Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 dec 2017

9 films die je niet mag missen in 2018: Deadpool, Star Wars en meer

2018 gaat bijna beginnen! 2017 was een sterk jaar voor films en series, van iconische franchises tot nieuwe toppers. Ook volgend jaar gaat Hollywood weer knallen met science-fiction, thrillers en superhelden-films. We zetten negen films op een rijtje waar we naar uit kijken. Check ook de WANT Awards, met de beste gadgets, apps, en technologie van afgelopen jaar.

Black Panther

Marvel blijft er films uit pompen. Het dreigde allemaal eenheidsworst te worden, tot 2017. Disney koos duidelijk meer voor films die een andere kant van het superhelden-universum laten zien. Dat gaat al helemaal voor Black Panther gelden. In februari komt de film uit. Ryan Coogler regisseert de film, die je misschien kent van de Rocky spin-off Creed. Met die film bewees hij dat hij als geen ander actie met drama kan combineren.

Annihilation

Ex Machina is wat ons betreft de beste science-fiction film van de afgelopen jaren. Kan regisseur Alex Garland zichzelf overtreffen? We gaan het in 2018 ontdekken met de film Annihilation. De science-fiction flick is gebaseerd op een populair boek. Het verhaal volgt vier vrouwen, die onderzoeken wat er gebeurd is in een mysterieus, verlaten gebied. Al snel ontdekken ze dat er iets goed mis is. Wat ook niet mis is, is de cast van Annihilation: Natalie Portman, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriquez en Oscar Isaac zijn allemaal van de partij.

Red Sparrow

Jennifer Lawrence werkt volgend jaar opnieuw samen met Francis Lawrence, regisseur van The Hunger Games. Red Sparrow is een thriller over een voormalig ballerina die als spion voor Rusland gaat werken. Dat klinkt al zeer goed, al was 2017 niet het meest geweldige jaar voor Jennifer Lawrence. De eerste trailers zien er in ieder geval goed uit, dus we zijn zeer benieuwd!

Tomb Raider

Film-adaptaties van games zijn helaas vaak vrij belabberd. Afgelopen jaar stelde Assassin’s Creed bijvoorbeeld teleur. Volgend jaar doet Hollywood nog een poging met Tomb Raider. Het lukte Angelina Jolie, en nu mag Alicia Vikander een poging doen. De Oscar-winnares maakte de afgelopen jaren indruk, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Hopelijk een uitzondering op de regel.

Pacific Rim Uprising

Het vervolg op Pacific Rim moet het stellen zonder regisseur Del Toro, Charlie Hunnam en Idris Elba. Dat mag de pret echter niet drukken, want de gigantische robots blijven net zo hard vechten. Bovendien steelt John Boyega dit keer de show. Je kent hem natuurlijk van Star Wars. Pak wat popcorn erbij en je zit gebakken voor een mooie avond.

Ready Player One

In 2011 kwam Ready Player One uit, een boek van Ernie Cline. Toen was virtual reality nog een toekomstdroom. Nu is dat wel anders. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Een wereld waarin iedereen zich in een virtuele realiteit verliest? Steven Spielberg laat het je zien in dit spektakelstuk. De popcultuur-referenties vliegen je om de oren, dus blijf goed opletten! Hopelijk gaat dat niet ten koste van het plot.

Avengers: Infinity War

Na meer dan twintig films is het volgend jaar tijd voor de finale. Alle Marvel-films van de afgelopen jaren hebben hier naar toe gewerkt. Kan Disney met deze film in een klap de grote zwaktes van de vorige films oplossen? Oftewel: het gebrek aan een goede bad guy? Als iemand dat kan, dan is het Thanos. Hoe dan ook kun je rekenen op spectaculaire beelden en een strakke baard voor Captain America. We hebben er zin in!

Deadpool sequel

Deadpool mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De eerste film was een en al genot. Eindelijk een twist op het eeuwige superhelden-genre. Grove humor, een vierde muur die continu doorbroken wordt en een flinke dosis referenties. Geef ons meer van hetzelfde en we zijn al tevreden, maar Ryan Reynolds lijkt vastberaden te zijn om de eerste te overtreffen. Bovendien: Josh Brolin gaat indruk maken als Cable.

Solo: A Star Wars Story

We sluiten dit lijstje af met Solo: A Star Wars Story. Deze Star Wars spin-off over een jonge Han Solo is op zijn zachtst gezegd controversieel. Han Solo moet immers logischerwijs opnieuw gecast worden. Bovendien zijn de regisseurs halverwege de productie vervangen. Niet de beste tekenen, maar we blijven optimistisch. In mei komt deze film al uit, vrij kort na The Last Jedi dus.

Check ook nog eens de beste films, games en apps van afgelopen jaar met de WANT Awards. Of abonneer je op Ontbytes, de nieuwsbrief waarin we je bijvoorbeeld vertellen welke nieuwe films en series naar Netflix komen.

Reageer op artikel:
9 films die je niet mag missen in 2018: Deadpool, Star Wars en meer
Sluiten