Dit zijn de 10 beste Netflix-series die jij nog niet kent

Er staan zoveel series op Netflix dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je met deze relatief onbekende series die het kijken de moeite waard zijn.

Netflix staat vol met series. Toch zijn de meeste grote hits als Narcos, Stranger Things en Breaking Bad wel bekend bij het grote publiek. Daaronder zitten nog tal van andere series die aan dat niveau zeker kunnen tippen. Vooral sommige buitenlandse originals hebben een hoge kwaliteit. La Casa de Papel ken je natuurlijk wel, maar er zijn nog veel meer onbekende toppers. Wij zetten de beste Amerikaanse en buitenlandse originals op een rijtje waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt.

The Woods

The Woods is nog maar net online op Netflix, maar krijgt van verschillende film- en tv-recensenten goede beoordelingen. In de zesdelige serie verdwijnen vier jongeren 25 jaar geleden in het bos. Nu, in de huidige tijd, word een van hen dood gevonden. Het geeft aanklager Pawel Kopiński de hoop dat zijn zus, die ook verdween, nog in leven is. Er komen echter flink wat duistere geheimen naar boven tijdens zijn onderzoek.

Big Mouth

Big Mouth is niet zo bekend als andere animatieseries als Bojack Horseman en Rick and Morty, maar dat betekent niet dat het minder leuk is. In de Netflix-serie zien we hoe een groep tieners omgaat met de wonderen en horror van de puberteit. Hoewel de serie in eerste instantie misschien wat kinderachtig lijkt, is er genoeg te lachen. Zeker voor volwassenen.

The Dark Crystal: Age of Resistance

Er is waarschijnlijk geen andere serie op Netflix die er zo mooi uitziet als The Dark Crystal. De fantasywereld ziet er echt adembenemend uit. Het is dan ook de ideale serie om samen te kijken met je zoontje, nichtje of een ander jong familielid, want het is zowel geschikt voor jong als oud. In de productie proberen de Geflings hun wereld te beschermen van duistere schurken.

Dark

Waarschijnlijk heb je wel eens van Dark gehoord. Deze Duitse Netflix-original is zeker het kijken waard, al zal je er waarschijnlijk niet heel veel van snappen door de ingewikkelde verhaallijn. Dat maakt het echter niet minder interessant en spannend. Als er in een Duitse plaats twee jonge kinderen verdwijnen, gebeuren er allemaal rare (bovennatuurlijke) gebeurtenissen. Het derde en laatste seizoen van de serie staat sinds 27 juni online. De productie weet maar liefst een 8,8 te scoren op iMDB.

How To Sell Drugs Online (Fast)

Weer een Duitse Netflix-serie in de lijst. How To Sell Drugs Online (Fast) is echter een totaal andere show dan Dark. Deze serie kun je meer zien als een Duitse versie van Sex Education. Het verhaal gaat over een stuntelige jonge man die zijn ex-vriendin probeert terug te krijgen door te imponeren met het verkopen van XTC. Wat hij echter niet verwachtte is dat hij met zijn online verkoop een van de grootste drugsdealers van Europa wordt. Het levert een hoop grappige momenten op. Het tweede seizoen van de serie is vanaf 21 juli te zien op Netflix.

Mindhunter

Houd je van The Sinner en The Missing? Dan is Mindhunter zeker wat voor jou. In de serie die zich eind jaren ’70 afspeelt worden twee FBI-agenten gevolgd. Zij verdiepen zich in de psychologie achter de moorden door moordenaars te interviewen. Er zijn twee seizoenen van de serie gemaakt en veel fans wachten op een derde. Toch is het maar de vraag wanneer we die zullen zien. De regisseur is nu bezig met andere projecten. In de tussentijd kun je jezelf zeker vermaken met de eerste twee seizoenen.

Dead To Me

Dead To Me is zo’n typische serie die eigenlijk nooit opvalt. Toch is het een productie die zeker waard is om een keer te kijken. Een nogal heetgebakerde weduwe is opzoek naar diegene die haar man dood- en vervolgens doorreed. Ze ontmoet een bijzondere vrouw die altijd optimistisch is. Toch heeft die nieuwe vriendin flink wat te verbergen. Naast het bijzondere mysterie is er ook genoeg te lachen door de nogal scherpe humor.

Ragnarok

Met de naam Ragnarok weet je het waarschijnlijk wel, dit heeft te maken met de Noorse mythologie. Als een Noors stadje bedreigd wordt door zware vervuiling en smeltende gletsjers kan alleen een lengende de plaats redden. Een jongen komt er al snel achter dat hij de nieuwe Thor is. Deze heeft overigens niets te maken met de Marvel-strips. Er staat een seizoen op Netflix, maar de streamingdienst heeft al een tweede bevestigd.

Kingdom

In Kingdom ga je mee naar het oude Azië. Deze Koreaanse Netflix-original zit boordevol actie. Als er in een koninkrijk geruchten gaan over de zieke koning breekt de hel los. Een mysterieuze plaag verspreidt zich over het land en de enige die het kan stoppen is de kroonprins. De serie weet een 8,4 te scoren op iMDB en het tweede seizoen is sinds maart van dit jaar online. Een derde seizoen moet volgend jaar uitkomen.

Fauda

Fauda is een Israëlische serie op Netflix die goed is ontvangen. Een gepensioneerde Israëlische agent gaat opzoek naar de Palestijnse strijder die hij dacht te hebben gedood. Het zorgt voor een aantal chaotische gebeurtenissen en laat zowel het leven in Israël als op de Westbank zien. Het derde seizoen van de serie staat sinds april van dit jaar op Netflix, al wordt dat niet door iedereen goed gewaardeerd. De eerste twee zijn echter sowieso ijzersterk.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste Netflix-series die jij nog niet kent
Sluiten