Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 13 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

WANT Awards: de beste mobiele games van 2017

Het is december, dus tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Met de WANT Awards zetten we de beste smartphones, headphones en andere gadgets van 2017 op een rijtje. Dit keer zijn mobiele games aan de beurt, zowel voor Android als iOS. Wil je games en goodies winnen? Doe mee aan de WANT Gaming Awards!

De beste mobiele games: The Talos Principle

The Talos Principle beste mobiele games 2017

Smartphones hoeven qua pure power allang niet meer onder te doen voor de gemiddelde laptop of zelfs computer. Het resultaat is indrukwekkende mobiele games zoals The Talos Principle. In dit grafisch imponerende first-person avontuur los je meer dan honderd puzzels op. The Talos Principle kost 5,49 euro op Android en iOS.

Reigns: Her Majesty

Reigns mobiele game WANT AWARDS

Reigns pakt het grafisch een stuk simpeler zijn. Dat is juist de grote kracht van dit mobiele spelletje. Soms wil je een uitdagende game spelen die niet direct je batterij leegslurpt. Dan ben je bij Reigns aan het juiste adres. Kun jij een middeleeuws koninkrijk regeren? Je maakt beslissingen door naar rechts of naar links te swipen. Ideaal voor onderweg, of tussendoor. Voor Reigns: Her Majesty betaal je 3,09 euro op Android en iOS.

Monument Valley 2

Monument Valley 2

Tja, deze game verdient natuurlijk zijn plekje in dit lijstje. Monument Valley 2 borduurt voort op het succesrecept van zijn voorgangers. Qua design een absoluut hoogtepunt, met puzzels die blijven intrigeren, zelfs nu de nieuwigheid er vanaf is. Monument Valley kost op het moment van schrijven 5,49 euro op Android en iOS.

Bury Me, My Love

Bury Me, My Love

Mobiele games kunnen ook belangrijke verhalen vertellen. Bury Me, My Love is daar een goed voorbeeld van. Deze mobiele ervaring vertelt het verhaal van Nour, een vrouw die Syrië ontvlucht, op zoek naar een beter leven in Europa. Er is weinig gameplay, maar het verhaal maakt zoveel indruk dat het niet uitmaakt. Het verhaal ontvouwt zich bijna in real-time, via een soort WhatsApp-achtige interface. Daardoor heeft Bury Me, My Love als stukje kunst des te meer impact. Bury Me, My Love kost 3,49 op Android en iOS.

Old Man’s Journey

Beste mobiele games 2017

Old Man’s Journey verovert meteen je hart met schattige, haast nostalgische graphics. Het is een rustgevende 2D puzzelgame waarin je de herinneringen van de hoofdrolspeler verkent. Je begint te spelen door de art, maar blijft hangen door het intrigerende verhaal. Voor 5,49 euro kun je een betoverende wereld verkennen op iOS en Android.

Hidden Folks

Hidden folks

Nederlandse glorie! Hidden Folks is een soort Waar is Wally-spelletje, waarin je in grote tekeningen op zoek gaat naar bepaalde personen, voorwerpen en gebeurtenissen. De met de hand getekende minimalistische stijl en schattige geluidjes houden je bezig. Weinig replay-value, maar absoluut zijn geld waard. Hidden Folks kost 3,49 euro op iOS, en komt 14 december naar Android.

Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing: Pocket Camp 2017

Dit was een twijfelgevalletje. Animal Crossing: Pocket Camp brengt de iconische franchise naar je smartphone. Dat brengt helaas ook micro-transacties met zich mee. Bitterzoet dus. De gameplay gaat echter dieper dan bijvoorbeeld Super Mario Run, en de lange wachttijden die met microtransacties gepaard gaan passen bij de pacing van Animal Crossing. Aanrader! Animal Crossing is gratis op zowel Android als iOS, maar kent dus wel in-app aankopen.

Check ook ons dossier met de beste kerstcadeautjes, van Lego-kunst tot verbazingwekkende gadgets. Of check de Telekoopwijzer, waar we je per categorie de beste toestellen aanraden. Bekijk ook de andere WANT Awards voor de beste smartphones, games en meer! We geven zelfs games en goodies weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Awards: de beste mobiele games van 2017
Sluiten