Thomas Aalderink
Thomas Aalderink E-bikes 9 mei 2022

Dit is de beste elektrische fiets van 2022 volgens de Consumentenbond

Het aanbod elektrische fietsen blijft maar groeien. Wat je ook zoekt, er is altijd wel een e-bike die perfect bij je past. Het is inmiddels alleen wel een hele uitdaging om deze te vinden. Gelukkig is er altijd nog de consumentenbond. Zij helpen je om het kaf van het koren te scheiden en weten wat de beste elektrische fiets van 2022 is.

Om dat te bepalen, is de Consumentenbond druk bezig geweest. Zo hebben ze dit jaar ruim 540 elektrische fietsen uitvoerig getest. Dit zijn e-bikes die in Nederland goed verkrijgbaar zijn, online of bij je plaatselijke fietsenwinkel.

De beste elektrische fiets van 2022

Om vast te stellen wat de beste elektrische fiets van 2022 is, heeft de Consumentenbond naar verschillende zaken gekeken. Van elektrische ondersteuningen en actieradius tot bediening en bouwkwaliteit, maar ook uitrusting en opties. Wat in ieder geval duidelijk is geworden, is dat het niveau van elektrische fietsen inmiddels enorm hoog is. Er zijn dan ook meerdere fietsen die als ‘beste uit de test’ kwamen.

Als er dan toch één e-bike aangewezen moet worden als beste elektrische fiets van 2022, dan is het de Cube Touring Hybrid Exc 625. Dit is een echte alleskunner. Of je hem nu gebruikt voor woon-werkverkeer of lange tochten maakt, deze e-bike laat je niet in de steek.

Cube Touring Hybrid is de favoriet van de Consumentenbond

De kracht van deze elektrische fiets zit hem letterlijk in de krachtige motor. Zelfs als je de ondersteuning wat lager zet, zit je zo op de maximale snelheid van 25 km/u. Ook als je een pittige berg moet beklimmen, staat de Cube Touring Hybrid Exc 625 zijn mannetje. En dat doet hij zonder onnodig veel energie te gebruiken. Dit gecombineerd met de 625 Wh accu zorgt ervoor dat je gemakkelijk tochten van 100 kilometer kan maken.

Beste elektrische fiets 2022 de Consumentenbond
De Cube Hybrid (Afbeelding: Cube)

Verder is deze elektrische fiets door de vering in de voorvork en zadelpen lekker comfortabel. Ook de brede banden spelen daarin een rol. Het is dus zeker geen straf om lange ritten te maken op deze uitstekende e-bike. Wel jammer is dat je er standaard geen slot bij krijgt en dat het opladen best lang duurt. Ondanks deze minpunten is dit de beste elektrische fiets van 2022. Hij kost alleen wel 3.200 euro.

Beste elektrische fiets voor een scherpe prijs

Vind je dat toch wat aan de prijs? Geen zorgen. De Consumentenbond heeft nog een e-bike waar ze zeer enthousiast over zijn, maar die wel 700 euro goedkoper is. Dit is de Pegasus Siena E7F Plus.

Pegasus Siena E7F Plus (Afbeelding: Pegasus)

Volgens de Consumentenbond is deze elektrische fiets niet zo krachtig als de Cube, maar heb je daar verder weinig last van. De trapondersteuning voelt prettig en natuurlijk. Alleen als je echt steile heuvels moet trotseren, ga je misschien wat vermogen tekort komen. Voor het gemiddelde Nederlandse landschap is hij echter krachtig genoeg.

De Consumentenbond heeft gesproken

Als je kijkt naar comfort is alles ook prima in orde. Dat is vooral te danken aan de voorvorkvering en prettige zithouding. Verder ziet hij er door de dichte kettingkast netjes uit, maar is hij niet zo stijlvol en strak als de Cube. Zo is bij de Pegasus Siena de accu niet weggewerkt in het frame, maar ligt deze op de bagagedrager.

Waarom de Cortina E-Silento dé elektrische fiets voor de stad is

Als je voor de beste elektrische fiets van 2022 wil gaan, moet je volgens de Consumentenbond dus bij de Cube Touring Hybrid Exc 625 zijn. Wil je een goede e-bike voor een scherpe prijs, dan is de Pegasus zeker een aanrader. Dit zijn echter nog lang niet alle elektrische fietsen die de Consumentenbond aanraadt. Benieuwd naar andere e-bikes die de moeite waard zijn, bekijk dan hier de complete test.

Nog meer uitstekende en betaalbare elektrische fietsen

Ben je benieuwd wat onze favoriete e-bikes zijn? Je vindt ze hier. Zoek je een model onder de 1.000 euro? Dan zijn dit de beste opties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de beste elektrische fiets van 2022 volgens de Consumentenbond
Sluiten