwe boeken. Daarvoor hoef je geen boekenkast vol met boeken te hebben, want er zijn meer dan genoeg e-reader apps (gratis) beschikbaar.

Op iedere iPad is Apple’s eigen e-reader app iBooks al geïnstalleerd. Toch zijn er nog veel meer apps (naast voor iOS ook voor Android) waarop je ontelbaar veel goede boeken kunt vinden om de tijd mee te doden.

1. Amazon Kindle e-reader app

De Kindle app is een van de meest voor de hand liggende apps voor het aanschaffen en lezen van eBooks. Kindle is een van de meest populaire e-reader merken ter wereld en ook de e-reader app werkt uitstekend. Hij heeft een enorm aanbod aan eBooks en heeft daarna ook een groot aantal andere functies. De app staat bol met advertenties maar daar merk je tijdens het lezen gelukkig niets van.

Amazon Kindle App iTunes
Amazon Kindle app (Afbeelding: iTunes)

2. Aldiko Book Reader

Via Aldiko download je makkelijk Ebooks in EPUB, Adome DRM, of PDF-bestand. Niet kopen? Dan kun je ook boeken ‘huren’ via deze app. Het fijne aan deze app is dat hij boeken niet automatisch op je tablet opslaat. Zo neemt de app weinig ruimte in beslag. Je kunt een boek echter wel opslaan als je dat wit;. De gratis versie van de de app heeft net als de Kindle-app advertenties, maar als je een maandelijks abonnement op de app afsluit dan ben je van die advertenties verlost.

3. Ontelbaar veel gratis boeken: Nook van Barnes & Nobles

De Amerikaanse boekenwinkel Barnes & Nobles heeft een eigen gratis e-reader app genaamd ‘Nook’. Nook is een gedegen concurrent voor bekendere apps als Kobo, Kindle en Google Play Books. Het fijne aan deze app is dat hij gratis toegang geeft tot 75.000 boeken. De interface van de app is niet spannend maar is daardoor erg gebruiksvriendelijk.

4. De meest simpele e-reader app: FBReader

De e-reader app FBReader gaat aleen tijdje mee. De app werkt straight forward en heeft een hele basic interface. Dat hij het volhoudt tussen alle nieuwe mooiere apps komt waarschijnlijk doordat hij precies doet waar hij voor is gemaakt. Deze app werkt goed voor wie simpelweg een boek wil lezen op zijn tablet of een ander scherm. Hij ondersteunt AZW3, EPUB (tot en met EPUB3), fb2, RTF en HTML. De ap is gratis te gebruiken op Android.

FBreader ereader app
FBReader (Afbeelding: FBReader)

5. Netflix voor boeken: Scribd

In de digitale bilbiotheek van Scribd vind je zo’n 500.000 bestsellers in bijna ieder genre. De eBook app voor iOS en Android heeft ook een groot aantal audioboeken beschikbaar. Je kunt het beluisteren van audioboeken makkelijk customizen: pas de snelheid aan en zet een slaapt-timer. Om de app te gebruiken kun je een soort Netflix-achtig abonnement afsluiten waarmee je onbeperkt toegang krijgt tot alle ebooks.

6. Google’s e-reader app: Google Play Books

Google Play Books is een gratis app die functioneert als digitale boekenwinkel waarin je niet alleen boeken vindt, maar ook tijdschriften en andere artikelen. De app biedt de mogelijkheid om samples van letterlijk miljoenen boeken te lezen. Maar wie een heel boek wil lezen moet daar in de meeste gevallen wel voor betalen. De Google-app werkt overigens niet alleen op Android maar ook op iOS.

Google Play Books e-reader app
Google Play Books e-reader app (Afbeelding: Google Play Books)

7. Kobo Books

Kobo Books is een van de meer bekendere e-reader apps net als Kindle en Google Play Books. Kobo ontwikkel,t net als Kindle, e-readers en heeft een app met daarin meer dan 5 miljoen ebooks. Ook in deze app kun je duizenden gratis previews lezen maar moet je in de meeste gevallen wel betalen als je het hele boek wilt lezen. Dat is wel zo eerlijk voor de schrijver, vind je niet? Deze app biedt een ruim aantal opties om je leeservaring te customizen en heeft een nachtmodus zodat je ook na zonsondergang fijn kunt lezen.

8. ComiXology

Lees je liever stripverhalen dan complete boeken? Dan zijn er ook een groot aantal apps beschikbaar voor jou. Neem bijvoorbeeld ComiXology. Dit is een van de meest populaire platforms voor digitale comic books. Download je favoriete stripboek van de website of gebruik de mobiele app als e-reader app. De zogenaamde ”Guided View”-modus is ideaal voor het lezen van strips op een klein scherm. De app is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Comixology e-reader app stripboeken
Comixology (Afbeelding: Comixology)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Thuis zonder boek? Deze e-reader apps helpen je uit brand!
Sluiten