Jelle van Es
Jelle van Es Games 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De beste PlayStation 3-game komt dit jaar naar PlayStation 5

De PlayStation 5 heeft inmiddels al een aantal toffe games om te spelen. Toch ziet het er naar uit dat Sony plannen heeft om één van de laatste grote titels die op de PlayStation 3 is verschenen over te zetten.

Het gaat hier om The Last of Us, die een aantal maanden voor de release van de PlayStation 4 is uitgebracht en geldt als de laatste grote topper die exclusief verscheen op de PlayStation 3. De remake zou dit jaar nog verschijnen op de PlayStation 5.

PlayStation 3-topper komt naar de PlayStation 5

Het is niet voor het eerst dat we horen dat de PlayStation 3-game The Last of Us Part een remake gaat krijgen. Eerder dit jaar wist Bloomberg daar melding van te maken. En nu versterkt Jeff Grub, die onder andere voor GamesBeat schrijft, dat gerucht. In de laatste Kinda Funny Gamescast stelt hij dat hij van verschillende bronnen hoort dat de game in ontwikkeling is en eind dit jaar uitkomt.

The Last of Us playstation 5
The Last of Us (Afbeelding: Naughty Dog)

Het is overigens niet voor het eerst dat The Last of Us een tweede kans krijgt. Eerder verscheen er namelijk al een remake op de PlayStation 4. Waarom Sony dit dan opnieuw doet? Het zou goed te maken kunnen heb met de ontwikkeling van de serie. Deze gaat op HBO komen. Voorlopig verschijnt deze nog niet, maar de release van een PlayStation 5-game zorgt er dan voor dat hij in elk geval weer ‘on top of mind’ is.

Onthulling zou snel moeten komen

Met deze geruchten is de verwachting dat The Last of Us snel wordt aangekondigd voor de PlayStation 5 en we hem dan eind dit jaar gaan spelen. De game draait om Ellie en Joel, die een reis door een post-apocalyptisch Amerika reizen om een oplossing te vinden voor een virus dat de wereld zo goed als vernietigd heeft. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

PlayStation 5 zorgt mogelijk voor een déjà vu met The Last of Us

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De beste PlayStation 3-game komt dit jaar naar PlayStation 5
Sluiten