Dit zijn de beste sport-docu’s op Netflix en Amazon Prime Video

Sport-docu’s zijn een steeds populairder genre op Netflix en Amazon Prime Video. Voor ons een reden om de beste op een rijtje te zetten.

Sportdocumentaires weten veel mensen te boeien. Het is interessant om te zien hoe ver de helden van onze samenleving gaan om het onmogelijke te bereiken. Wat is het verhaal achter een atleet en wat voor een keuzes maakt hij? Gelukkig zijn er genoeg van dat soort docu’s te zien op Netflix en Amazon Prime. Wij zetten de beste speciaal op een rijtje.

The Last Dance – Netflix

The Last Dance heeft eigenlijk geen introductie nodig. Het is misschien wel de beste sportdocu-serie ooit gemaakt. Het scoort dan ook een 9,2 op IMDb. Het gaat over de Chicago Bulls van de jaren ’90 en natuurlijk over Michael Jordan. Natuurlijk zien we ook zijn bekende teamgenoten Scottie Pippen en Dennis Rodman. Het is interessant om te zien wat hij allemaal overhad voor een kampioenschap. De docu-serie is oorspronkelijk gemaakt door ESPN, maar is nu te vinden op Netflix

Sunderland ‘Til I Die – Netflix

Als je fan bent van een mindere voetbalclub, dan weet je hoe lastig het kan zijn als supporter. De pijn en de vreugde zie je heel goed in Sunderland ‘Til I Die. Voor veel fans zal het dan ook herkenbaar zijn. We zien alles rond de Engelse club Sunderland. Zowel de supporters, directie als spelers komen in deze Netflix-serie aan bod.

All or Nothing: Manchester City – Amazon Prime Video

Er zijn verschillende All or Nothing-series op Amazon Prime Video. Elke staat weer voor een andere club. Zo zijn er All or Nothings over american football, ijshockey en basketbal. Een van de meest interessante is die over Manchester City. Daarin is de bijzondere werkwijze van Pep Guardiola te zien tijdens 2017-2018. Het seizoen waarin de club alle records brak. Amazon Prime kondigde eerder deze maand aan om een zelfde soort serie rond Tottenham Hotspur te maken.

Maradona en Sinaloa – Netflix

Diego Maradona is op zijn zachts gezegd een bijzondere persoonlijkheid. Als hij dan ook nog eens in de drugshoofdstad van Mexico gaat werken zorgt dat voor bizarre situaties. Een perfecte plaats om een documentaire te maken. Dat dachten ze bij Netflix ook en dus kwam het met deze serie. Je ziet Maradona natuurlijk op de bekende manier, maar er zijn ook veel momenten waarbij je een andere kant van de oud-stervoetballer ziet.

Formula 1 Drive to Survive – Netflix

De Formule 1 is normaal een vrij gesloten wereld, maar voor Netflix gingen deuren open die anders gesloten blijven. We kijken massaal naar Max Verstappen in de formule 1, maar het is interessant om te zien wat er achter de schermen speelt. Wat voor politieke spelletjes zijn er aan de hand en hoe ziet het leven van de hoofdrolspelers er echt uit? Deze serie is dan ook een echte must-watch voor de autosportfan.

Gleason  – Amazon Prime Video

We kennen allemaal het verhaal van Fernando Ricksen. De voetballer kreeg de spierziekte ALS en overleed daar uiteindelijk aan. Hij is niet de enige sporter met die verschrikkelijke ziekte. Ook american-footballer Steven Gleason kreeg er mee te maken. In deze documentaire op Amazon Prime zien we wat het met de sporter doet. Hij krijgt van de dokter te horen dat hij maar vijf jaar te leven heeft. Hij probeert er dan ook alles uit te halen. We zien in de film zelfs zijn videoboodschappen aan zijn ongeboren zoon.

Make Us Dream – Amazon Prime Video

Wie Liverpool zegt, zegt Steven Gerrard. De voetballer speelde zijn hele leven voor Liverpool FC. Hij was de held van de supporters in tijden toen het met de club minder ging, wat voor een enorme druk zorgde. Zijn persoonlijke missie was om de club terug te brengen naar de Engelse top. Het is nu Liverpool kampioen geworden is een ideaal moment om deze docu te kijken. Mede dankzij Gerard staat de club nu waar het moet zijn.

The Test – Amazon Prime Video

Deze documentaire staat pas sinds maart op Amazon Prime Video, maar maakt behoorlijk veel indruk. In deze serie wordt het Australisch cricketteam gevolgd. Het was ooit een van de beste team, maar verloor de sympathie. In de docu zien we hoe dat komt en hoe ze gedwongen worden om hun titel en integriteit terug te winnen.

Icarus – Netflix

Helaas hoort doping ook bij sport. In deze Netflix-documentaire volgen we de Amerikaanse wielrenner Bryan Fogel. Hij wil de waarheid achter doping ontrafelen. In de docu gaat hij onder andere op bezoek bij een Russische wetenschapper die als klokkenluider fungeerde voor het Russische dopingprogramma. Na de onthullingen volgt dan ook spannende ontknoping.

The Dawn Wall – Netflix

Klimmen is misschien wel een van de meest extreme sporten die er is. De dood ligt op de loer. In The Dawn Wall zien we Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson die de meest onmogelijke rots El Capitan in Yosemite National Park willen beklimmen. Dit alles zonder hulpmiddelen. Het is letterlijk een gevecht op leven en dood.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste sport-docu’s op Netflix en Amazon Prime Video
Sluiten