Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 februari 2018

De vijf beste Nintendo Switch-games van dit moment

Het is nu bijna een jaar dat de Nintendo Switch beschikbaar is. In dat eerste jaar hebben we heel wat toffe games mogen ontvangen. Het begon wat rustig aan qua releases, maar dankzij games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 2 was er toch genoeg te doen. Dat zijn games die nog altijd dik de moeite waard zijn. Maar voor deze top vijf beste Nintendo Switch-games hebben we voornamelijk gekeken naar de ietwat recentere games. Titels die het afgelopen half jaar zijn uitgebracht. Dit zijn daarbij vijf hele dikke tips.

De beste Nintendo Switch-games: Bayonetta 2 (inclusief deel één)

Bayonetta 2 is een game die oorspronkelijk op de Wii U verscheen. Gelukkig is de game onlangs uitgebracht op de Nintendo Switch, waardoor iedereen die de Wii U heeft gemist nu ook van de game kan genieten. Het is een heerlijke actiegame, waarbij boeiende gevechten worden afgewisseld met mooie cinematics. Als een mooie bonus krijg je bij aankoop van Bayonetta 2 ook een downloadcode voor deel één, die ook nog steeds dik de moeite waard is.

beste Nintendo Switch-games

Scoor hem hier

Lees hier de review

De beste Nintendo Switch-games: Dragon Quest Builders

In eerste instantie lijkt Dragon Quest Builders op jatwerk van Minecraft. Net als die game kun je namelijk de omgevingen slopen en de materialen die je daarmee delft gebruiken om nieuwe gebouwen te maken. Het grote verschil zit hem echter in het feit dat je in Dragon Quest Builders een verhaal volgt. Daarbij heb je telkens verschillende opdrachten die je moet voltooien en is er continu iets dat je moet doen. Dat is een compleet andere ervaring dan de vrijheid van Minecraft en zorgt er voor dat je je met gemak tientallen uren kunt vermaken met deze game.

beste Nintendo Switch-games

Scoor hem hier

Lees hier de review

De beste Nintendo Switch-games: Super Mario Odyssey

Als er één game is die je echt moet hebben op je Nintendo Switch, dan is het wel Super Mario Odyssey. Het is zonder twijfel één van de beste Mario-games ooit gemaakt en weet je telkens weer ter verrassen met boeiende uitdagingen. Het is het schoolvoorbeeld van hoe een game kan profiteren van goed gamedesign en meer dan eens verbaas je je over de mogelijkheden die de game biedt. Tel daar de vrolijke graphics en de fijne muziek bij op en je hebt een absolute must-have.

beste Nintendo Switch-games

Scoor hem hier

Lees hier de review

De beste Nintendo Switch-games: Skyrim

Skyrim is een game die natuurlijk al wat ouder is. De titel kwam in 2011 voor het eerst uit. Afgelopen jaar kwam de game echter ook uit op de Nintendo Switch en blijkt het fantastisch te zijn om onderweg grootse avonturen te beleven. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit of je de game al eens eerder hebt gespeeld of volledig nieuw bent. Skyrim is zo groot dat er voor iedereen wel iets te beleven valt.

beste Nintendo Switch-games

Scoor hem hier

Lees hier de review

De beste Nintendo Switch-games: Xenoblade Chronicles 2

De laatste tip in dit vijfluik is de JRPG Xenoblade Chronicles 2, een titel waar de Nintendo Switch vorig jaar het najaar mee afsloot. De game neemt je mee naar een grootse en uitgebreide wereld, waar jij het opneemt tegen het kwaad. Het is een game met een boeiend vechtsysteem, een veelvoud aan personages en veel vrijheid. Net als bij Skyrim is dit een game waar je heel lang mee bezig kunt zijn.

beste Nintendo Switch-games

Scoor hem hier

Lees hier de review

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan ons speciale dossier met de laatste nieuwtjes en reviews.

Reageer op artikel:
De vijf beste Nintendo Switch-games van dit moment
Sluiten