Beste Spotify-afspeellijst voor jou en je vrienden voorzien van nieuw ontwerp

Spotify heeft de laatste maanden enkele handige updates uitgebracht die het thuiszitten mogelijk wat dragelijker maken. Door de pandemie zien we onze vrienden toch wat minder, maar dat betekent niet dat we samen ook minder naar muziek hoeven te luisteren. Het is nu gemakkelijker samen een afspeellijst te beheren.

In een onlangs gepubliceerde blogpost legt Spotify uit dat het voortaan veel gemakkelijker is een afspeellijst op te zetten, te beheren en te gebruiken, samen met je vrienden. Binnen die afspeellijsten kun je elkaar bijvoorbeeld podcasts aanbevelen, nieuwe muziek met elkaar delen en samen aan de perfecte afspeellijst werken. Er komen nu vier updates aan die het allemaal mooier en toegankelijker moeten maken, aldus de muziekstreamingdienst. Zo komt er onder meer knop in de header waarmee je heel snel iemand kunt toevoegen aan de lijst, waardoor het aantal aanbevelingen kan toenemen (maar je kunt iemand anders ook gewoon alleen laten genieten van de door jou geselecteerde content).

Spotify Premium (Afbeelding: Spotify)

Spotify breidt mogelijkheden voor vrienden uit

Daarnaast komt er een lijst met avatars bij, zodat je kunt zien wie er in de lijst actief of wie er onlangs toegevoegd is. Nummers en podcasts krijgen bovendien de avatar van de persoon toegewezen die verantwoordelijk is voor het toevoegen van de content. Zo kun je dus precies achterhalen wie welk nummer of welke podcast toegevoegd heeft. Uiteraard kun je dan grapjes maken over de mensen die twijfelachtige keuzes gemaakt hebben — maar achteraf mag je alsnog besluiten dat je dat ene nummer eigenlijk best tof vond.

Andere muziekstreamingdiensten bieden ook afspeellijsten aan die je samen met je vrienden kunt beheren. Maar het aantal functies is dan lang niet zo groot als bij Spotify. De gedeelde afspeellijsten van die muziekstreamingdienst vormen echt een resultaat van wat jij en je vrienden tof vinden, terwijl de optie bij andere diensten vaak neerkomt op het delen van alleen nummers.

Reageer op artikel:
Beste Spotify-afspeellijst voor jou en je vrienden voorzien van nieuw ontwerp
Sluiten