Gaming 21 mrt 2019 Jelle van Es

De beste Nintendo Switch games van dit moment

De Nintendo Switch kwam ruim twee jaar geleden uit en is een zeer fijne console. Ook in 2019 staan er heel wat toffe games op de planning en zijn we zodoende nog lang niet klaar met de console die je zowel als handheld als als console kunt gebruiken. Mocht je nu een Nintendo Switch gaan kopen, dan zijn dit de vijf absolute must-haves wat mij betreft. Eerlijk is eerlijk, het lijstje is verre van origineel, maar dat komt voor een groot gedeelte vanwege het feit dat Nintendo-games lang na release dik de moeite waard zijn.

De beste Nintendo Switch games: Super Smash Bros Ultimate

2018 werd op een uitstekende manier afgeslote met Super Smash Bros Ultimate. De nieuwste game in de Smash Bros-reeks is niet de meest originele. Het is vooral een geval van een berg aan personages en levels, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Het vechten met de verschillende Nintendo-personages is en blijft boeiend. Ook is het goed om te zien dat er een uitgebreide modus om in je eentje te spelen aanwezig is. Toch is het losgaan met vrienden het leukste. Met zijn vieren op de bank en er helemaal op los gaan.

Scoor de game hier.

Nintendo switch games

De beste Nintendo Switch games: Mario Kart 8 Deluxe

Een andere game die eigenlijk een absolute must-have is, is Mario Kart 8 Deluxe. Net als bij Super Smash Bros Ultimate is dit een ultieme versie van een goede gamereeks. De game beschikt over een berg aan personages, diverse toffe tracks, mogelijkheden om van alles en nog wat vrij te spelen en kent natuurlijk in de races de verschillende bekende powerups. Elk potje dat je speelt is weer een feest op zich. In je eentje tegen de computer, wanneer je het online speelt of samen met vrienden. Een game die nooit verveelt.

Scoor de game hier.

mario kart 8 deluxe smart steering

De beste Nintendo Switch games: Super Mario Odyssey

Voor hen die gewoon in hun eentje een groot avontuur wil beleven biedt de Nintendo Switch ook genoeg. Super Mario Odyssey is bijvoorbeeld een heerlijke Mario-game. In de game reis je allemaal verschillende locaties af om op elke locatie een aantal manen te verzamelen. Daarmee speel je de nieuwe wereld vrij en herhaal je daar het trucje. In elk level is er van alles en nog wat te beleven en met Cappy, de pet van Mario die je als een boomerang kunt gooien, heb je een gloednieuw gameplay element. Een game die niet zal vervelen.

Scoor de game hier.

nintendo switch games

De beste Nintendo Switch games: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is zo’n game die één keer in het jaar verschijnt. Het is een titel die de klassieke Zelda-combineert met iets dat doet denken aan Skyrim. Je hebt een duidelijk groot hoofdavontuur, maar tegelijkertijd is er zo enorm veel te doen, dat je na 100 uur nog steeds niet alles hebt gezien. Bovendien speelt de game werkelijkwaar heerlijk, ziet het er fantastisch uit en is er genoeg variatie. Hoewel het als launchgame de oudste game in dit rijtje is, is het nog altijd een absolute must-have.

Scoor de game hier.

Zelda Breath of the Wild Champions Ballad DLC Screenshots

De beste Nintendo Switch games: Stardew Valley

De bovenste vier games zijn zogenaamde essentials, games waarvan de meesten wel geloven dat je ze zonder problemen in huis kunt halen. Voor de vijfde titel kies ik Stardew Valley, een Harvest Moon-achtige game, waarbij je een boerderij moet opbouwen en relaties met de dorpelingen opbouwt. De game is ook op andere platformen uit, maar omdat je met de Nintendo Switch altijd en overal de game kunt spelen, komt de titel op dit platform het beste tot zijn recht. Echt zo’n typische game die je er op elk moment even bij kunt pakken.

Scoor de game hier.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De beste Nintendo Switch games van dit moment
Sluiten