Dit zijn de beste komedieseries op Netflix volgens iMDB

Nu we nergens meer naartoe kunnen, willen we je toch een beetje aan het lachen maken. We zetten de beste komedieseries op Netflix op een rijtje.

Op Netflix kun je series en films in bijna elk genre wel vinden. Er staan daar zowel titels van vroeger als uit het heden. Hoewel Netflix tegenwoordig veel eigen originals maakt, zijn er ook nog veel titels te vinden die niet door het bedrijf gemaakt worden. Natuurlijk is een serie als Sex Education geweldig, maar er is nog zoveel meer gemaakt. Wij zetten het allemaal voor je op een rijtje.

Lachen met Netflix

Een eerste blik op de lijst laat een verrassende uitslag zien. Van sommige series heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord, terwijl andere er natuurlijk in horen. Toch missen we een aantal grote namen. How I Met Your Mother, The Big Bang Theory en The Fresh Prince of Bel-Air staan er niet in. Wat wel? Dat zie je hieronder

10. Love, Death & Robots – 8,5

Love, Death & Robots is een bijzondere Netflix-original in dit rijtje. Je kunt het in verschillende genres opdelen, maar komedie hoort er ook bij. Het bestaat uit allemaal kleine geanimeerde verhalen. De afleveringen zelf duren dan ook niet langer dan 17 minuten. De verhalen gaan over liefde, de dood, en ja: robots.

9. Archer – 8,6

Archer bestaat al 11 jaar en heeft inmiddels een grote fanbase opgebouwd. Er zijn tot nu toe 119 afleveringen van de serie gemaakt. Deze animatieserie gaat over de stijlvolle spion Archer die steeds in de problemen met zijn baas komt. Om het nog erger te maken is het ook nog eens zijn moeder. De serie is te zien op Netflix.

8. South Park – 8,7

Wie kent South Park nu niet? De vier jongens beleven allemaal bijzondere avonturen met een knipoog en soms ook een spiegel naar de maatschappij. Hoewel we de serie vooral kennen van Comedy Central, staan de afleveringen ook gewoon op Netflix.

7. BoJack Horseman – 8,7

En nog een Netflix-original in de lijst. BoJack Horseman is een cynisch sitcom-paard uit de jaren ’90. Vroeger was hij populair, nu is hij veranderd in een klager. Desondanks weet dit altijd goedgeklede paard nog steeds te scoren.

6. Cobra Kai – 8,7

Cobra Kai is natuurlijk een knipoog naar vroeger. De serie die veel linkjes heeft met The Karate Kid zit vol met drama actie en natuurlijk humor. We zien de nog steeds durende rivaliteit tussen Johnny en Daniel. Deze serie op Netflix heeft alles in zich om net zoals zijn voorgangers een echte klassieker te worden.

5. Monty Python’s Flying Circus – 8,8

Monthy Python is natuurlijk de heilige graal als het om komedie gaat. Er staan dan ook verschillende producties van het stel op Netflix. Deze serie uit 1974 bestaat uit vier seizoenen. We zien allerlei geweldiger sketches die 46 jaar na dato nog steeds grappig zijn.

4. Steins Gate – 8,8

Waarschijnlijk ken je deze serie niet. Toch weet deze Japanse animatieserie een 8,8 te scoren. Een student en zijn collega’s moeten hun kennis gebruiken om een boosaardige organisatie te stoppen. Alle 26 afleveringen zijn te vinden op Netflix.

3. One Punch Man – 8,8

En nog een Japanse anime-serie in de lijst. Deze serie op Netflix gaat over Saitama, de sterkste superheld ter wereld. Hij kan iedereen met een klap uitschakelen. Toch is niet alles zo simpel als het lijkt. Hij heeft te maken met lusteloosheid en een depressie.

2. Friends – 8,9

De serie waarvan je wist dat die langs zou komen: Friends. We hoeven er eigenlijk niets meer over vertellen. We zien de avonturen van Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross. Gelukkih is de serie nog steeds op Netflix te vinden.

Rick and Morty – 9,2

Wie dacht dat Friends nummer 1 zou worden, heeft het mis. De populairste komedieserie is Rick and Morty. De serie op Netflix scoort maar liefst een 9,2! We zien de briljante Rick die zijn kleinzoon Morty meeneemt op allerlei bijzondere avonturen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste komedieseries op Netflix volgens iMDB
Sluiten