Ilona Braam
Ilona Braam Home 3 apr 2018

Dit zijn de vijf beste slimme (Bluetooth) speakers

Waar je vroeger keuze had tussen maar een paar slimme speakers, is er tegenwoordig behoorlijk wat aanbod als je van plan bent om je huis slim te maken. Maar hoe weet je welke speaker de beste is? Dat hangt ervan af waar je de speaker precies voor wilt gebruiken. Er is helaas niet één speaker die komt met de meeste skills, meest accurate antwoorden en de beste audiokwaliteit. Houd dat dus in gedachten, wanneer je door onze lijst van de vijf beste slimme Bluetooth speakers gaat.

Echo Dot

De Echo Dot is de beste speaker, wanneer je wat minder te besteden hebt. Het is de goedkoopste manier om Alexa in huis te halen en komt met dezelfde functionaliteit als de normale Echo Dot.

Je krijgt dus toegang tot duizenden Alexa skills om je smarthome naar hartelust te tweaken. Een nadeel aan de Echo Dot is helaas wel dat je hem echt niet als speaker kunt gebruiken.

Je muziek klinkt beroerd en je hebt wel een extra speaker nodig, die je kunt aansluiten via Bluetooth of een audio kabel. Dat hoeft je gelukkig echt niet zoveel geld te kosten. Dit zijn bijvoorbeeld de beste budget Bluetooth speakers.

Echo Dot slimme Bluetooth speaker

Prijs: 59,99 euro

Echo Spot

Als je een slimme speaker wilt die toch wat meer audio capaciteiten heeft, is de Echo Spot een mooie optie. Het is waarschijnlijk de beste all-round speaker. Uiteraard krijg je weer Alexa om mee te spelen en het geluid klinkt al een stuk beter dan bij de Echo Dot.

Wat de Spot bijzonder maakt ten opzichte van de Dot en zelfs de normale Echo speaker, is dat het uitgerust is met een display. Dat maakt je slimme speaker toch net wat handiger om te gebruiken, aangezien je speaker je dan ook dingen kan laten zien. En je bent meteen een beetje futureproof, aangezien slimme displays nu in opkomst zijn.

Overigens is de tweede generatie Echo speaker ook een goede optie, als je toch niks met een display wilt doen.

Echo Spot

Prijs: 219,99 euro

Google Home Max

Als je echt veel naar muziek met je speaker wilt luisteren, is de Google Home Max één van de beste slimme Bluetooth speakers. Hiermee klinken je liedjes gewoon goed en probeer je niet telkens de gedachte te onderdrukken, dat je echt externe speakers nodig hebt.

Deze speaker komt niet met Alexa, maar met Google Assistant. Deze Assistent heeft wel minder skills dan Alexa, maar kan aan de andere kant weer beter vervolgvragen aan.

Daarnaast is Google Assistant waarschijnlijk de beste assistent om al je vragen aan te stellen, aangezien de assistent toegang heeft tot Google’s gigantische Knowledge Graph.

De Max is in principe een grotere versie van de Google Home en is in het leven geroepen om te kunnen concurreren tegen speakers zoals de Sonos One en Apple HomePod. Zowel de Sonos One Als HomePod leveren ook goede kwaliteit muziek, maar ondersteunen geen Bluetooth. Vandaar dat ze niet in de lijst zijn opgenomen.

Google Home Max

Prijs: 324 euro (Via bestbuy.com, lees hier hoe je het naar Nederland kunt krijgen)

JBL Link 20

Als je op zoek bent naar een speaker die mobiel is, zijn de bovengenoemde slimme Bluetooth speakers niet echt handig. Er bestaat wel een accessoire om je Echo Dot draagbaar te maken met een batterij, maar met de JBL Link 20 is dat standaard.

De speaker komt met Google Assistant en produceert redelijke klanken, die waarschijnlijk wel net iets minder klinken dan die van de Google Home Max.

Maar als je eenmaal lekker op het strand zit met je muziek, valt dit kleine nadeel helemaal weg en ben je blij dat je voor de JBL Link 20 bent gegaan. De speaker is namelijk ook nog eens bestand tegen water en drijft zelfs met je mee de zee in.

JBL Link 20

Prijs: 199 euro

Laatste van de slimme Bluetooth speakers: UE Megablast

De UE Megablast is nog zo’n handige mobiele Bluetooth speaker met een slimme assistent. Bij de Megablast is dat Amazon’s Alexa. We kennen UE natuurlijk van zijn kwalitatief goede speakers en ook de UE Megablast levert mooie klanken op.

Net als de JBL Link 20 is de speaker bestand tegen water en is hij ideaal om mee te nemen naar het strand of het zwembad. Daarbij is het een stevige speaker, die soms bijna onverwoestbaar lijkt.

Hoewel je hem dus wel af en toe moet opladen, gaat de batterij maar liefst 16 uur mee en kun je natuurlijk altijd nog een powerbank meenemen.

UE Megablast

Prijs: 321 euro

Aangezien er zoveel slimme speaker bij komen, zou deze lijst er over een jaartje heel anders uit kunnen zien. Zo komt Xiaomi eraan met een spotgoedkope slimme speaker: de Mi AI Speaker mini. Deze zou het op moeten nemen tegen de Echo Dot en Google Home Mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de vijf beste slimme (Bluetooth) speakers
Sluiten