Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 mrt 2018

Dit zijn de tien beste Marvel films: hoeveel heb jij er gezien?

Black Panther is de nieuwste sensatie van Marvel. De superheldenfilm is anders dan anders. Niet alleen omdat de cast voornamelijk bestaat uit zwarte acteurs, ook vanwege het originele verhaal en het historisch besef. Mocht je na deze heerlijke film de superheldensmaak te pakken hebben: dit is volgens IMDb de top 10 Marvel films, waarin Black Panther al een plekje verworven heeft.

1. Logan (2017) – IMDb: 8,1

Geen Hulk, Avengers of Spider-Man op nummer 1, maar Logan. Met een hoofdrol die wordt vertolkt door Hugh Jackman als het Marvel Comics personage Wolverine. Het is de tiende film in de X-Men filmserie en de derde film in de Wolverine-serie na X-Men Origins: Wolverine (2009) en The Wolverine (2013).

In de nabije toekomst ontfermt een vermoeide Logan zich over de zieke Professor X (Patrick Stewart) in een schuilplaats op de grens met Mexico. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

2. The Avengers (2012) – IMDb: 8,1

Mocht je om wat voor reden dan ook nog nooit een Marvel film hebben gezien, dan kun je gerust beginnen met The Avengers. Ken je direct een handjevol karakters.

In de film strijden de superhelden Captain America, Thor, Hulk, Iron Man, Black Widow en Hawkeye tegen de schurken Loki en Nick Fury. Het precieze verhaal kom je wel achter tijdens het kijken. Het gaat in deze film vooral om de overdaad aan actie.

3. Deadpool (2016) – IMDb: 8,0

Een superheld die grapjes maakt. Mwah, wij zouden de Marvel film niet direct op nummer 3 plaatsen. Maar goed, de Internet Movie Database zal er wel kijk op hebben.

Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter-ego in de vorm van ‘Deadpool’ aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.

4. Black Panther (2018) – IMDb: 7,9

Dan Black Panther, een logische nieuwkomer in deze top 10. Eindelijk een blockbuster waarin zwart de norm is. Onze nummer 1 in deze lijst.

T’Challa keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Als er een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T’Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt. Lees ook deze interessante recensie over Black Panther in de Volkskrant.

5. Iron Man (2008) – IMDb: 7,9

Deze Marvel film kwam tien jaar geleden uit, maar is nog steeds de moeite waard en absoluut niet gedateerd.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een steenrijke ondernemer en uitvinder en wordt ontvoerd naar een ver land waar hij gedwongen wordt om een massavernietigingswapen te bouwen. In plaats daarvan maakt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Na terugkomst in Amerika ontdekt Tony een complot dat ernstige gevolgen kan hebben voor de wereldbevolking. Hij besluit om met het speciale Iron Man harnas de wereld te gaan redden.

6. Captain America: Civil War (2016) – IMDb: 7,8

Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, dat probeert de mensheid te beschermen. Maar na weer een incident waarbij de Avengers betrokken zijn, grijpt de overheid in. Het team wordt onder politieke druk gezet, waardoor ze onder toezicht van een gecontroleerd beleid te werk moeten gaan.

Deze nieuwe situatie verdeelt The Avengers in tweeën: het ene team wordt geleid door Steve Rogers en zijn wil om met The Avengers de mensheid te beschermen zonder de bemoeienis van de overheid. Daar tegenover staat Tony Stark met zijn verrassende beslissing om de overheid te steunen.

In Captain America: Civil War is superheld Black Panther voor het eerst te zien in een film van het Marvel Cinematic Universe. Het verhaal heeft een direct verband met het verhaal in de blockbuster Black Panther.
Dit artikel verscheen eerder op Manners.

7. X: First Class – IMDb: 7,8

X-Men: First Class gaat over het epische begin van de X-Men sage en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier (James McAvoy) en Erik Lensherr (Michael Fassbender) de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken.

Ze waren toen nog geen aartsvijanden, maar vrienden die samen met andere mutanten de aanstaande verwoesting van de wereld probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat een kloof tussen de mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto’s broederschap en de X-Men begon.

8. Captain America: The Winter Soldier (2014) – IMDb: 7,8

Nog een Captain America in deze top 10. Steve Rogers leidt na de grote gebeurtenissen met The Avengers een rustig leven. Hij probeert zich aan te passen aan het moderne leven. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D. collega wordt aangevallen, raakt Steve verstrikt in een web vol levensgevaarlijke intriges waardoor de wereld gevaar loopt.

Samen met de Black Widow gaat hij de strijd aan om een groot complot te ontmaskeren. Ze komen tegenover professionele huurmoordenaars te staan die op hen zijn afgestuurd om ze te stoppen.

9. Spider-Man 2 (2004) – IMDb 7,3

Je dacht waarschijnlijk al: waar is Spider-Man in dit hele verhaal? Welnu, slechts op de negende plek.

In de opvolger van Spider-Man uit 2002 moet Peter Parker het opnemen tegen Doctor Octavius, een geleerde die na een mislukt experiment veranderd is in de achtpotige Doctor Octopus. Peters vriend Harry Osborn, die Spider-Man schuldig acht aan de dood van zijn vader, gebruikt Doctor Octopus om af te rekenen met Spider-Man.

10. Blade (1998) – IMDb: 7,1

Niet de bekendste film uit het Marvel Universum, maar inmiddels is Blade wel degelijk een klassieker te noemen.

Net voordat Blade ter wereld kwam, werd zijn moeder gebeten door een vampier, wat haar dood betekende. Ook door de aderen van Blade stroomt vampierbloed. Hij is uitgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor voor wat zijn moeder is aangedaan.

Marvel films met een hogere rating

Er zijn nog genoeg Marvel films met een hogere rating dan de bovenstaande tien. Het gaat hier om een top 10 die door IMDb is samengesteld. Welke film ontbreekt volgens jou in dit rijtje? Check hier welke films de komende weken naar Netflix komen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de tien beste Marvel films: hoeveel heb jij er gezien?
Sluiten