The Walking Dead: de 10 beste posters door de jaren heen

De AMC-serie The Walking Dead heeft door de jaren heen een grote fanbase opgebouwd. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de combinatie van een sterke verhaallijn, goede personages en hordes aan angstaanjagende zombies.

Ondanks dat veel mensen klagen dat de serie inmiddels zijn beste tijd heeft gehad blijft het leuk om terug te blikken. Niet alleen op oude afleveringen, maar ook het promotiemateriaal dat rondom The Walking Dead verschenen is. Hieronder hebben we een overzicht verzameld van de meest stijlvolle posters die door de jaren zijn verschenen.

10. Fear The Living Fight The Dead Prison (seizoen 3)

Het betreden van de gevangenis gaf een heel andere draai aan de serie. Daarnaast zorgde dit natuurlijk voor een nieuwe locatie om de Walkers te bevechten. Al mogen we ook de stijlvolle poster die destijds gemaakt werd niet vergeten.

The Walking Dead Season Poster Art
Bron: AMC / Frank Ockenfels

9. Cop Outfit (seizoen 1)

Ondanks de zombie-apocalypse blijft agent Rick Grimes zijn dienstuniform dragen. Dit kun je eigenlijk een beetje zien als een symbool van veiligheid in een wereld vol gevaar. De onderstaande poster mag inmiddels dan vrij oud zijn, maar het geeft wel goed weer hoe The Walking Dead is begonnen.

Bron: AMC

8. The New World Is Gonna Need Rick Grimes (seizoen 5)

Rick is een van de meest onbaatzuchtige personages die The Walking Dead rijk is. Dit omdat hij er alles aan doet om de veiligheid van zijn groep te kunnen waarborgen. Vandaar dat er van de tekst op het onderstaande stuk papier geen woord gelogen is.

Bron: AMC

7. Negan en zijn dodelijke wapen (seizoen 6)

Naast posters met Rick zijn er ook enkele waarop slechteriken te zien zijn. Bijvoorbeeld Negan. The Governor mocht dan een kwaadaardig personage zijn, maar Negan bewees dat het nog veel erger kon. Naast zijn knuppel maakt ook zijn houding tegenover het menselijk leven hem erg angstaanjagend.

De onderstaande afbeelding geeft een goed beeld van de impact die deze bad guy op de andere personages heeft gemaakt.

6. Rick vs Negan (seizoen 8)

Het gevecht tussen Rick, Negan en hun legers moest er een keer van komen. Vandaar dat een poster van deze langverwachte ”clash” niet kon uitblijven. Wat ons betreft is dit een goed voorbeeld van goed tegen kwaad, waarbij je als kijker (waarschijnlijk) hoopt dat het goede overwint.

(Bron: AMC)

5. The Whisperers (seizoen 9)

The Whisperers zorgde ervoor dat The Walking Dead zijn horror-elementen weer terugkreeg. Deze groep mensen draagt namelijk de huid van Walkers, om zich zo tussen hen te kunnen bevinden. Dit is wellicht slim bedacht, maar ziet er wel enorm angstaanjagend uit.

Bron: AMC

4. Don’t Look Back (Carl And Rick)

Het einde van de gevangenis betekende ook het uiteenvallen van de groep. Gelukkig bleven Rick en Carl bij elkaar. Het motto dat ze aanhielden was ”door blijven gaan en vooral niet terugkijken”.

(Bron: AMC)

3. Aankomst in Atlanta (De allereerste Walking Dead aflevering)

Deze poster is gebaseerd op een van de meest iconische shots die de serie rijk is. We zien Rick nietsvermoedend de stad in lopen, zonder door te hebben dat deze overspoeld is door Walkers. Tevens mogen de honderden verlaten auto’s aan zijn linkerkant niet vergeten worden. Je ziet als kijker direct dat het goed mis is.

(Bron: AMC)

2. We’re Just Getting Started (seizoen 7)

Hoe bruut Negan’s entree in de serie ook was, dat bleek slechts het begin. Reden genoeg voor AMC om een intimiderende poster met de tekst ”We’re Just Getting Started” online te zetten. Hetgeen dat Negan hier uitstraalt is een goede afspiegeling van zijn karakter. Een meedogenloos personage dat juist lijkt te profiteren van de apocalypse.

The Walking Dead 2
(Bron: AMC)

1. Who Wil Arrive (seizoen 4)

De situatie rond Terminus zorgde ervoor dat fans zich afvroegen wie van de overlevenden zou kunnen ontkomen. Vandaar dat er een poster gemaakt werd die daar perfect bij aansloot:

(Bron: AMC)

Uiteraard zijn er nog veel meer posters rondom The Walking Dead verschenen, maar dit waren wat ons betreft de meest indrukwekkende.

Meer The Walking Dead

Naast dat The Walking Dead momenteel nog in volle gang is, komen er ook nog enkele spin-offs. Zo gaat er een nieuwe serie verschijnen met de titel Walking Dead: World Beyond. Hierin zullen twee jonge vrouwen centraal staan. De reeks gaat 10 afleveringen tellen. Ook staat er een The Walking Dead film gepland. Hoe deze gaat heten is nog niet bekend, al weten we wel dat Rick Grimes er weer in voor zal gaan komen. Sterker nog, zoals het ernaar uitziet zal het verhaal om hem draaien.

Meer over The Walking Dead en andere series is te vinden in dit overzicht.

Reageer op artikel:
The Walking Dead: de 10 beste posters door de jaren heen
Sluiten