De 5 beste Netflix films van dit moment (volgens IMDB)

Wat is nou de beste film ooit? Deze vraag blijft vele liefhebbers bezighouden. Gezien smaken verschillen zullen we hier waarschijnlijk nooit een definitief antwoord op krijgen, maar dat neemt niet weg dat het leuk is om erover te speculeren. Vandaar dat we hieronder 5 titels verzameld hebben waarvan we eigenlijk wel zeker weten dat ze tot de beste films van het Nederlandse Netflix aanbod behoren.

Netflix: wat zijn de beste titels uit het Nederlandse aanbod?

Het viel ons onlangs op dat veel mensen waarde hechten aan de ratings die IMDB (International Movie DataBase) aan haar films geeft. Ondanks dat dit slechts gebaseerd is op meningen komen de beoordelingen natuurlijk wel voort uit duizenden stemmen, veelal van echte filmliefhebbers.

Het leek ons daarom interessant om een top 5 te maken van Netflix films met een hoge rating op IMDB. Welke dat uiteindelijk geworden zijn kun je hieronder bekijken.

5. Schindler’s List (Score: 8.9)

Er zijn talloze films over de Tweede Wereldoorlog gemaakt, maar de mooiste blijft misschien toch wel Schindler’s List. Deze draait om een zeer ijdele zakenman die tijdens het Nazi-regime ook een hele menselijke kant blijkt te hebben. Hij onderneemt namelijk een dappere poging om meer dan 1000 joden van het verschrikkelijke Auschwitz te kunnen redden.

Naast vele prijzen werd de film ook bekroond met een zeer mooie rating op IMDB. Het is daarom ook erg fijn dat Netflix deze klassieker nog steeds in de collectie heeft.

4. The Lord of the Rings: The Return of the King (Score: 8.9)

Wat hebben Game of Thrones en Harry Potter gemeen? Het feit dat ze er zonder de boeken van J.R.R. Tolkien waarschijnlijk heel anders hadden uitgezien. Met name de Lord of The Rings reeks heeft een enorme invloed gehad op het fantasygenre. Een verfilming kon daarom ook bijna niet uitblijven.

Alle drie de films zijn goed, maar het derde en afsluitende deel is misschien wel de meest spectaculaire. Dat vinden niet alleen wij, maar blijkbaar ook de bezoekers van IMDB. De film scoort daar namelijk een mooie 8,9. Of de komende Lord of The Rings serie net zo goed gaat zijn is nog maar de vraag.

3. The Godfather: Part II (Score: 9.0)

Het gebeurt niet vaak dat een sequel het origineel weet te overtreffen, maar The Godfather: Part II komt aardig in de buurt. Gezien deze film twee verhaallijnen volgt is het zowel een prequel als vervolg op het origineel.

We zien dit keer een jonge Corleone die zich in New York als gangster probeert op te werken. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat de film wederom een sterke cast heeft. Dit keer doet ook Robert De Niro mee, die later een rol kreeg in een andere iconische gangsterfilm die op Netflix staat, namelijk Goodfellas.

2. The Dark Knight (Score: 9.0)

Ondanks dat Marvel het de laatste tijd enorm goed doet is het waarschijnlijk nog steeds DC die de beste superheldenfilm aller tijden in handen heeft. Regisseur Christopher Nolan wist met zijn The Dark Knight het superheldengenre namelijk naar een heel nieuw niveau te tillen. Niet in de laatste plaats vanwege de geweldige acteerprestatie die Heath Ledger in deze film neerzette.

Naast Ledger’s briljante vertolking van The Joker doen ook de rest van de rest van de acteurs het zeer goed. Ondanks dat de komende Joker film met namen als Joaquin Phoenix en de hierboven nog genoemde Robert De Niro ook een sterrencast in handen heeft vragen we onszelf sterk af of die film The Dark Knight gaat kunnen overtreffen.

1. The Godfather (Score: 9.2)

Wat je smaak ook is, dit pareltje moet je gewoon een keertje zien. Mocht je dat al gedaan hebben, dan is nog eens herbekijken ook zeker niet mis. In de film staat een strijd tussen maffiafamilies centraal. Naast de krachtige manier waarop dit in beeld is gebracht heeft de film ook nog hoofdrollen voor twee van de beste acteurs aller tijden. We hebben het hier natuurlijk over Al Pacino en Marlon Brando.

Regisseur Francis Ford Coppola maakte enkele jaren overigens ook nog Apocalypse Now, waarin de eerdergenoemde Marlon Brando wederom een hoofdrol vertolkt. Deze film scoort een 8.5 op IMDB en staat tevens op Netflix, maar dan wel in een speciale versie.

Mochten de Godfather films je trouwens bevallen dan raden we je ook aan om uit te kijken naar The Irishman. Hierin zullen zowel Al Pacino als Robert De Niro weer te zien zijn en de film wordt ook nog eens geregisseerd door de legendarische Martin Scorsese.

Meer weetjes en nieuws op het gebied van Netflix zie je in ons handige overzicht.

Reageer op artikel:
De 5 beste Netflix films van dit moment (volgens IMDB)
Sluiten