De tien allerbeste superheldenfilms op Netflix

Vroeger moest je voor superhelden rondsnuffelen in stoffige comic winkels of waren er wat animatieseries, die af en toe op televisie verschenen. Tegenwoordig zijn ze echter behoorlijk populair en verschijnen er elk jaar weer nieuwe films, waarin we kunnen genieten van heldhaftige actie. De site Rotten Tomatoes heeft eens op een rijtje gezet wat nou de beste superheldenfilms zijn die ooit zijn gemaakt en dit zijn de tien allerbeste die je op Netflix kunt vinden.

The Dark Knight

Op nummer één hebben we The Dark Knight uit 2008 met Christian Bale als Batman en natuurlijk Heath Ledger als de losbandige joker. De film scoort bij Rotten Tomatoes 94 procent en bij IMDB krijgt hij een afgeronde 9. De film kwam vooral in het nieuws in verband met het overlijden van Heath Ledger. Een paar maanden voor zijn overlijden was hij klaar met het filmen van The Dark Knight, wat betekende dat de film na zijn overlijden nog werd uitgebracht.

Marvel’s The Avengers

Op nummer twee hebben we The Avengers van Marvel. Voor veel mensen was dit een ultieme superheldenfilm aangezien verschillende helden, zoals Ironman, Captain America en Thor samen in actie te zien waren. De film scoort 92 procent bij Rotten Tomatoes en een mooie 8,1 op IMDB. Dit was de film waarin agent Coulson door Loki neer werd gestoken en overleed. Gelukkig bleek hij in Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. weer springlevend te zijn.

The Incredibles

We gaan verder naar nummer drie en daar vinden we The Incredibles. In de animatiefilm genieten we van een superhelden gezin en kregen we op het einde nog de verfassing dat de schattige baby Jack Jack misschien nog wel de krachtigste superheld van het gezin zou kunnen zijn. Vol ongeduld wachtte de wereld op een deel twee, maar die verscheen pas veertien jaar later. Inmiddels is de film gelukkig ook op Netflix te bekijken. Van Rotten Tomatoes krijgt The Incredibles een score van 97 procent, terwijl IMDB voor een 8 gaat.

Iron Man

Voor nummer vier gaan we weer terug naar Marvel en daar vinden we Iron Man met de excentrieke Tony Stark. De film scoort op Rotten Tomatoes 93 procent en bij IMDB een 7,9. Voor veel mensen is Stark een soort flamboyante versie van Elon Musk en dat zou ook de bedoeling zijn geweest. Robert Downey Jr. zou gebabbeld hebben met Musk en Iron Man regisseur Jon Favreau heeft op een gegeven moment ook toegegeven dat Stark gebaseerd is op de SpaceX topman.

The Lego Batman Movie

Dan gaan we weer terug naar wat animatie met op nummer vijf The Lego Batman Movie. Nog meer Batman, maar nu in de vorm van LEGO poppetjes. Zoals altijd is er weer heibel in Gotham City en uiteraard trekt Batman er weer op uit om hier korte metten mee te maken. Er is echter een kleine twist. Batman blijkt per ongeluk een weeskindje geadopteerd te hebben, die maar al te graag zijn sidekick wil worden. Van Rotten Tomatoes krijgt de film 90 procent en van IMDB een 7,3.

X-Men: Days of Future Past

Op nummer zes vinden we weer ander soort superhelden en gaan we naar X-Men: Days of Future Past. Rotten Tomatoes geeft de film een score van 90 procent, terwijl IMDB het eens is over een 8. In deze X-Men film krijgen we te maken met tijdreizen (op een gegeven moment wordt er altijd terug in de tijd gegaan) en moet Wolverine het verleden zien te veranderen om een desastreuze gebeurtenis te voorkomen.

Spider-Man 2

Ook Spider-Man is van de partij en op nummer zeven vinden we dan ook Spider-Man 2 met Tobey Maguire. Inmiddels zijn we al een paar spinnemannen verder, maar de films met Maguire waren toch ook spannend om naar te kijken. In Spider-Man 2 krijgen we te maken met Doctor Otto Octavius, waarvan je op basis van de naam al weet dat hij niet veel goeds van plan is. Aan de superheld om hier een stokje voor te steken en om de stad weer eens te redden. Op Rotten Tomatoes wordt bij de film een score van 93 procent vermeld, terwijl we bij IMDB een 7,3 vinden.

The Dark Knight Rises

Batman blijkt populair te zijn en op nummer acht vinden we weer een Batman film. Deze keer is het The Dark Knight Rises uit 2012 en is Christian Bale terug om de rol van de norse superheld te vertolken. We bevinden ons nu acht jaar na de problemen met de Joker en nu is ook Catwoman van de partij om Gotham City te redden van totale vernietiging. De Rotten Tomatoes score is 87 procent en IMDB geeft de superheldenfilm een 8,4.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Waar Batman films wat duister zijn, gaat het er vooral lollig aan toe in Guardians of the Galaxy Vol. 2. De film heeft een negende plek op ons lijstje weten te veroveren met een Rotten Tomatoes score van 84 procent en een IMDB cijfer van 7,7. Waar Groot in de vorige film nog mee kon vechten is hij in het tweede deel het meest schattige boompje ooit dat helaas niet zoveel kan. De vader van Peter Quill verschijnt ten tonele en blijkt helemaal niet zo’n schappelijke man te zijn als dat hij doet voorkomen. Hij blijkt zelfs gewoonweg diabolisch te zijn met een plan om niet een stad of de wereld, maar om werelden te vernietigen.

Spider-Man

Als laatste hebben we op de lijst nog een Spider-Man film en wel de eerste Spidy film met Tobey Maguire. De films blijven volgens Rotten Tomatoes nog steeds toppers en van de site krijgt Spider-Man een score van 90 procent. IMDB gaat weer voor 7,3, wat geen slechte score is. In deze film zien we het begin van het verhaal en maken we mee hoe een genetisch gemanipuleerde spin zijn werk doet om de superheld te creëren. Uiteraard is er weer een schurk die onheil in de zin heeft.

Dit is voor de duidelijkheid niet de top 10 van Rotten tomatoes, maar de top superheldenfilms die ook daadwerkelijk bij Netflix te vinden zijn. Zo is de daadwerkelijke nummer één van de website Black Panther met op nummer twee en drie respectievelijk Wonder Woman en Spider-Man: Into the Spider-Verse (yep weer Spider-Man). Voor de volledige lijst kun je bij Rotten Tomatoes terecht.

Afgezien van superheldenfilms vind je bij Netflix natuurlijk ook series met superhelden. Helaas verdwijnen er soms ook een paar en jammer genoeg stopt Netflix met The Punisher en Jessica Jones.

Rotten Tomatoes

Reageer op artikel:
De tien allerbeste superheldenfilms op Netflix
Sluiten