Dit is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets van dit moment

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit. Je ziet ze overal voorbij komen. Niet alleen op straat, maar ook in de (online) etalages. Het e-bike aanbod is enorm gegroeid, en dat maakt kiezen behoorlijk lastig. Gelukkig is er altijd nog de Consumentenbond om je advies te geven.

De Consumentenbond is in de e-bike zee gedoken en heeft maar liefst 372 elektrische fietsen getest die redelijk tot goed verkrijgbaar zijn. Hierbij hebben ze gekeken naar zaken zoals elektrische ondersteuning, actieradius, bediening en uitrusting. Uiteindelijk kwamen er meerdere e-bikes zeer goed uit de test. Toch kan er maar eentje de allerbeste zijn, en dat is volgens de Consumentenbond de Flyer GoTour6 5.00 625 Wh.

De beste elektrische fiets

Met een 8,2 als rapportcijfer komt deze toffe elektrische fiets als beste uit de Consumentenbond test. De Flyer GoTour6 5.00 wordt vooral geroemd om zijn veelzijdigheid. Hoe je ‘em ook gaat gebruiken (woon-werkverkeer of lange tochten), deze e-bike kant het aan. Hij fietst heerlijk, is lekker stil en beschikt over meer dan voldoende vermogen. Ook de range is met ruim 100 kilometer dik in orde. Daarnaast is de Consumentenbond te spreken over het sportieve tintje van deze elektrische fiets.

Elektrische fiets e-bike beste consumentenbond Flyer Gotour6 5.00 625Wh
De Flyer Gotour6 5.00 625Wh (Afbeelding: Flyer)

Waarom heeft de Flyer GoTour6 5.00 dan geen tien gekregen? Uiteraard omdat perfectie nagenoeg onmogelijk is. Het kan altijd beter. Verder stipt de Consumentenbond een paar minpuntjes aan zoals de kettingkast. Deze is niet gesloten en dus zul je zo nu en dan de ketting moeten smeren. Daarnaast is deze elektrische fiets met een adviesprijs van 3.800 zeker niet goedkoop. Wil je meer weten over de Flyer GoTour6 5.00? Klik dan hier.

Goed alternatief volgens de Consumentenbond

Mocht je deze e-bike toch net even wat te prijzig vinden, of is het design niet helemaal je ding? Dan heeft de Consumentenbond ook nog een goed alternatief voor je, namelijk de Kalkhoff Endeavour 1.B Move 400Wh. Met een 7,4 scoort hij bijna een punt lager dan de grote winnaar, maar dat maakt deze elektrische fiets zeker geen miskoop.

Elektrische fiets populairder dan ooit! (maar niet in positieve zin)

Wil je meer weten over de Kalkhoff Endeavour 1.B Move 400Wh? Lees dan verder in de Getest-rubriek van NU.nl. Hierin schrijven ze wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Wil je de gehele elektrische fiets-test inzien? Dan kun je terecht bij de Consumentenbond zelf.

De (nadelige) populariteit van e-bikes

Ben je op zoek naar een elektrische fiets? Dan ben je zeker niet de enige. E-bikes zijn niet aan te slepen. Helaas heeft die enorme populariteit ook vervelende gevolgen. Meer daarover lees je hier. Goed om te weten als je een elektrische fiets wil kopen of er al eentje hebt.

Reageer op artikel:
Dit is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets van dit moment
Sluiten