Beste RPG’s voor de PS4: Games om uren mee los te gaan

De PlayStation 4 is dit jaar alweer vijf jaar op de markt. In die tijd zijn er vele tientallen miljoen consoles verkocht en zijn we als gamers getrakteerd op een veelvoud aan games. Het game-aanbod is momenteel al heel erg groot en wordt enkel groter. Maar wat moet je nou precies kiezen? Als je er van houdt om je tientallen uren te verliezen in een game dankzij een goed verhaal, dan is de RPG echt iets voor jou. We hebben vijf absolute aanraders uitgekozen in dit ‘Beste RPG’s PS4: Games om uren mee los te gaan’-artikel. Hopelijk zitten er titels bij waar je mee los kunt gaan.

Beste RPG’s PS4: Persona 5

De Persona-reeks is er eentje waar niet heel erg veel games van uitkomen. Voor het heerlijke Persona 5 verscheen tien jaar daarvoor Persona 4. Het is dus als fan lang wachten op een nieuw deel, maar dat heeft ook een voordeel. De ontwikkelaar doet er alles aan om elk deel echt ijzersterk te maken en dat kun je ook zeggen van Persona 5.

De game neemt je mee naar Tokio, waar jij als student een leven probeert op te bouwen op school. Je maakt vrienden, doet mee aan clubactiviteiten en gaat uit eten. Er is echter ook een geheim leven wat je leidt. Op één of andere manier heb jij de mogelijkheid om af te reizen naar een alternatieve dimensie, waar jij met je teamleden kunt proberen om mensen in het echte leven op andere gedachten te brengen. Dat klinkt wellicht ietwat vaag, maar geloof ons: je zult je geen moment vervelen met deze game. Lees hier de review.

Scoor Persona 5 hier

Persona 5

Beste RPG’s PS4: Yakuza 6

De meest recente game in dit lijstje is Yakuza 6. Waar Persona 5 een fantasiegame is, daar probeert Yakuza 6 je te vermaken met een groots epos van de Japanse onderwereld. In de hoofdrol staat Kazuma Kiryu, een voormalig lid van de Japanse Yakuza, die een leven buiten de criminaliteit probeert op te bouwen.

Helaas voor hem lukt hem dat niet. En zodoende reis je in deze game af naar twee grote Japanse steden om daar te proberen gerechtigheid te krijgen en de Chinese maffia uit te schakelen. Daarbuiten kun je echter ook vele minigames spelen, zoals een datinggame of een lekker potje honkbal. Lees hier de review.

Scoor Yakuza 6 hier

Beste RPG's PS4

Beste RPG’s PS4: Fallout 4

Fallout 4 is al wat ouder, maar is nog altijd dik de moeite waard en een game waar je zonder te overdrijven zo honderd uur in kunt steken. De game speelt zich af in een wereld na een nucleaire oorlog. Je hebt die zelf niet bewust meegemaakt, omdat je jarenlang onder de grond in een bevroren staat bent opgeslagen.

In de nieuwe wereld probeer jij je verloren zoon te vinden, maar kun je daarnaast ook zoveel meer doen. Het is een game met honderden quests, de mogelijkheid om je eigen basis op te bouwen en gebruik te maken van vele verschillende wapens. Een titel die je niet snel zal vervelen. Lees hier de review.

Scoor Fallout 4 hier

Beste RPG's PS4

Beste RPG’s PS4: Final Fantasy XV

De RPG is van oudsher een genre dat vooral in Japan populair is. Lange tijd lukte het Japanse ontwikkelaars niet om de goede oude tijd van de PlayStation 1 terug te brengen. Maar sinds de PlayStation 4 hebben ze weer helemaal door hoe het moet. Het is dan ook niet voor niets dat er in dit lijstje van vijf maar liefst vier games uit Japan staan.

De Final Fantasy-reeks is daarbij één van de langstlopende en met Final Fantasy XV hebben de makers de serie min of meer opnieuw uitgevonden. Meer vrijheid, een actiever vechtsysteem, een grote wereld om in los te gaan en personages die boeien zorgen er voor dat dit één van de beste games in de reeks is. Lees hier de review.

Scoor Final Fantasy XV hier

Beste RPG's PS4

Beste RPG’s PS4: Ni No Kuni 2

De laatste game in dit vijfluik is Ni No Kuni 2, een game die eerder dit jaar uitkwam. Het is een titel waar we van te voren wel het één en ander van hadden verwacht, maar in de praktijk bleek hij nog beter te zijn dan we hadden kunnen dromen. Dat kom niet eens zozeer door het verhaal, dat hier en daar wat voorspelbaar is.

Nee, Ni No Kuni 2 is zo goed vanwege de combinatie tussen de fijne visuele stijl, het actieve vechtsysteem en de mogelijkheid om in de game je eigen koninkrijk op te bouwen. Met name dat laatste is iets waar we heel veel tijd mee hebben doorgebracht. Tussen de missies door kom je telkens terug in je basis en kijk je wat je nu weer kunt verbeteren. Lees hier de review.

Scoor Ni No Kuni 2 hier

Beste RPG's PS4

Wil je liever wat meer actie? Dan kun je hier kijken wat de beste shooters voor de PlayStation 4 zijn.

Reageer op artikel:
Beste RPG’s voor de PS4: Games om uren mee los te gaan
Sluiten