[VIDEO] Dit zijn de beste smartphones onder €500

Een goede smartphone met bijna high-end specs koop je tegenwoordig al voor minder dan €400. Daar maakten we recent een video over. Tel je daar nog honderd euro bovenop, dan krijg je een completer toestel dat met een beetje geluk zelfs ergens echt in uitblinkt. Welke smartphones je dan het beste kunt kopen zocht WANT voor je uit. In deze video bespreken we de beste smartphones onder €500.

Nieuwe high-end smartphones kosten al snel een euro of duizend. Of zelfs meer tegenwoordig. Maar voor de helft lever je gelukkig helemaal niet zoveel meer in. Sommige topsmartphones van een jaar geleden zijn zelfs al onder de €500 te koop. En laten we eerlijk zijn: de smartphonemarkt gaat best snel, maar in een jaar wordt er geen wereldschokkende vooruitgang geboekt.

Dat betekent dat je voor €500 of minder een prima smartphone kunt kopen die eigenlijk op alle vlakken een goede ervaring biedt. De winnaar van deze lijst – de Samsung Galaxy S10e – zit zelfs nog boordevol extra’s. Wil je een toestel dat op een bepaald vlak uitblinkt? Dan kun je prima bij bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Note 10 Pro of Realme X2 Pro terecht. Allebei minder dan €500, en erg indrukwekkend.

Kortom; voor €500 kun je een uitstekende smartphone op de kop tikken. Welke je daarvoor moet hebben, zie je in onderstaande video. Of lees verder onder de video. Ben je op zoek naar de beste smartphone in een andere prijsklasse? Dan kun je altijd terecht in onze koopwijzer, waarin we de beste smartphones in alle prijsklassen bespreken.

#5: Xiaomi Mi Note 10 Pro

De Xiaomi Mi Note 10 Pro is een net iets betere versie van de door ons gereviewde Mi Note 10. Hij heeft een extra glaselement in de cameralens en wat meer opslag- en werkgeheugen. Omdat hij net onder de magische grens van €500 blijft en in principe beter is dan de gewone Mi Note 10 nemen we ‘m op in deze lijst, maar de Mi Note 10 is met zijn €80 lagere prijs zeker ook het overwegen waard.

Een van de redenen waarom hij wat minder laag in de lijst staat is zijn chipset. Het is namelijk de enige smartphone in deze lijst die geen high-end chipset van 2019 heeft. De Snapdragon 730G die erin ligt is snel genoeg, maar de prestaties lopen wat achter bij de andere toestellen en het maakt de smartphone wat minder future proof. Andere kleine nadelen van de Mi Note 10 Pro zijn de MIUI-software, het gebrek aan draadloos laden en de niet waterdichte behuizing.

Gelukkig heeft hij heel wat in zijn mars om daar tegenover te zetten. Het belangrijkste voordeel van de Mi Note 10 Pro is zijn camera. De smartphone heeft vijf camera’s, waarvan de hoofdsensor een resolutie van maar liefst 108 megapixel heeft. Daarnaast liggen nog een zoom-, superzoom-, groothoek- en macrocamera, die samen ongekende flexibiliteit bieden. Dat maakt de Mi Note 10 Pro zeker tot een van de beste cameratelefoons in het middensegment.

Een ander groot voordeel is de batterij. Die heeft een capaciteit van 5230mAh en gaat lekker lang mee. Verder is het ontwerp mooi, het scherm lekker kleurrijk en heeft de telefoon nog gewoon een audiojack. Een aanrader dus.

Xiaomi Mi Note 10 preview
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

#4: Realme X2 Pro

Realme is nog relatief nieuw in Nederland en heeft direct een topper in handen. De Realme X2 Pro kost op de kop af €400 en is voor dat geld ongekend compleet. Hij scoort zelfs zo goed dat hij in onze top 5 onder €400 én onze top 5 onder €500 terecht is gekomen. De grootste voordelen: een mooi 6,5-inch amoledscherm met een refresh rate van 90Hz en supersnelladen. Die hoge refresh rate wordt gecombineerd met een Snapdragon 855+ chipset, en dat betekent dat de Realme X2 Pro een van de snelste smartphones van afgelopen jaar is. Zijn Super VOOC-snellaadfunctie behoort bovendien tot de snelsten op de markt. En, ook niet onbelangrijk: de Realme X2 Pro heeft stereospeakers.

De vierdubbele 64-megapixelcamera is niet zo goed als het klinkt, maar kan onder goede omstandigheden toch mooie plaatjes schieten. En hoewel de ColorOS-software niet ideaal is, vormt de Androidschil ook zeker niet meer een groot nadeel. Die heeft de Realme X2 Pro gezien zijn prijs eigenlijk sowieso niet, en daarmee heeft hij zijn plekje tussen de beste smartphones onder €500 zeker verdiend.

Realme X2 Pro beste smartphone onder €400
Afbeelding: Realme

#3: OnePlus 7

De OnePlus 7 was niet bepaald de meest spannende update tegenover zijn voorganger en werd overschaduwd door de OnePlus 7 Pro. Maar nu hij voor nog geen €450 verkrijgbaar is, is hij zeker interessant. Het grootste voordeel van de OnePlus 7 is dat hij allround gewoon erg goed scoort. Hij is snel, de software is fijn, hij kan snel opladen en hij heeft een prettig ontwerp. De 48-megapixelcamera is niet bijzonder en het is jammer dat de tweede lens alleen als dieptesensor wordt gebruikt, maar voor zijn klasse maakt de OnePlus 7 desondanks prima plaatjes.

Echte nadelen zijn er niet aan de OnePlus 7. Goed, hij heeft geen audiojack en kan niet draadloos laden, maar dat zijn geen gigantische punten. Eigenlijk de enige reden dat hij het niet hoger geschopt heeft in de lijst, is dat hij ook nergens echt in uitblinkt. Gewoon een goede smartphone voor wie niet teveel wil betalen, dus.

OnePlus 7
Afbeelding: WANT/Mark Hofman (Afbeelding: WANT/Mark Hofman)

#2: Huawei P30

Voor €460 koop je het basismodel van het vlaggenschip van Huawei uit 2019: de Huawei P30. Een smartphone die het vooral moet hebben van zijn goede camera, sterke accu en fijne allround pakketje.

De camera is waarschijnlijk het grootste voordeel. Hij heeft een 40-megapixel hoofdcamera, bijgestaan door een 16-megapixel groothoekcamera en een 8-megapixel zoomcamera. Belangrijker nog, is dat de plaatjes eerst door de uitstekende beeldverwerkingsalgoritmes van Huawei bewerkt worden. Dat betekent dat de Huawei P30 ook ‘s nachts nog mooie foto’s schiet.

Hij heeft een 3650mAh-accu; op zich niet heel groot. Toch gaat hij lekker lang mee op een lading. De Kirin 980-chipset is prima, net als het 6,1-inch oledscherm. Verder is de Huawei P30 mooi ontworpen, IP53 waterafstotend en beschikbaar in een paar mooie kleuren. Alles bij elkaar maakt dat hem tot een van de beste smartphones onder €500.

Huawei P30
Afbeelding: Huawei

Beste smartphone onder €500: Samsung Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e is een opvallend complete smartphone voor nog geen €500 en bovendien een van de beste compacte toestellen die je kunt krijgen. Hij komt uit de toplijn van Samsung van 2019, en dat betekent anno 2020 natuurlijk dat de specs iets verouderd zijn. Maar dat geldt voor alle smartphones in deze lijst. Het betekent ook dat de S10e echt alles erop en eraan heeft. Denk aan een waterdichte behuizing, (reverse) draadloos laden, een audiojack en stereospeakers.

Belangrijke onderdelen als het scherm, de software en de camera zijn daarnaast zoals je van Samsung gewend bent dik in orde. De batterij had misschien wat beter gekund, maar dat is een van de weinige echte minpuntjes van dit toestel. Mits je het kleine scherm niet erg vind, heeft de Galaxy S10e dus bijna geen nadelen.

De Samsung Galaxy S10e is dus een echte allemansvriend en wat ons betreft met recht de winnaar van de top 5 beste smartphones onder €500.

Samsung Galaxy S10e preview design
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor (Afbeelding: WANT / Dominick Vietor)
Reageer op artikel:
[VIDEO] Dit zijn de beste smartphones onder €500
Sluiten