Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 8 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

WANT to Have: onmisbare gadgets voor bij de barbecue

De zomer is in volle gang. Wij hebben al prachtige lange zomerdagen gehad, en er komen er nog genoeg aan. Onze favoriete bezigheid tijdens deze zomeravonden is het aansteken van de barbecue. Vrienden uitnodigen, mooie ingrediënten fixen en de barbecuesmaak in het eten grillen. Met deze vijf gadgets wordt jij een échte barbecue-chef.

Gadgets om je barbecue skills naar een hoger niveau te tillen

Allereerst heb je natuurlijk een goede (gas)barbecue nodig. It’s a start, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Sommige mensen zien barbecuen als een sport en moet alles tot in de puntjes zijn gefixt. Zo ver willen wij niet gaan, maar er zijn wel gadgets waarmee je barbecue skills naar een hoger niveau worden getild.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Gietijzeren Grillpers

Voordat het vlees op de barbecue gaat is het goed om een steak of burger nog even goed aan te stampen. Dat kan overigens ook tijdens het grillen, om ‘m even goed die barbecue in te duwen. Dat doe je met een gietijzeren grilpers. Of ‘ie nou vierkant of rond is maakt wat ons betreft niet zo veel uit. Een grilpers is er in alle soorten en maten. Dit vierkante model met een afmeting van 22,5cm x 22,5cm kost bijvoorbeeld 31,95 euro.

Brikettenstarter

Het is een kunst om een barbecue goed aan te krijgen en de warmte over alle kolen te verdelen. Wie dan ook de brikettenstarter heeft uitgevonden mag zichzelf de koning van de barbecue noemen. Of zoiets. Ook deze accessoire heb je in verschillende varianten, onze voorkeur heeft een brikettenstarter van Weber. Dit exemplaar kost bijvoorbeeld 30 piek.

Slimme thermometer

Het is niet bij elke barbecue gemakkelijk om de temperatuur te meten. Laat staan de temperatuur van het vlees te controleren. Voor een goede bereiding is deze info essentieel van belang dus daar heb je een slimme thermometer voor nodig. Met de nadruk op slim, want we willen natuurlijk wel alles op onze smartphone raadplegen. Check bijvoorbeeld de Meater Smart Meat Thermometer. Die kun je ook buiten het barbecuen om gebruiken.

Barbecue grillborstel

Deze gadget ligt zo voor de hand, maar mag écht niet in je collectie ontbreken. Tussen het grillen van meerdere ingrediënten is het een goed idee om de grill te cleanen. Een taak waar je een grillborstel voor nodig hebt. Zorg er als outdoorchef voor dat je in ieder geval over een borstel met schraper beschikt. De koperen borstels zorgen er uiteindelijk voor dat het schoeisel weer van de grill verdwijnt. De grillborstel is er ook in alle prijsklassen. Dit exemplaar kost bijvoorbeeld maar 7,90 euro terwijl een exemplaar van Weber al gauw 35 euro kost.

Groentebasket voor de vegetarische barbecuer

Barbecuen wordt vaak met vlees geassocieerd. Niet geheel onterecht, want een échte steak grill je nou eenmaal. Toch kan een vis ook heerlijk op de barbecue worden bereid en geldt datzelfde voor groenten. Om groenten van het vlees te scheiden zijn er zogenoemde groentebaskets ontwikkeld. Ideaal voor fijn gesneden groenten. Zorg er wel voor dat je over een robuust en roestvrijstalen exemplaar beschikt. Die gaan het langst mee.

barbecue gadget

Als je met deze gadgets niet klaar bent voor een goede barbecuesessie dan weten wij het ook niet meer. Zoek je overigens nog een uniek exemplaar? Deze barbecue-kruiwagen is een rijdende barbecue én -vuurkorf in één.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT to Have: onmisbare gadgets voor bij de barbecue
Sluiten